Woonkamer in grijs met saliegroene accenten in de vorm van een patroon van saliegroene kussens

Saliegroen verovert het interieur met een sfeervolle combinatie van grijs en groen. De nieuwe trendkleur heeft een rustgevende werking op het interieur. Saliegroen wordt ook wel dusty green genoemd omdat het een matte, ‘stoffige’ afwerking heeft. Wij laten zien hoe je grijsgroen in het interieur kunt integreren en welke kleuren goed passen bij deze grijsgroene tint.

Trend: saliegroen

Sinds Pantone ‘Greenery’ als de kleur van het jaar 2017 heeft verkozen, hebben groene tinten zoals saliegroen de hernieuwde aandacht van interieurstylisten gekregen en terecht! Nuances in groen stralen natuurlijke elegantie uit zonder dat ze er koel en kil uitzien. Saliegroen combineert harmonie en moderniteit in een veelzijdige kleur die kan worden gebruikt als muurverf, maar ook als meubels en accessoires. Kenmerkend voor salie is het grijsgroene uiterlijk, dat discreet kleur toevoegt aan de ruimte. Daarom is het een uitstekende kleur voor het interieur. Ook leuk: je kunt saliegrijs combineren met allerlei interieurstijlen.

Er zitten harmonieën en contrasten in kleuren verborgen, die als vanzelf samengaan.

Vincent van Gogh

Het effect van de kleur saliegroen

Volgens de theorie van de kleuren staat groen voor hoop, levendigheid, tevredenheid en natuurlijkheid. Daarom wordt groen ook in wellnessresorts in de meest uiteenlopende kleurnuances gebruikt. Vooral saliegroen heeft een ontspannende werking op de geest door zijn onopvallende, matte uiterlijk. Daarom wordt de kleur ook wel dusty green genoemd, vooral gebruikt in ruimtes waar welzijn een topprioriteit is: in de woonkamer en slaapkamer zorgt de kleur salie voor een ontspannen sfeer en in de studeerkamer als wandkleur kan het een positief effect hebben op de concentratie. Saliegroen past bij een moderne interieurstijl die er tegelijkertijd gezellig uitziet.

Natuurlijke talenten: deze kleuren passen perfect bij dusty green

Lichte kleuren zijn bijzonder geschikt om de natuurlijke werking van saliegroen te ondersteunen. Aan de ene kant vestigen ze de aandacht op de groene tinten, aan de andere kant zorgen wit, crème en beige voor een harmonieuze, rustige kleurencombinatie die er elegant uitziet.

Combineer saliegroen met deze lichte tinten:

  • Salie + wit: Wit is een neutrale tegenstander van saliegroen en benadrukt de groene tint. Een pastelgroene muur krijgt nog meer aandacht wanneer er witte meubels voor staan. Als je kiest voor donker saliegrijs als wandkleur, dan kan je dit in balans brengen met witte meubels. Onze tip: kleuraccenten in roze, abrikoos of oranje zorgen voor spannende accenten.
  • Salie + beige: Deze twee kleuren harmoniëren als geen ander en onderstrepen de natuurlijke uitstraling van saliegroen. Natuurlijke materialen zoals linnen, leer, rotan en hout gaan ook goed samen met de trendkleur.

Hoe combineer je grijsgroen?

Verschieden große Vasen in salbeigrün Tönen neben Tablett und Dosen in Dusty Green

Hebben we je al overtuigd van de kracht van saliegroen? Mooi zo, dan gaan we je nu vertellen hoe je dusty green kunt toepassen in je huis. We hebben drie voorbeelden voor je op een rijtje gezet:

Saliegroen als muurverf

De poederige saliegroene kleur kan gerust op de muren worden toegepast. De kleur is namelijk niet dominant waardoor je het als basiskleur voor de muren van je huis kunt gebruiken. Maar ook als accentmuur doet deze kleur het goed. Schilder bijvoorbeeld de muur achter de bank saliegroen en zet daar een beige of andere natuurlijk gekleurde bank voor.

Onze tip: wanneer je saliegroen toepast op de muren, is het mooi wanneer je de rest van de ruimte aankleedt met accessoires en woontextiel in verschillende groentinten. Hiermee creëer je rust en harmonie in de ruimte.

Stylen met saliegroen

Verander je regelmatig je interieur? Pas saliegroen dan toe in de vorm van accessoires. Denk aan saliegroene kussens op de bank of een mooie vaas in een grijsgroene tint. Ook op tafel kan saliegroen een groots effect hebben. Combineer een saliegrijs tafelkleed met aardewerk borden, linnen servetten en messingkleurige kandelaren. Decotip: in plaats van bloemen te presenteren in een vaas, raden wij aan om verse eucalyptus te gebruiken – hiermee versterk je het effect van de trendkleur.

Een saliegroene keuken

Wil je je keuken een nieuwe, frisse uitstraling geven? Overweeg dan saliegroen voor het nieuwe keukenontwerp. De opvallende kleur kan op verschillende manieren worden geïntegreerd: kies bijvoorbeeld voor saliegroene keukenfrontjes of pas het subtieler toe door saliegroene lampen, vazen, bewaarpotten en serviezen in de keuken te etaleren. De grijsgroene kleur is tijdloos klassiek en zal dus niet snel vervelen!

Onze mooiste accessoires in de trendkleur saliegroen:

Geef je interieur een modern tintje en integreer saliegroene meubels en accessoires voor een rustgevend effect.