Vloer met turquoise fauteuil en bijzettafel in marmer-look

Blauw is er in veel verschillende nuances – maar turquoise is vooral populair als decoratiekleur. De zomerse blauw-groene kleur brengt ons meteen in de vakantiestemming en zorgt voor een mediterrane flair in huis. Geen wonder, want turquoise is de kleur van de zee en zorgt voor rust en ontspanning. Wist je dat tinten blauw een geweldig effect hebben op ons gemoed? Gebruik turquoise specifiek voor wandkleuren en decoratie. Onze interieurspecialisten leggen uit hoe je turquoise decoratie toepast in huis.

Frisse tafeldecoratie in turquoise

Tafeldecoratie in turquoise is bijzonder geschikt voor feestelijke gelegenheden zoals een huwelijk, verjaardagen of als mediterrane decoratie voor een gezellige BBQ in de tuin. De kleur turquoise is zeer veelzijdig als decoratie en kan voor verschillende gelegenheden gebruikt worden. Turquoise decoratie op tafel is bijzonder stijlvol in combinatie met de kleur wit.

Ook bijpassende elementen in maritieme stijl, zoals een decoratieve vuurtoren, kleine bootjes, decoratieve zeesterren en fijn zand, maken van je tafeldecoratie een sfeervol hoogtepunt.

Maritieme badkamerdecoratie in turquoise

Ook populair is badkamerdecoratie in turquoise. Waar kan de frisheid van deze kleur immer beter tot zijn recht komen dan in de badkamer? Met de kleuren blauw, wit of groen creëer je in je badkamer een behaaglijk sfeertje dat doet denken aan de zee.

Dankzij een badkamerinterieur in turquoise breng je de herinnering aan die vakantie aan zee naar boven in je natte ruimte en creëer je een persoonlijke plek voor ontspanning. Met verschillende nuances van blauw-groen zorg je voor een expressief totaalbeeld, dat aangevuld kan worden met maritieme decoratieve elementen.

Wanddecoratie in turquoise

Wanddecoratie in turquoise vergroot de ruimte optisch. Creëer verrassende effecten in de woonkamer met turquoise decoratie! Of je turquoise nu toevoegt als wanddecoratie of als muurverf – de kleur creëert een gevoel van ruimte in lichte kamers die aan direct zonlicht worden blootgesteld.

Of je nu kiest voor een sterke of subtiele turquoise tint, turquoise decoratie zorgt voor een flinke dosis frisheid in de ruimte. Turquoise wanddecoratie is ook geschikt voor de slaapkamer, omdat de kleur een kalmerende en ontspannende werking heeft.

Decoratie in turquoise in combinatie met andere tinten

Decoratie in turquoise werkt zowel los als in combinatie met andere kleuren gewoonweg fantastisch. Als je je niet op één kleur wilt concentreren, zijn onze turquoise decoratie ideeën met een extra kleur de ideale basis voor de herinrichting van je woonkamer, slaapkamer, badkamer of eetkamer.

  1. Combi fris: turquoise & geel

    California Dreaming! Deze kleurentrend is geïnspireerd op de zomerse sferen van de Amerikaanse westkust. Geel is niet alleen de complementaire kleur van turquoise, maar ook een prachtige nuance die de mentale energie stimuleert. Een topcombinatie die bijzonder goed werkt tegen de winterblues. Op het oog harmoniëren turquoise en geel heel mooi met elkaar. De twee kleuren vormen een sfeervol contrast dat inspireert en positieve energie geeft.
  2. Maritiem: turquoise & koraalrood

    Ga voor een puur zomergevoel met decoratie in turquoise en koraalrood! Deze kleurentrend zorgt voor sfeervolle lichtheid en geeft je meteen een zomers gevoel. Als decoratie op het terras is turquoise in combinatie met koraal geweldig. Turquoise staat voor de Middellandse Zee en koraalrood doet denken aan de zon in Italië – turquoise en koraal vormen het perfecte duo en zorgen voor een mooie mix van zomers en warm.
  3. Delicaat: turquoise & pastelkleuren

    Het wordt luchtig en licht in huis wanneer je turquoise met pastelkleuren combineert. De delicate meringue tonen zoals poederroze en citroengeel zorgen voor frisheid die perfect combineert met rijk turquoise. Maar ook een poederachtige tint van turquoise kan – vooral in het voorjaar en de zomer – goed in je decoratieve plan worden geïntegreerd. Deze combinatie ziet er romantisch, speels uit, maar is ook modern – Scandi Chic.

Voor een kleine oase in huis: de mooiste woonaccessoires in turquoise  

Natuurlijk vind je bij Westwing ook mooie woonaccessoires in turquoise, waarmee je een hemelse oase van rust kunt creëren. Of het nu gaat om vloerkleden, decoratieve kussens, plaids, vazen of lampen – laat je inspireren en overtuigen door onze exclusieve selectie. Ben je op zoek naar meer inspiratie voor het stylen van turquoise? Neem dan eens een kijkje in ons ander artikel waar onze interieurexperts je alles vertellen over het stylen van deze prachtkleur in verschillende ruimtes.