Groene geschenken, kaarsen en dennentak op een plank

Of het nu gaat om een verjaardag, Kerstmis of een jubileum met je partner. Een cadeau dat mooi verpakt is, ziet er extra feestelijk uit. Natuurlijk is het cadeau zelf ook belangrijk, maar met de verpakking maak je een goede eerste indruk. Ben je niet zo goed in inpakken? Of heb je het niet zo op linten en andere tierelantijnen? Ga dan voor een cadeaudoos! Deze kan je kant en klaar kopen, maar het is nog leuker om er zelf een te maken!

Onze experts hebben een aantal nuttige tips voor je op een rijtje gezet. En een gedetailleerd stappenplan waarmee je met gemak je eigen cadeaudoos kunt maken. Wij wensen je veel plezier met knutselen!

Extra tip: Zelfs bankbiljetten kunnen op een originele manier verpakt worden in een cadeaudoos. Zo wordt een ‘saai’ cadeau alsnog heel bijzonder!

Handgemaakt

De juiste materialen zijn belangrijk bij het zelf maken van een cadeaudoos. Haal – indien van toepassing – het cadeau uit de verpakking. De cadeaudoos wordt de nieuwe verpakking. Voordat je begint met het maken van de doos, moet je bedenken van welk materiaal de geschenkdoos gemaakt moet worden. Gekleurd karton is een mooie basis. Als je voor het eerst een cadeaudoos maakt of als je weinig tijd hebt, kan je ook een blanco doos van kraftpapier kopen en deze als basis gebruiken. De doos kan je versieren met verf, glitter of vilt.

Hoe vouw je een cadeaudoos?

 1. Materiaal

  Voor een klassieke cadeaudoos heb je een vierkant stuk papier of gekleurd karton en wat lijm nodig.

 2. Vouwen

  Vouw nu alle hoeken van het vel naar binnen zodat ze in het midden van het papier samenkomen.

 3. Rechthoek

  Vouw vervolgens de lange zijde aan de linkerkant tot net over het midden en vouw de lange zijde rechts daaroverheen. Zorg voor een scherpe vouwlijn. Je hebt nu een rechthoek.

 4. Andere zijden

  Herhaal stap 3 maar dan aan de andere twee zijden.

 5. Openvouwen

  Vouw alles open behalve de twee naar elkaar wijzende driehoeken.

 6. Hoeken vouwen

  Vouw de vier hoeken van de naar elkaar wijzende driehoeken diagonaal naar binnen zodat het doosje rechtop komt te staan.

 7. Punten naar binnen

  Maak het doosje af door de twee punten naar binnen te vouwen en vast te lijmen.

 8. Klaar!

  Klaar is het eerste deel voor jouw cadeaudoos! Als deksel kan je nog een zelfde doosje vouwen en deze eroverheen schuiven.

Maak een cadeaudoos: onze top 3 ideeën

Hier vind je onze top 3 DIY-ideeën voor een mooie cadeaudoos!

Een cadeaudoos decoreren met kinderen

Het maken van een cadeaudoos is iets heel leuks dat je samen met je kinderen kunt doen. Koop een paar kleurrijke dozen of bekleed schoenendozen en decoreer deze met gekke oogjes, vilt, verf en meer. Het is ook leuk om zelf een cadeaudoos te maken om je kind extra te verrassen op zijn of haar verjaardag.

Een olifantendoos is bijzonder schattig en gemakkelijk te maken voor kinderen. Je hebt hiervoor een rechthoekige doos nodig, een stift, grijze verf en grijs karton. Schilder de doos grijs. Knip oren uit het karton en plak deze aan weerszijden van de doos. Teken ogen met stift en maak van dunne grijze strookjes een ‘muizentrapje’ en bevestig deze als slurf aan de voorkant. Kinderen kunnen de olifant naar hartenlust versieren!

DIY cadeau-idee: bloemendoos

Een bloemendoos is mooi als cadeau voor Moederdag, Valentijnsdag of de verjaardag van je moeder, vriendin, zus of tante. Zo’n doos kan je gewoon zelf maken!

Koop een ronde of vierkante geschenkdoos en bekleed deze met inpakpapier of behang met bloemmotieven. Leg het cadeau in de doos en vul deze met gedroogde bloemen, kunststof bloemen of echte bloemen.  

Ideeën met luciferdoosjes

Een liefdevol ontworpen geschenkdoos die uit het hart komt hoeft niet altijd pompeus en oversized te zijn. Kleine luciferdoosjes zijn ook een geweldige manier om een cadeaubon of sieraad stijlvol te verpakken.

Je kunt ook een bijzondere boodschap verpakken in een luciferdoosje! Wil je je partner op een leuke manier vertellen dat je van hem of haar houdt? Schrijf dan een liefdevol briefje en schuif deze in een luciferdoosje. Natuurlijk is het leuk als je het luciferdoosje decoreert met mooie steentjes of andere versieringen.

Het maken van een cadeaudoos kan zo eenvoudig zijn! Met de ideeën van onze interieurspecialisten kan jij ertegenaan! Veel plezier bij het knutselen en weggeven!