Woonkamer met design meubels

Alleen met het juiste licht ontstaat een bepaalde sfeer in de ruimte en verandert de ruimte in een gezellig huis. Het gebruik van de juiste verlichting in de woonkamer heeft ook een groot effect op je interieur. Verlicht je woonkamer met sfeervol licht en creëer een mooi spel van meubels met licht en schaduw. Onze interieurspecialisten vertellen je welke lampen voor de salon voor welk soort ruimte het meest geschikt zijn. Laat jouw woonkamer lampen niet alleen de ruimte verlichten, maar gebruik vloerlampen, hanglampen & wandlampen op een stijlvolle manier en laat ze iets bijdragen aan de look van je interieur!

Hanglampen voor de woonkamer

In hoogte verstelbare hanglampen zijn bijzonder praktisch in de woonkamer, bijvoorbeeld boven een eettafel. Om de veelgemaakte fouten met hanglampen te voorkomen, mag de hanglamp niet te hoog of te laag boven de tafel in de woonkamer worden geplaatst. Dit maakt niet alleen een visueel verschil, maar zorgt er ook voor dat het licht van de woonkamer lampen je niet verblindt als je ‘s middags aan tafel van jouw koffiemoment geniet.

De ideale hoogte ligt ongeveer 55 tot 60 centimeter boven het tafelblad. Je kunt de hanglamp ook op een mooie plek aan het plafond hangen waar hij jouw favoriete hoek in de woonkamer mooi verlicht. Zo kunt je bijvoorbeeld een bijzettafel met een mooie plant een podium geven.

Woonkamer lampen: de belangrijkste vragen

Onze interieurspecialisten hebben de meest interessante vragen samengevat en de juiste antwoorden voor je gevonden

Vloerlampen voor de woonkamer

Met een vloerlamp trek je aandacht naar een bepaalde hoek of plek toe. Een prachtige booglamp, die boven de fluwelen bank uittorent, wordt een echt hoogtepunt in jouw zithoek bijvoorbeeld. Vooral in ruime kamers kan een vloerlamp zich perfect ontvouwen en de woonkamer een elegante noot geven.

Als de kap van de vloerlamp naar boven wordt geopend, stroomt er zacht licht door de hele ruimte. De klassieke modellen met een naar beneden geopende, ondoorzichtige kap zijn geschikt voor een gezellige leeshoek.

Een speelse combinatie van verschillende lampen in de woonkamer zorgt uiteraard voor licht, maar ook voor een huiselijke sfeer in de ruimte. Het ideale lichtontwerp bestaat uit drie lichtbronnen: kamer-, accent- en sfeerverlichting!

Extra tip: Mix & Match! Uiteraard zijn er woonkamer lampen in veel verschillende uitvoeringen. Moderne en lineaire modellen zijn nog steeds bijzonder populair. Maar ook de landelijke stijl, de klassieke look en de hippe Scandi look zijn geliefd.

LED verlichting

De keuze voor de juiste lichtbron is essentieel, vooral in de woonkamer, omdat je deze ruimte meestal zeer flexibel gebruikt. Naast de plaatsing en keuze voor bepaalde lampen voor de salon bepaalt de lichtbron de lichtsterkte en sfeer van de woonkamer.

LED’s worden steeds populairder. Hoewel deze iets duurder zijn, hebben ze een veel langere levensduur dan conventionele spaarlampen. Alleen al het lagere stroomverbruik zorgt ervoor dat de LED-verlichting in de woonkamer snel zijn vruchten afwerpt. En maak je geen zorgen: LED’s zijn nu verkrijgbaar in verschillende lichtintensiteiten en lichtkleuren. Dus je hoeft onder geen enkele omstandigheid zonder warm licht te zitten.

Woonkamer lampen per stijl

Lampen voor de salon zijn verkrijgbaar in alle mogelijke stijlen. Van klassieke modellen met papieren kap tot rustieke modellen van hout en metaal of stijlvolle lampen in goud en koper. Elke stijl wordt prachtig afgerond met de bijpassende woonkamer lampen en zijn de kers op de taart van elk interieur. We hebben voor elke stijl de passende materialen en het juiste ontwerp op een rijtje gezet.

  • Woonkamer in industrieel chique stijl: lampen met een rustieke mix van hout en metaal
  • Woonkamer in landelijke stijl: speelse lampen met katoenen kap
  • Woonkamer in mannelijke glamoureuze look: elegante lampen met gouden accenten
  • Woonkamer in eenvoudige Scandi-stijl: lampen met heldere lijnen en geometrische vormen

Woonkamer lampen online kopen bij Westwing

Wil je jouw woonkamer in een compleet nieuw licht onderdompelen? In de online winkel op WestwingNow vind je alle verlichting die jouw interieurhart begeert. Laat je overtuigen door de veelzijdigheid en vind jouw nieuwe woonkamer lampen en lampen voor de salon vanuit het comfort van jouw bank. Wij wensen je veel plezier bij het zoeken en vinden!

Blader door onze selectie van lampen voor de woonkamer!

Kun je nog geen besluit nemen voor de woonkamer lampen? je kunt onze bestseller Aurelia van dichtbij bekijken in deze video!