Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
cadeau baby 1 jaar: lichtblauwe kinderkamer met rode en roze slingers

Hieperdepiep, hoera! Wat een mijlpaal! Pak de slingers er maar bij, want het eerste jaar van je baby zit erop. Waarschijnlijk is er veel gebeurd in het eerste jaar: je baby heeft leren kruipen, rollen, lachen en misschien zelfs als zijn of haar eerste stapjes gezet. Grote geluksmomenten om dit mee te maken als ouder. En ook familie en vrienden komen wekelijks op bezoek om de kleine te bewonderen. Met de eerste verjaardag in het vooruitzicht, moet er dan ook groots uitgepakt worden. En daar hoort natuurlijk een perfect cadeau bij voor een baby van 1 jaar. Maar welk cadeau geef je een baby van 1 jaar? Lees snel verder want in dit artikel vind je de leukste cadeaus voor een baby van 1 jaar.

Baby 1 jaar: wat geef je cadeau?

Wanneer een baby 1 jaar is, gaat ie nog veel leren. Voor je het weet zet je baby z’n eerste stapjes: z’n motorische vaardigheden, spraak en perceptie van structuren en vormen ontwikkelen zich in sneltreinvaart. Een cadeau voor een baby van 1 jaar moet natuurlijk bijdragen aan bovengenoemde vaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan een boek met plaatjes of een blokkendoos. Hierdoor prikkel je z’n zintuigen en ontwikkelt je baby zich volop! 

Je wilt iets geven waar je kind lang mee kan spelen en waar ie echt iets aan heeft. Geef je bijvoorbeeld een leuke romper, dan is de kans vrij groot dat je baby er na 3 maanden alweer uitgegroeid is. Een cadeau voor een baby van 1 jaar vinden, is nog best een moeilijke klus. Daarom hebben we een lijst met leuke ideetjes voor een origineel cadeau voor een baby van 1 jaar. 

Op het moment dat je een van deze cadeaus geeft, verschijnt er sowieso een grote glimlach op het gezicht van je baby. Dus haal het inpakpapier maar snel in huis en zet de taart alvast klaar, want het geschikte cadeau voor je kind van 1 jaar ga je hier vást vinden!

1. Een loopfiets als cadeau kind 1 jaar

De loopfiets is een grote favoriet van vele ouders. Misschien wat vroeg voor een baby van 1 jaar, maar dan heb je dit toffe item alvast in huis voor als je kind er klaar voor is! De loopfiets zorgt ervoor dat je baby z’n eerste stapjes makkelijker zet: een perfect cadeau dus!

2. De blokkenkar als cadeau jongen 1 jaar 

Een all-time-favourite: de blokkenkar. Spelen met blokken verbetert de motorische vaardigheden van een kind. Daarom is het een goed cadeau voor een baby van 1 jaar. En je kunt er nog jaren mee vooruit! Bouw de hoogste torens en bouwwerken met je kind. Geweldig cadeau voor een jongen van 1 jaar, maar ook genoeg meisjes zullen hier blij mee zijn!

3. Knuffels als cadeau baby 1 jaar

Iedere baby is blij met een mooie knuffel. Knuffels zoals een grote beer of een zacht konijntje staan ook nog eens erg leuk op de kinderkamer. Dat maakt de ruimte weer stukken gezelliger! 

4. Gepersonaliseerd cadeau voor een eerste verjaardag

Zeker nu je baby nog niet alles begrijpt, zijn dit soort gepersonaliseerde cadeaus erg leuk om te geven voor later. Denk aan bestek waarin zijn naam staat gegraveerd: je kunt dit ook aanvullen met een persoonlijk bordje, schaaltje of bekertje. Of kies voor speelgoed met de naam of initialen van je kind erop. Dit unieke cadeau kun je jaren bewaren! 

5. Keukenspullen als cadeau baby 1 jaar voor de echte keukenprins(es)

Keukenspullen zijn altijd een goed idee als cadeau voor een baby van 1 jaar! Daarmee stimuleer je namelijk de fantasie van kinderen. Denk bij keukenspullen aan potten, pannen, kinderschorten, nep fruit of kleine ovenwanten. Geef kinderen het gevoel dat ze mee mogen helpen in de keuken met al deze toffe keukenaccessoires. Wie weet wordt je baby in de toekomst wel echt een keukenprins of -prinses!

6. Houten trein

Dit is een erg leuke gift om te geven als cadeau voor een baby van 1 jaar. Kinderen zijn gek op alles wat kan rijden. Met een speelgoedtrein vermaakt een kind zich dan ook urenlang! En tegelijkertijd leert je kind kleuren en vormen te herkennen: het is dus ook een leerzaam cadeau. Ook is dit speelgoed veilig voor een kind, omdat het gemaakt is van hout. Wil je een extra touch toevoegen aan dit duurzame cadeau? Laat dan een tekst graveren in de houten trein: dan kun je ‘m óók als decoratieobject gebruiken. 

7. Hobbelpaard

Waarom is het goed om een kind een hobbelpaard te geven? Een hobbelpaard is goed voor de bewegingsdrang van een baby en zorgt voor fantasie in het brein van een kind. Een goed cadeau voor een baby van 1 jaar dus! Deze jonge kinderen vinden het vaak erg moeilijk om stil te zitten en met een hobbelpaard hoeft dat natuurlijk niet. 

8. Speelgoed voor in bad

En met de kers op de taart, mogen we natuurlijk niet het speelgoed voor in bad vergeten. Van eendjes tot bootjes, emmertjes en bakjes: elke baby van 1 jaar gaat hierdoor met een glimlach in bad. En dat is fijn, want niet elk kind houdt van water! Met dit leuke speelgoed wordt badderen een leuke activiteit voor jezelf én je baby.

Cadeau meisje 1 jaar

Al deze bovengenoemde cadeau tips zijn zowel leuk voor een jongen als voor een meisje. Een baby van 1 jaar is zich namelijk nog niet helemaal bewust van zijn of haar eerste verjaardagscadeautje. Dus of het cadeautje nou blauw, roze, groen of paars is: het maakt vaak niet uit of je een cadeau voor een meisje van 1 jaar of voor een jongen koopt. Baby’s zijn er hoe dan ook blij mee!

Bij Westwing vind je nog veel meer inspiratie voor cadeau-ideeën voor kleine kinderen. Denk aan een leuke kraammand of een cadeau voor een babyshower.

Wordt jouw baby binnenkort 1 jaar? Of ben je uitgenodigd voor een verjaardagsfeestje? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale voor de mooiste cadeaus!