Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
moederdag cadeau knutselen

Is de tweede zondag van mei al in zicht? Dan is het hoog tijd om na te denken over het geschenk dat jij jouw moeder dit jaar gaat geven. Wordt het een ontbijt op bed? Een mooie bos bloemen? Haar favoriete geurkaars of allemaal? Grote kans dat jouw moeder met alles blij is. Maar waar je haar écht blij mee maakt, is een zelfgemaakt cadeau. Een persoonlijk presentje waar heel wat tijd en liefde in is gestoken. In dit artikel hebben onze experts daarom allerlei ideeën verzameld zodat jij en de kids dit jaar jullie creativiteit kunnen inzetten voor een Moederdag cadeau knutselen. Ook vind je 8 Westwing kaartontwerpen die je kunt downloaden en printen.

2x een Moederdag cadeau knutselen peuters

Wil jij voor je moeder of partner iets leuks knutselen samen met je kids? Wij hebben twee leuke ideeën verzameld: eentje voor moeders die echte theeleuten zijn, en de ander voor moeders die altijd een canvas tas dragen. Plan dus snel een middagje vrij, maak de tafel leeg en ga aan de slag.

1. Moederdag cadeau idee knutselen: een unieke theedoos versieren

Is jouw moeder gek op thee? En bewaart ze haar assortiment aan theezakjes nu nog in hun originele doosjes? Dat kan natuurlijk niet langer. Hoog de tijd om voor deze theeliefhebber een mooie theedoos te knutselen!

Je kunt ervoor kiezen om dit volledig zelf te maken, maar aangezien dit een knutselproject met peuters is, is het handiger om een kant-en-klaar kistje te scoren. Vervolgens kun je deze blanco theekist samen met de kids versieren.

Qua versiering kun je de kids de vrije hand geven. Laat ze het kistje schilderen in de lievelingskleur van hun moeder, bestempelen en/of beplakken met mooie stickers. 

Oh, en ook niet onbelangrijk: vul het kistje ook meteen met haar favoriete theesmaken!

Benodigdheden:

 • Een blanco houten theekistje
 • Verf
 • Kwasten
 • Stempels
 • Stickers

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

2. Knutselen Moederdag: een canvas tas vol handjes

Heel wat moeders hebben ze in dagelijks gebruik: het multifunctionele canvastasje. Handig voor boodschappen, sportlessen of simpelweg wanneer niet alle spullen in hun kleine tasje passen. Moeders zijn dus gek op deze tassen, zeker wanneer ze one-of-a-kind zijn. 

Voor dit knutselproject koop je daarom een blanco canvas tas die je vervolgens door de kinderen laat versieren. Wij tippen een tas vol handafdrukken! Hiervoor smeer je wat (vinger)verf op de handen van je kids en zetten zij vervolgens een afdruk op de tas. Ook ideaal dus om te doen met een baby voor haar eerste moederdag cadeau

Voor een neutrale tas kies je voor handafdrukken in dezelfde, rustige kleur zoals roestbruin. Voor een kleurrijke tas kies je voor verschillende kleuren. Bijvoorbeeld pastelgeel, -groen, -blauw, -roze en lila.

Benodigdheden:

 • Een blanco canvas tas
 • Verf

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

Tip! Ben je nog op zoek naar meer knutsel-ideeën voor peuters? In ons artikel over knutselen met peuters, ontdek je de leukste ideeën: van het knutselen van een eenhoorn van WC rolletjes tot het maken van een schaapje.

Moederdag cadeau maken: zelf een boeket van bloemen knutselen

Benodigdheden:

 • Ballonnen (peervormig en rond)
 • Oude kranten
 • Behanglijm
 • Stevige lijm 
 • Acrylverf
 • Kwasten
 • Bescherming voor de tafel tijdens het knutselen
 1. Blaas de ballonnen op

  Blaas de ballonnen in de eerste stap op tot de gewenste bloemgrootte. De peervormige ballonnen vormen de bladeren en de ronde ballon het hart. 
 2. Aan de slag met papier-maché

  Als alle ballonnen zijn opgeblazen, ga je starten met de papier-maché. Dit doe je door krantpapier in repen te knippen/scheuren, deze te dopen in de behanglijm en vervolgens op de ballon te plakken. 

  Handig is om eerst alle reepjes horizontaal op te plakken, en voor de tweede laag alles verticaal. Zo weet je precies op welke plekken je al bent geweest en waar nog niet.  
 3. Verven

  Als de ballonnen helemaal zijn opgedroogd, is het tijd om de acrylverf erbij te pakken! Verf de bladeren en het hart in de lievelingskleuren van je moeder en laat alles weer goed drogen. Alles droog? Plak dan nu alles aan elkaar vast met stevige lijm. En klaar is je DIY-boeket! 

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld/moeilijk

Op zoek naar een mooie vaas voor jouw zelfgemaakte bloemen? Registreer je dan snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om vazen met kortingen tot 70% te shoppen.

Een Moederdag cadeau oma knutselen

Ben je op zoek naar een moederdag cadeau idee? Natuurlijk maak je moeders en oma’s dolgelukkig met een mooi sieraad, een tegoedbon van een kledingwinkel of een grote doos bonbons. Maar als je haar écht iets persoonlijks en unieks wilt geven, dan is het leuk om zelf een cadeau te maken. 

Onze tip voor oma’s: een handbeschilderd servies. 

Creatieve Moederdag knutsel voor oma’s: een uniek servies

Shop wit servies en beschilder dit met geschikte verf. Kies bijvoorbeeld voor twee mokken en twee ontbijtbordjes. Heb je niet zo’n vaste hand? Gebruik printable sjabloontjes van het internet. Kies bijvoorbeeld voor figuren of de favoriete quote van je moeder.

Ga je dit project zelf doen? Bekijk dan ons artikel over porselein en keramiek schilderen voor meer tips. Als je deze knutsel samen met je kids voor oma gaat maken, dan kun je ervoor kiezen om zelf de mokken te beschilderen en de kleintjes de (iets makkelijkere) borden te laten versieren. 

Benodigdheden:

 • Wit servies (bijvoorbeeld de porseleinen ontbijtborden Delight Modern van de Westwing Collection). 
 • Verf
 • Kwasten
 • Optioneel: sjabloon

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Tip: is jouw moeder net zo crea bea als jij? Dan kunnen jullie ook als moeder dochter uitje bij een keramiekstudio samen servies gaan beschilderen. 

Een lieve kaart met een moederdag tekening maken

Naast alle knutsels en presentjes, is een een mooie tekening en/of een lieve kaart natuurlijk onmisbaar op Moederdag. Een kaart waarop jij al je dankbaarheid in woorden kunt uitdrukken en haar kunt prijzen om haar goede zorgen, en een tekening waarmee de kleintjes die hun liefde tonen.

Om je te helpen met een mooie kaart, hebben we bij Westwing acht verschillende kaarten ontworpen. 

8x DIY Moederdagkaart: vind hier de leukste Westwing ontwerpen 

Zo werkt het: kies je favoriete kaart, sla deze op, print hem uit en knutselen maar! Knip de kaart uit op de stippellijnen en lijm vervolgens beide zijdes aan elkaar (zodat de boodschap aan beide kanten staat) en vouw de kaart dubbel. Inspiratie nodig voor op je kaart? Lees dan ons artikel over moederdag gedichten.

Op zoek naar een origineel moederdag cadeau voor een echte interieurliefhebber? Registreer je dan snel op Westwing om zo geen enkele exclusieve deal te missen voor een stijlvol cadeau.