Slaapkamer in natuurlijke tinten

Voor een frisse nachtrust, verschoon je het bed één keer per week. Zeker in de zomer wanneer je veel transpireert. Sla ’s ochtends je dekbed even open zodat het kan ventileren, dit voorkomt mijten. Wat betreft het matras: draai dit regelmatig om, bijvoorbeeld elke keer wanneer je het bed opmaakt. De makkelijkste methode om een dekbed in het overtrek te krijgen is door het overtrek binnenstebuiten te keren. Steek je handen in het binnenstebuiten gekeerde overtrek en pak de hoeken vast. Pak nu de hoeken van het dekbed vast en schud het overtrek over het dekbed terwijl je de punten vasthoudt. Bij het kussen kan je dezelfde methode gebruiken. Met deze truc wordt het bed opmaken heel eenvoudig.

Hoe vaak moet ik mijn bed opmaken?

Wanneer je één keer per week je bed opmaakt, hou je de slaapkamer fris en schoon. En zeg nou zelf: niets zo lekker als een vers opgemaakt bed! Slaap je naakt of zweet je veel? Dan moet je misschien wel iets vaker je bed opmaken. In de winter kan je eventueel één keer in de twee weken je bed verschonen.

Close-up bed met natuurlijk gekleurd beddengoed

Hierop moet je letten bij het wassen van beddengoed

 1. Tip

  Doe de wasmachine niet te vol! Een overvolle wasmachine zorgt ervoor dat je was niet schoon wordt. Verdeel het beddengoed dus eventueel over twee wasjes.

 2. Tip

  Lees de wasinstructies! Bekijk wat de maximum temperatuur is waarop je het beddengoed mag wassen. Hoe heter, hoe schoner de was! Je kiest het juiste programma en waspoeder op basis van het materiaal van het beddengoed. Voor katoen, microvezel of natuurlijk linnen kies je voor bonte was. Voor fijnere materialen kies je voor een fijner wasprogramma. Voor veel materialen bestaan er vaak aparte wasprogramma’s.

 3. Tip

  Draai het beddengoed binnenstebuiten! Dit beschermt de stof.

 4. Tip

  Gebruik liever geen wasverzachter! Alhoewel wasverzachter je beddengoed zachter maakt, vermindert het ook het absorptievermogen.

Een bed opmaken met natuurlijke materialen

De keuze van het materiaal van je beddengoed hangt af van je smaak en je behoeften. Natuurlijke stoffen zoals zuiver katoen en linnen zijn bijzonder goed ademend en duurzaam. Deze materialen zijn geschikt voor elk seizoen. Katoen-satijn voelt heel zacht aan op de huid. De fijne oppervlaktestructuur heeft een zijdeachtige glans, waardoor de slaapkamer een glamour look krijgt. Flanel is vooral aangenaam in de winter, omdat het erg warm en zacht is. Bijzonder luxueus is zijden beddengoed. Beroemdheden zweren bij kussens van dit luxe materiaal omdat het ervoor zorgt dat er ‘s nachts minder rimpels op het gezicht komen. Zijde is ook ideaal voor mensen met een allergie, omdat mijten zich er niet prettig in voelen.

Het creëren van een mooie slaapkamersfeer

Beddengoed is een geweldige manier om gemakkelijk nieuwe accenten te leggen in je slaapkamer. Stijlvolle prints van bloemen en andere planten of zelfs beddengoed in een trendy marmerlook zien er zeer modern en fris uit. Eenvoudige grafische patronen in discrete kleuren zoals blauw of antraciet zorgen voor een koele sfeer. Donkere kleuren zorgen meestal voor een warme, gezellige sfeer, terwijl lichte tinten zoals pastel bijzonder vrolijk zijn. Klassieke witte hoezen zorgen voor een schone, rustige uitstraling. Omkeerbaar bedlinnen heeft meestal een effen kant en een kant met een meer opvallend patroon. Hiermee zet je telkens een andere look neer. Maak van het bed opmaken een feest door te kiezen voor mooie kwaliteit beddengoed.