Retourtermijn verlengd tot 31.01.2022

Confetti op de vloer

Na honderden bezichtigingen, eindeloze gesprekken met de bank en een maandenlange verbouwing, heb je eindelijk een nieuw huis dat bewoonbaar is. Traditioneel gezien organiseer je dan een housewarming om het nieuwe huis in te wijden. Dit is hét moment waarop je je nieuwe huis aan je vrienden en familie toont. Maar hoe organiseer je een housewarming? Wie nodig je allemaal uit? En hoe kleed je het aan? En hoe voorkom je dat je eindeloos rondleidingen aan het geven bent? Wij geven je een handige checklist en tips voor een succesvolle housewarming.

Housewarming: een onvergetelijke herinnering

Een nieuw huis is het begin van een nieuwe levensfase. De plek waar herinneringen voor het leven worden gemaakt. Een succesvolle housewarming zorgt voor een eerste onvergetelijke herinnering. Door je huis op te laten ‘warmen’ door je vrienden, komt het thuisgevoel vanzelf. Om van het feest een succes te maken, is het belangrijk om het goed voor te bereiden. Wij hebben een handig stappenplan voor je opgesteld zodat je niets vergeet. Veel plezier met het organiseren van jouw housewarming party!

Stappenplan voor het organiseren van een housewarming party

 1. Gastenlijst

  Allereerst moet je bedenken wie je uit wil nodigen voor je housewarming. Natuurlijk staat je ‘inner circle’ bovenaan, maar nodig ook je familie uit. Het grote voordeel van een housewarming is dat je in één keer aan iedereen je huis laat zien, daarmee bespaar je jezelf heel wat bezoekuurtjes. Vergeet ook niet om je buren uit te nodigen! Zij hebben immers het meeste last gehad van je verbouwing. Bovendien is dit een mooie gelegenheid om ze in een ongedwongen setting te leren kennen.

 2. Uitnodiging

  Maak het jezelf gemakkelijk en stuur een verhuiskaart en uitnodiging voor je housewarming in één. Dit kan je per mail doen, maar nog officiëler is het om de kaart zelf te maken en op de post te doen. Wie ontvangt er tegenwoordig nog een kaart per post? Zo weet je zeker dat de uitnodiging niet aan de aandacht van de ontvanger ontsnapt. Knip bijvoorbeeld huisjes uit dik kraftpapier en schrijft hierop met stift de datum en het adres van de housewarming.

 3. Aankleding

  Je wilt je nieuwe huis natuurlijk wel op z’n mooist laten zien. Maak het daarom extra gezellig door het sfeervol aan te kleden met kaarsen, lichtslingers en sierkussens. Slingers zijn natuurlijk ook altijd leuk. ‘Verstop’ je nieuwe huis niet achter te veel versiering, want je gasten zijn vooral nieuwsgierig naar jouw huis en interieurstijl. Tip: zet meubels aan de kant om te voorkomen dat mensen allemaal gaan zitten. Zo’n zit feestje wordt al snel saai en je wilt wel dat er gedanst wordt in je nieuw huis!

 4. Hapjes

  Hapjes en drankjes zijn onmisbaar op een feestje, zeker bij een housewarming. Want als je een nieuwe keuken hebt, wil je wel wat van je creatieve kookkunsten laten zien. Zorg er alleen wel voor dat je de hapjes van tevoren kunt maken, zodat je niet tijdens je feestje constant in de keuken staat (hoe mooi je nieuwe keuken ook is).

 5. Welkomstdrankje

  Een housewarming begint met een welkomstdrankje zodat jij en je gasten kunnen proosten op het nieuwe huis. Dit kan een glas Champagne zijn, maar een lekkere cocktail of cider is ook heel feestelijk. Serveer de welkomstdrankjes in feestelijke glaasjes, zoals mooie flutes, longdrinkglazen of een cocktailglas.

 6. Muziek

  Om je huis nog gezelliger te maken, is muziek onmisbaar. Zorg voor een fijn achtergrondmuziekje dat niet te aanwezig is zodat alle gasten rustig met elkaar kunnen praten. Later op de avond kunnen alsnog de klassiekers uit de eighties en nineties gedraaid worden! Nog een reden om de buren uit te nodigen: wanneer ze zelf op de dansvloer staan, kunnen ze nooit klagen over geluidsoverlast.

 7. Rondleidingen

  Rondleidingen zijn onvermijdelijk tijdens een housewarming. Om te voorkomen dat je eindeloos rondleidingen aan het geven bent, hebben we een handige tip voor je: geef een uitgebreide rondleiding aan de eerste groep en wijs iemand aan in de groep die de volgende rondleiding mag gaan geven, bijvoorbeeld een goede vriendin. Die vriendin doet hetzelfde in de volgende groep. Succes gegarandeerd!

Tip: om je nieuwe meubels te beschermen, kan je het best heel veel plaids over de bank en eetkamerstoelen leggen. Dat ziet er nog leuk uit ook!

Kinderhoek creëren

Komen er ook kinderen op je housewarming? Zorg dat ze zich kunnen vermaken met leuke spelletjes in een ingerichte speelhoek in de woonkamer of buiten in de tuin. Een filmkamer creëren werkt ook altijd goed om de kinderen een paar uurtjes zoet te houden zodat de ouders de dansvloer op kunnen!

Cadeautip: envelopje

Niemand wil met lege handen aankomen, maar als iedereen een kamerplant meeneemt, leef jij straks in een jungle. Zet daarom op de uitnodiging bijvoorbeeld een envelopje als cadeautip. Geef eventueel aan waar je voor wilt sparen, zoals een tuinset of een nieuwe bank. Knutsel vervolgens een huis van een kartonnen doos en maak aan de bovenkant een gleuf zodat daar de enveloppen in gedaan kunnen worden.

Neem voor meer inspiratie eens een kijkje naar de andere artikelen van Westwing. Overigens vind je bij WestwingNow alles om van je nieuwe huis te thuis te maken. Wij wensen je veel plezier in je nieuwe huis!