moederdag cadeau knutselen

Op de tweede zondag van mei is het Moederdag. Op deze dag zetten we onze moeders in het zonnetje. Want wat zouden we zonder ze moeten? In de hectiek van alledag is je moeder de rots in de branding. Om je moeder te bedanken kom je niet weg met een karig ontbijt op bed. Met een mooi cadeau voor haar maak je elke moeder blij. Helemaal wanneer het cadeau zelfgemaakt is. Een moederdag cadeau knutselen is niet alleen bedoeld voor kinderhanden, ook jij kan je moeder verrassen met een persoonlijk cadeau. Onze experts hebben de leukste knutselideeën voor je verzameld!

Persoonlijke moederdag verrassing

Natuurlijk maak je je moeder dolgelukkig met een mooi sieraad, een tegoedbon van een kledingwinkel of een grote doos bonbons. Maar als je haar echt iets persoonlijks en unieks wilt geven, dan is het leuk om zelf een cadeau te maken. Of je nu een moederdag cadeau samen met je kinderen wilt knutselen of zelf aan de slag wilt gaan met een persoonlijk cadeau. Laat je inspireren door onze DIY-cadeauideeën voor Moederdag. Ben je op zoek naar nog meer inspiratie bekijk dan eens onze tips voor het perfecte moederdag cadeau, moederdag ontbijt, een zelfgeschreven gedicht of de beste tips voor een heerlijke moederdag.

Moederdag cadeau maken met kids

Wil jij voor je moeder of partner iets leuks knutselen samen met je kids? Wij verzamelden de leukste ideeën. Plan een middagje vrij, maak de tafel leeg en ga aan de slag!

 • Canvastas:

De meeste moeders zijn gek op tassen. Zeker wanneer ze one-of-a-kind zijn. Koop een blanco canvastas en laat deze door de kinderen versieren. Bijvoorbeeld door hun handafdrukken erop te zetten met verf of door ze tekeningen te laten maken met textielstift.

 • Theedoosje versieren:

Is jouw moeder gek op thee? Shop een blanco houten theekistje en versier deze samen met de kids. Bijvoorbeeld met verf, stempels of leuke stickers. Ook leuk: vouw van wit papier theehoesjes en laat deze versieren door de kids. Wanneer ze klaar zijn schuif je in elk hoesje een zakje thee. Deze persoonlijke theezakjes leg je uiteindelijk in het versierde theekistje.

 • Gipsafdruk maken:

Een klassieker die het altijd goed doet als moederdag cadeau: een gipsafdruk van de voet of hand van het (klein)kind. Bevestig er een haakje aan zodat moeder ‘m op kan hangen.

 • Cupcakes:

Liefde gaat door de maag… Bak met de kinderen cupcakes – vinden ze hartstikke leuk!-  en versier deze achteraf met glazuur, hagelslag, chocolade etc. Je kunt er ook vlaggetjes in steken met een foto van jullie erop.

DIY moederdag cadeau

Een moederdag cadeau knutselen is ook leuk om te doen zonder kids erbij. Wil jij je moeder iets bijzonders geven? Laat je inspireren door deze DIY-tips.

 • Servies beschilderen:

Shop wit servies en beschilder dit met geschikte verf. Heb je niet zo’n vaste hand? Gebruik printable sjabloontjes van het internet. Geen tijd om een heel servies te beschilderen? Beschilder alleen een mok of bord.
Tip: om het jezelf makkelijker te maken, kan je in plaats van een heel tafereel, alleen een korte tekst op het servies schilderen. Bijvoorbeeld een bijzondere boodschap of een favoriete quote van je moeder.

 • Fotoalbum:

Elke moeder maak je blij met foto’s van waardevolle herinneringen. Neem de tijd om voor haar een fotoalbum te maken. Met zo’n fotoalbum worden herinneringen vereeuwigd. Vergeet niet om leuke tekstjes bij de foto’s te zetten.

 • Plantenpotjes:

Heeft je moeder groene vingers? Geef haar plantjes cadeau en zet deze in DIY-plantenpotjes. Hiervoor heb je terracotta potjes nodig en geschikte verf. Met die verf kan je een tekst of tekening schilderen op de potjes. Wedden dat die persoonlijke plantenpotten een prominente plek krijgen op de vensterbank?

Cadeau voor Moederdag: DIY-kalender maken

Een ander leuk knutselidee voor Moederdag is het zelf maken van een kalender. In de kalender kan je eventueel alvast uitjes plannen zoals een dagje spa, een avondje naar de film en/of een weekendje weg.

Wat heb je nodig?

 • 14 vellen dik papier (A4-formaat) in een kleur naar keuze
 • Stift
 • Touw
 • Perforator
 • Liniaal
 • Stempels, glitters, potloden etc. (versiering)

Hoe werkt het?

 1. Gaatjes maken

  Maak aan de bovenkant van elk A4-tje twee gaatjes.

 2. Touwtje

  Leg alle A4-tjes met de gaatjes naar boven op een stapel. Doe het touw door de gaatjes zodat er een ‘hengsel’ ontstaat.

 3. Kalender tekenen

  Teken per maand 30 of 31 vakjes (afhankelijk van de maand) en nummer de dagen. Gebruik een liniaal om de vakjes strak te tekenen. Het voorblad en achterblad mogen leeg blijven.

 4. Belangrijk dagen

  Schrijf verjaardagen en andere belangrijke dagen in de agenda. Als verrassing kan je ook al wat uitjes inplannen die je met je moeder wil gaan doen.

 5. Foto’s inplakken

  Plak nu op elke pagina een foto. Kies een foto van de hele familie voor de voorkant. Stem de foto’s voor de kalenderpagina’s af op het seizoen. Bijvoorbeeld: plak bij de maand juli een zomerse foto en in december een kerstfoto.

 6. Versieren

  Met stempels, verf, potloden, glitter plakband etc kan je de pagina’s nu verder versieren.

8x DIY Moederdagkaart: vind hier de leukste Westwing ontwerpen

Bij jouw DIY moederdag cadeau hoort natuurlijk ook een mooie, geknutselde kaart. Hieronder vind je 8 unieke Moederdagkaarten die we speciaal voor jou hebben ontworpen. Zo werkt het: kies je favoriete kaart, sla deze op, print hem uit en knutselen maar! Knip de kaart uit op de stippellijnen en lijm vervolgens beide zijdes aan elkaar (zodat de moederdagboodschap aan beide kanten staat) en vouw de kaart dubbel. Inspiratie nodig voor op je kaart? Lees dan ons moederdaggedichten artikel.

Moederdag cadeau online kopen

Ben je geen knutselkoning(in)? Dan shop je je cadeau gewoon bij Westwing. Door het moederdag cadeau liefdevol in te pakken, laat je alsnog zien dat je om je moeder geeft.

Tip: shop alles voor een me-time-moedermomentje zoals een masker, handdoek, badjas, geurkaars etc en leg dit in een leuke mand. Transparante folie eromheen en je bent klaar voor Moederdag!

We hebben al een aantal producten voor je klaargezet. Kijk op Westwing voor een overzicht van al onze producten.
Mocht je nog meer inspiratie willen op doen? Bekijk dan onze artikelen over DIY, trends en interieur voor je zus, schoonmoeder, oma of schoonzus.