cadeaubon-inpakken: roze pakket met gouden strik

Het is zover, je gaat een cadeau inpakken. En niet zomaar een cadeau: een cadeaubon! Ondanks dat de vorm van een cadeaubon super fijn is om in te pakken, wil je wel dat het er origineel uitziet. Maar je originaliteit is een beetje op en zelf een doosje vouwen heb je al vaak genoeg gedaan. Niet getreurd: een cadeaubon inpakken is nog nooit zo leuk geweest met onze vijf originele inpakideeën! 

Cadeaubon origineel inpakken: 5x tips

Wil jij een cadeaubon inpakken op de meest originele manieren? Wij helpen je graag! 

1. In een fotolijstje

Op nummer 1: een fotolijstje, super origineel en ook nog stijlvol! Koop een basic fotolijstje en stop de cadeaubon in het lijstje. Geef jij de cadeaubon aan een echte fashionista? Dan kun je er een grappige noot aan geven door op het glas: “In geval van nood, breek het glas door!” te schrijven. Zo maak je je cadeau nog een tikkeltje origineler. En het maakt het inpakken een stuk leuker! Denk vooral out of the box en vermijd inpakpapier. Dan kom je al een heel eind.  

2. In een sneeuwbol

Een cadeaubon inpakken in een sneeuwbol! Een sneeuwbol? Ja, je weet wel, zo eentje die je kan schudden zodat de sneeuwvlokken alle kanten op gaan. Erg leuk als de jarige in de winter jarig is, van sneeuwbollen houdt of gewoon graag verrast wordt. Vul een glazen potje met namaaksneeuw, glitter of witte suiker, stop de cadeaubon erbij in en versieren maar! Sluit het glazen potje daarna goed af zodat de sneeuw niet de hele kamer rondgaat. 

3. Een ballon met confetti

Eenvoudig, snel te maken, maar nog steeds erg leuk: een ballon met confetti. Rol de cadeaubon (voor zover dat kan) een beetje op en stop ‘m in een ballon. Doe er wat confetti, glitters en andere feestelijke versieringen bij en opblazen maar! Neem een dunne naald mee voor het knallende effect en verras de jarige. Dat is pas écht een knaller van een cadeau!  

4. Klein cadeautasje

De cadeaubon inpakken in een klein cadeautasje is altijd een goed idee! Tegenwoordig zijn er zoveel leuke, kleine cadeautasjes te vinden dat keuzestress op de loer ligt. Maar dat is gelukkig helemaal niet nodig, want hoe leuk is het om zelf je cadeautasje te ontwerpen? Koop een basic wit cadeautasje en teken, schrijf, verf of plak ‘m vol met allemaal versieringen. Leuk, origineel en ook nog eens erg persoonlijk! 

5. Schilderij of tekening

Ben je creatief en niet vies van een stift of een kwast? Maak een schilderij of tekening en plak de cadeaubon in het midden van jouw kunstwerk. Omring de cadeaubon met mooie bloemen, feestelijke ballonnen, leuke teksten of andere creatieve versieringen! 

Cadeaubon inpakken folie 

Een cadeaubon inpakken met folie, had je daar al aan gedacht? Het leuke aan folie is dat je het op verschillende manieren kunt gebruiken! Allereerst kun je natuurlijk gewoon de cadeaubon inpakken met folie en afmaken met een feestelijk lint. Heel eenvoudig, maar toch erg leuk!

Daarnaast kun je een van bovenstaande originele ideeën uitkiezen en die omringen met folie (behalve de confettiballon dan)! De folie geeft het cadeau dan een echte finishing touch. 

Of wat dacht je van de schilderij of tekening? Je wil toch dat iedereen dit mooie kunstwerk kan bewonderen? Maar toch wil je je creatie wel leuk inpakken… Folie is dan dus de ideale oplossing. Creatief inpakken op een zo eenvoudig mogelijke manier: check!

Cadeaubon leuk inpakken

Cadeaubonnen zijn erg leuk om te krijgen, maar vaak vinden mensen het minder leuk om te geven. Waarom? Omdat het net zo overkomt alsof je iemand ‘gewoon’ geld geeft, maar dan nét op een andere manier. Pak je een cadeaubon origineel en creatief in? Dan is het al veel leuker om een cadeaubon te geven!

Ga je zelf inpakpapier maken? Super leuk en origineel! Maak gebruik van veel kleuren, versieringen en nog meer confetti. Zorg ervoor dat er geen witte, saaie plek meer te zien is. Hoe vrolijker, hoe beter! 

Naast het feit dat het er gewoon super leuk uitziet, gaat de ontvanger het ook enorm waarderen. Ze zien namelijk dat er tijd en aandacht aan hun is besteed en dat is ontzettend waardevol. Een cadeaubon inpakken levert dus ook groot geluk op! Wil je echt punten scoren? Ga zelf een kaart knutselen en stop die erbij!

Waar moet je op letten?

Als je een cadeaubon gaat inpakken is het belangrijk om met een paar dingen rekening te houden. Want je wil toch wel dat het voor jou en de ontvanger nog steeds leuk blijft! Wij laten drie dingen zien waar je op moet letten met een cadeaubon inpakken! 

Om te beginnen zijn er genoeg leuke ideeën waarbij je de cadeaubon mogelijk iets moet oprollen, Bijvoorbeeld wanneer je ‘m in een ballon wilt stoppen of misschien wel in een sneeuwbol. Let wel op! In tegenstelling tot geld is een cadeaubon niet zo flexibel. Buig je te ver door dan kan de cadeaubon breken. En dat is erg zonde, want dan is ie gewoon niet meer te gebruiken.

Daarnaast moet het uitpakken van het cadeau nog wel leuk blijven. Het is erg leuk dat je zo enthousiast en druk bezig bent geweest met het inpakken. Maar het moet niet zo zijn dat de ontvanger een halfuur bezig is met het uitpakken door alle extra plakband en lintjes. Dus houd het simpel, maar pak tegelijkertijd wel uit. Een klein gebaar is vaak al super leuk!

Als laatste is het voor de ontvanger handig om te weten hoeveel er op de cadeaubon staat en tot wanneer deze geldig is. Zo weet de ontvanger precies voor wanneer ie de bon moet gebruiken én hoeveel diegene kan besteden bij z’n favoriete winkel. Wel zo handig! 

Aan de slag!

Nu je niet alleen ideeën hebt om een cadeaubon origineel in te pakken, maar ook weet waar je op moet letten, kun je aan de slag! Ga helemaal los, gooi je creatieve talent in de strijd en verras de ontvanger.

Hoe ga jij de cadeaubon inpakken? Wij wensen je in ieder geval veel plezier bij het geven. Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste geschenken!