Close-up eethoek met lente decoratie

De eerste warme zonnestralen en violetgekleurde krokussen herinneren ons al vroeg aan het begin van de lente. De vogels tjilpen en de terrassen en parken lonken. We drinken ons kopje koffie buiten, terwijl we naar de fietsende, sportende mensen kijken. Als de lente zijn intrede doet, voelen we een groot verlangen om ons interieur ook geschikt te maken voor dit seizoen. Prachtige tafeldecoratie voor het voorjaar zorgt er niet alleen voor dat we ons goed voelen, maar helpt ook de herinnering aan de koude wintermaanden snel vervagen. De lente is gewoonweg te mooi om zonder aandacht voorbij te laten gaan. Laat je inspireren door onze ideeën voor jouw lente tafeldecoratie!

Inspiratievideo: de perfecte lente tafeldecoratie

Feiten: frisse kleuren voor je lente tafeldecoratie!

 • Feit 1: Fris citroengeel geeft je tafel een vrolijke, lichte noot. De klassieke voorjaarstint wordt bijzonder trendy als je gaat voor een pasteltint en kan perfect gecombineerd worden met wit.
 • Feit 2: Natuurlijk mag het klassieke geel niet ontbreken in een authentieke tafeldecoratie voor de lente. De kleur symboliseert de zon en de populaire lentebloemen narcissen, die in fel geel ook een stijlvolle blikvanger op je tafel vormen.
 • Feit 3: Wil je iets nieuws proberen met voorjaarsdecoratie in de vensterbank voor het raam? Meng decoratie in fris limoengroen met lichte grijstinten. Zo laat je de groene tint er nog moderner uitzien.
 • Feit 4: Als het gaat om tafeldecoratie voor de lente, is wit de ideale basis voor het creëren van kleurrijke accenten in combinatie met andere kleuren. Een roze vaas met witte bloemen op een bijpassend tafelkleed ziet er zeer romantisch en stijlvol uit.
 • Feit 5: Pasteltinten als zacht roze nemen de kleuren van de natuur in zich op en doen denken aan prachtige bloemen. Lichtroze ziet er fris uit en verspreidt luchtigheid in je interieur.

Tafeldecoratie in het voorjaar – de mooiste ideeën voor elke stijl

Wie houdt van klassieke tafeldecoratie voor het voorjaar moet haast wel kiezen voor tulpen of narcissen. Hiermee zit je altijd goed! Maar ook madeliefjes, weidebloemen of duizendblad zijn nog steeds erg populair. Maar je krijgt pas de juiste sfeer in huis als de tafeldecoratie voor de lente in harmonie is met de huidige interieurstijl!

 1. Tafeldecoratie voor het lentegevoel in het moderne huis: De klassieke tafeldecoratie voor het voorjaar begint met verse bloemen in mooie vazen. Vazen in geometrische vormen met rechte lijnen zijn geschikt voor een moderne woonstijl met een puristisch design. Weinig ornamenten en geen in het oog springende patronen – dit geldt ook voor de keuze van het textiel voor je lentetafelversiering. Met een monochrome zwart-wit look, die je combineert met roze of gele tulpen, kun je van je tafeldecoratie een echt hoogtepunt maken.
 2. Tafeldecoratie voor de lente in glamour chic: Bloemdecoratie is een bijzonder goed idee in het voorjaar. Voor een glamour chic look match je de kleur van de bloemen met het tafelkleed of de tafelloper. Kleurrijke tafelkleden moeten altijd gecombineerd worden met eenvoudige bloemstukken, anders wordt het geheel te druk. Voor een feestelijke gelegenheid geven speciale bloemen zoals witte rozen of orchideeënbloesem de tafelversiering een elegante uitstraling.
 3. Tafeldecoratie voor de lente in de landelijke stijl: Mooie lente tafeldecoratie in zachte kleuren, harmonieert bijzonder goed met natuurlijke materialen zoals hout, glas en metaal. Voor een elegante landelijke stijl kun je decoratieve objecten in moderne kopertinten toevoegen. Ook zeer populair zijn vazen of kandelaars met opzettelijke gebruikssporen. Gecombineerd met bloemmotieven en stoffen als kant, creëren ze een betoverende vintage-look die bijzonder goed past bij de lente.
Eettafel met lentedecoratie

Lente op tafel: prachtige bloemstukken

DIY: Bloemenarrangement in een decoratieve schaal

 1. Stap

  Bedek de opening van een ronde decoratieve schaal kruislings met transparant plakband om een rooster te maken.

 2. Stap

  Vul de schaal voor een derde met water.

 3. Stap

  Vul met vers geplukte bloemen en grassen naar keuze.

 4. Stap

  Schik nu de bloemen en grassen – zorg ervoor dat de losse bloemen van verschillende hoogtes zijn, dit geeft het bloemstuk meer visueel volume.

De bloemdecoratie kan gebruikt worden als lente tafeldecoratie, of los als blikvanger op de vensterbank.

Vrolijke lente tafeldecoratie: de decoratieve krans

Je kunt een zelfgemaakte lente tafeldecoratie aan iemand cadeau doen, of natuurlijk gewoon zelf houden. Op de plek waar je deze lentedecoratie neerzet, zal het arrangement of de krans zijn vrolijke vibes verspreiden door de ruimte. Voor een vrolijke decoratieve krans, die in het voorjaar een mooie raamdecoratie is, heb je niet veel nodig. Naast een krans van gevlochten wilg, zijn een lijmpistool en kunstbloemen onmisbaar. Natuurlijk kun je ook echte bloemen gebruiken, maar je zult de krans na een paar dagen dan wel moeten vervangen. Met kunstbloemen heb je de hele lente plezier van je doe-het-zelfkrans. Snij de bloemen direct onder de bloemkop af en plak ze op de krans. Klaar! In het raam of op de voordeur bevestigd, is je decoratieve krans een echte blikvanger!

Lente tafeldecoratie in een glas

Een leuke tafelversiering voor een verjaardag in het voorjaar zijn bloemen met bollen in een glazen potje. Vul de glazen met kleine steentjes en bloembollen naar keuze. Tulpen of hyacinten zijn hiervoor ideaal. Met mos en dunne takjes kun je jouw lentedecoratie in een glazen potje versieren.

Onze mooiste selectie van lente tafeldecoratie  

Bekijk onze exclusieve selectie comfortabel vanuit je luie stoel en vind de mooiste tafeldecoratie die bij jouw woonstijl past. Naast allerlei decoratieve objecten vind je ook kleurrijk textiel dat de look van jouw tafeldecoratie voor het voorjaar compleet maakt – tafelkleden, placemats, servetten, sierkussens of zitkussens. Je stelt jouw persoonlijke lente tafeldecoratie samen bij Westwing!