Woongedeelte in grijs met salontafel en grijze poefs in de woonkamer in scandinavisch design

Soms heb je gewoon zin in een metamorfose voor je huis! Maar daar wil je natuurlijk niet te veel geld aan uit hoeven geven. Goed nieuws, door de inrichting van je kamer te veranderen, creëer je een compleet nieuwe look zonder dat je daarvoor allemaal nieuwe meubels moet kopen. Zo eenvoudig kan het zijn! Onze interieurspecialisten geven je nuttige tips hoe jij je kamer kan (her) inrichten!

Kamer inrichten in een tiny house

Je zou anders willen wonen, maar weet niet precies hoe? Alternatieve woonconcepten zijn al enkele jaren in opkomst. Leefruimte is schaars, vooral in overvolle steden. Dat verklaart dan ook de opkomst van ‘Tiny Houses’.  Functionaliteit gaat hier gepaard met een stijlvol design – de kleine ruimte in een Tiny House wordt door slimme toepassingen optimaal benut. Zo zie je maar, je hoeft niet altijd groot te wonen om gelukkig te zijn!

Hou deze gedachte vast bij het inrichten van een kleine kamer! Wees slim en maak de ruimte multifunctioneel. Kies bijvoorbeeld voor een slaapbank of futon. Deze klap je overdag in zodat je vrienden op je bank kunt ontvangen en ’s avonds maak je er een comfortabel bed van. Hetzelfde geldt voor de eettafel: ga voor een (deels) inklapbare tafel zodat hij niet in de weg staat als je ‘m niet gebruikt. Bovendien kan je de tafel dan zowel als bureau als eettafel gebruiken.

Feng-Shui: de trend uit het Verre Oosten

Heb je wel eens gehoord van Feng-Shui, de trend uit Oost-Azië? Feng Shui is een Chinese harmonietheorie, die je met een paar trucjes in je eigen huis kunt integreren. Feng-Shui staat voor een leven in harmonie, dus een leven zonder wanorde, ruzies en negativiteit. Feng-Shui toepassen in je interieur betekent dat je goed moet kijken de kamerinrichting. Door de kamer op een bepaalde manier in te delen, vult het zich met positieve energie. Wij geven je een paar Feng-Shui-tips:

  1. Zorg voor een goede ingang, zonder blokkades!
  2. Bedden horen niet in het midden van de kamer! Een bed moet altijd met het hoofdeinde naar de muur gericht zijn en mag niet tussen het raam en de deur worden geplaatst. Vanuit je bed moet je zicht hebben op de deur, dat geeft rust.
  3. Spiegels zijn absoluut taboe in de slaapkamer! Ze verstoren de slaap en de energie in de ruimte.
  4. Laat de deuren open staan zodat de energie beter kan stromen!
  5. Nog een paar Feng Shui-tips: regelmatig opruimen, schoonmaken en opruimen!
  6. Planten zien er niet alleen mooi uit, ze zorgen ook voor positieve energie in je huis.
  7. Zorg ervoor dat je kamers zo licht mogelijk zijn! Licht is een levenselixer – kunstmatige lichtbronnen zijn ook toegestaan!

Zware meubels verplaatsten – zo werkt het:

Wanneer je de kamer gaat (her)inrichten zullen er meubels verplaatst moeten worden. Zie jij ertegen op om die massieve houten kast of die XXL-hoekbank te verplaatsen? Wij hebben een paar tips voor je verzameld zodat het makkelijker wordt én zodat je de vloer en de meubels niet beschadigt:

Bij gladde vloeren kan je iets onder de meubels leggen zodat je ze makkelijker kunt verplaatsen en zodat de vloer niet beschadigt. Speciale meubelglijders, zoals kleine zelfklevende schijfjes van vilt, teflon of andere materialen, zijn verkrijgbaar bij de vakhandel en worden aan de onderzijde van het meubel bevestigd. Dit vereenvoudigt niet alleen het duwen, maar beschermt ook de vloer. Als alternatief kan je een oude deken, handdoek of T-shirt van katoen onder het betreffende meubel plaatsen.

Moet je zware meubels verplaatsen, maar heb je tapijt op de vloer liggen? Dat wordt tillen! Een alternatief is gladde houten latten neerleggen op het tapijt. Met een steekkar wordt het ook makkelijker om meubels te verplaatsen. Deze kan je huren bij een doe-het-zelf-winkel.

Kamer inrichten met accessoires

Heb je de inrichting van je kamer veranderd? Dan is het tijd voor de puntjes op de i. Met nieuwe accessoires geef je je interieur een budgetvriendelijke nieuwe look. Verwissel een paar keer per jaar de accessoires, dan blijft je interieur verrassend. Bij Westwing vind je elke dag een nieuwe selectie accessoires voor je interieur. Denk aan een schapenvacht, kleine tafellampen, decoratieve kussens, plaids, poefjes, kandelaren, fotolijsten, vazen en veel meer. Kortom: het inrichten van je kamer begint bij Westwing!