Regenboog cupcakes voor kinderfeestje

Het organiseren van een kinderfeestje is elk jaar weer een grote uitdaging. Wie worden er uitgenodigd, waar vindt het feestje plaats en wat gaan we doen? Natuurlijk spelen veel factoren een rol, zoals het seizoen (en dus het weer) en de leeftijd van de jarige. Ga je een kinderfeest organiseren? Ook over het organiseren van feestjes weet Westwing veel. De experts van Westwing kunnen je helpen om een gezellig feestje te organiseren voor de kleintjes. Ontdek onze tips & tricks voor het organiseren van een gezellig kinderfeest.

Een origineel kinderfeestje organiseren

Een kinderfeest organiseren hoeft niet moeilijk te zijn. Maar een origineel kinderfeestje is een behoorlijke uitdaging. Er zijn een aantal zaken waarmee je rekening kunt houden om het jezelf iets minder moeilijk te maken. Je kunt natuurlijk ook dingen uit handen geven, of hulp inschakelen!

 • Vraag hulp. Schakel oma en opa, een oom of een andere ouder in om je te helpen. Een paar extra ogen is tijdens zo’n dag noodzakelijk!
 • Probeer vooraf zoveel mogelijk gedaan te hebben. Zorg dat je op de dag zelf vooral oog kunt hebben voor de kleintjes.
 • Een feestje met 6 beste vrienden is net zo’n groot succes als een feestje met 30 kindjes. Laat de kleine alleen zijn beste vrienden uitnodigen en zorg dat je het overzichtelijk houdt.
 • Zorg dat de activiteiten voor elk kind leuk zijn. Er zijn altijd kinderen die iets spannend of eng vinden.
 • Een traktatie na afloop is altijd een groot succes! Maak samen met je kind bijvoorbeeld snoepzakjes of kleine cadeautjes die aan het eind van het feestje aan de kindjes gegeven kunnen worden.
 • Denk er goed over na of je het feestje in een weekend geeft, of juist na schooltijd. Een lange zaterdag is leuk, maar ook erg intensief. Een drukke middag na school kan anderzijds juist wel weer heel veel zijn voor een kind. Weeg dit goed af voordat je het feest gaat plannen.

Activiteiten voor een kinderfeestje

Wij hebben een aantal leuke ideeën voor je verzameld om het feestje origineel in te vullen.

 1. Een traditioneel kinderfeest vol ouderwetse spellen kan geweldig zijn. Organiseer een zakloop-race, ga koekhappen en spijkerpoepen. Hartstikke leuk en hierbij zal zeker veel worden gelachen!
 2. De speurtocht is de absolute all-time-favourite voor een kinderfeestje. Zet een mooie route uit in het park of neem de kids mee naar het bos. Zorg hierbij wel voor wat hulp bij de organisatie en tijdens de dag zelf. Het is natuurlijk wel fijn als alle kinderen goed in de gaten gehouden kunnen worden.
 3. Is jouw kind al wat groter – en kan hij zwemmen – en is hij of zij jarig in de zonnige maanden van het jaar? Dan is buiten zwemmen een leuke activiteit die altijd in de smaak valt. Zorg ook tijdens deze activiteit voor voldoende toezicht om de veiligheid voor elk kind te kunnen garanderen.
 4. Heel leuk en spannend voor kinderen is het slaapfeest. Zo lang mogelijk wakker blijven, kletsen tot in de late uurtjes: het hoort er allemaal bij.
 5. Een dag vol sportieve spelletjes is vooral een aanrader tijdens de warme maanden. Zet een voetbalveld uit en maak een hardloopparcours. Uiteraard is er voor iedereen een prijs!
 6. Als het jarige kind in de herfst of winter jarig is, is het vanwege de kou misschien slimmer om een activiteit thuis te laten plaatsvinden. Een themafeest kan heel leuk zijn en voor elk kind gepersonaliseerd worden. Laat de kinderen verkleed komen en versier het huis met decoratie passend bij het thema. Denk bijvoorbeeld eens aan een diep-in-de-zee thema of kies voor prinsessen, piraten of dieren!
 7. Nog een goede optie voor kinderfeestjes thuis, is een circusvoorstelling maken. Nodig een expert uit die de kinderen kunsten gaat leren en geef aan het eind van de dag een voorstelling voor alle ouders!

Kinderfeestjes thuis organiseren

Is jouw huis groot genoeg om kinderfeestjes thuis te organiseren? Dat scheelt een hoop gezeul vooraf.

 • Een speurtocht in en rond het huis kan ook heel spannend zijn of nodig iemand uit die thuis dansles komt geven.
 • Verkleedfeestjes zijn altijd goed en er bestaan kant en klare verkleedkisten die je voor zo’n gelegenheid kunt huren.
 • Het kan ook leuk zijn om met de kinderen iets te gaan bakken en een kookfeestje te organiseren. Laat ze helpen met kneden van het deeg en maak koekjes of cakejes die ze vervolgens zelf kunnen versieren. Na het bakken kunnen ze ze uiteraard ook zelf opeten. Je maakt deze activiteit extra leuk door voor elk kind een schort en een koksmuts klaar te leggen en elk kind een eigen taakje te geven.
 • Als je thuis een feestje organiseert, zorg dan voor leuke decoratie om het huis te versieren. Hiermee zorg je voor de juiste sfeer.

Een kinderfeest organiseren is een behoorlijke klus. Zo’n dag vraagt een goede voorbereiding én behoorlijk wat energie van de ouders. Maar als je het goed aanpakt is het resultaat geweldig! Ben je geïnspireerd geraakt voor het organiseren van een origineel kinderfeestje? Laat Westwing je helpen en ga aan de slag.