Paarse taart met witte cupcakes op roze schaal als cadeau cadeau geregistreerd partnerschap

Op een moment in het leven, komen veel vrouwen in de fase waarin zij zelf en hun vriendinnen gaan nadenken over het krijgen van kinderen. Dit heeft te maken met de biologische klok die nu eenmaal begint te tikken vanaf het moment dat ze daar klaar voor zijn. Wordt de vrouw voor het eerst moeder dan ontkomt ze (meestal) niet aan de babyshower. Een leuk moment om stil te staan bij het moment waarop je nog nét geen moeder bent, maar wel bijna. Een babyshower is niet compleet zonder de bekende babyshower spelletjes.

Het leven zal na deze dag enorm gaan veranderen. Vriendinnen, moeders en oma’s komen als verrassing allemaal bij elkaar, de mama-to-be wordt ook naar de plek gelokt met een smoes en krijgt vervolgens cadeautjes, advies en er zijn lekkere hapjes en drankjes in overvloed. Daarnaast worden er vaak spelletjes gedaan. Ontdek hier onze tips en tricks voor de leukste babyshower spelletjes en babyshower ideeën.

babyshower deco

De leukste babyshower spelletjes

Niet iedereen is groot fan van de spelletjes die worden gedaan tijdens een babyshower. Denk maar eens aan het proeven van babyvoeding of het spel met een gevulde luier. Het kan anders! Er zijn ook heel veel leuke babyshower spelletjes te verzinnen. Houd wel rekening met de zwangere. Meestal wordt de babyshower gehouden op het moment dat zij hoogzwanger (34-38 weken) is, dus ze is dan niet altijd even mobiel meer. Ga geen ingewikkelde activiteiten doen, daar doe je haar geen plezier mee. Ontdek 5 leukste babyshower spelletjes hieronder.

 1. Match de baby! Laat alle aanwezigen een babyfoto meenemen en ga in een cirkel zitten. Laat de zwangere vervolgens de babyfoto’s bij de juiste persoon leggen.
 2. Een baby quiz is ook heel leuk, maar vergt wel wat voorbereiding. Bedenk samen met de genodigden die al mama zijn vragen over het verzorgen van een baby. Als er veel moeders in het gezelschap zijn mogen de vragen natuurlijk best wat ingewikkelder!
 3. Babynamen bedenken – schrijf in 1 minuut zoveel mogelijk babynamen op een lijstje met de verschillende letters van het alfabet als beginletter. Kies bijvoorbeeld voor alleen jongensnamen of alleen meisjesnamen.
 4. Is het geslacht van de baby nog niet bekend? Maak daar een weddenschap van! Laat iedereen in een boekje of op een groot vel het geslacht, de naam en de geboortedatum opschrijven. Wie er het dichtst bij zit krijgt na de bevalling een fles champagne!
 5. Kruiswoordraadsel met betrekking tot baby’s en verzorging. Wie dit raadsel als eerste heeft opgelost wint!
babyshower taart met een gouden kaarshouder

Babyshower vroeger en nu

De babyshower komt uit Amerika en is altijd bedoeld om de aanstaande moeder in het zonnetje te zetten. Ze krijgt cadeaus, aandacht en advies. Het woord ‘shower’ komt waarschijnlijk voort uit het feit dat ze wordt overspoeld met cadeaus en aandacht. Traditioneel wordt de babyshower alleen georganiseerd voor een eerste kindje, het draait er namelijk om dat de aanstaande moeder alles leert over rompertjes, speentjes, luiers. Tegenwoordig wordt er ook voor tweede of derde kindje wel eens een babyshower georganiseerd. Wat ook wel eens gebeurt, is dat de babyshower wordt overgeslagen en dat er een feestje wordt georganiseerd als de baby er is. Zo kunnen familie en vrienden ook meteen de baby bewonderen!

Cadeaus voor een babyshower

Wat geef je de aanstaande moeder? Het is natuurlijk heel fijn als je haar iets kunt geven dat ze nog nodig heeft. Ook kan het een goed idee zijn om een gezamenlijk cadeau te geven. Zo heb je meer te besteden en kun je haar echt iets geven dat nuttig of gewoon heel mooi is. Vraag vooraf wie er mee willen doen met een gezamenlijk cadeau en inventariseer op die manier hoeveel geld je tot je beschikking hebt voor het vinden van een cadeau. Hier vind je enkele ideeën voor een gezamenlijk groot cadeau!

 • Een kinderwagen
 • Een reisbedje voor de baby
 • Een mamafiets met kinderzitje
 • Iets moois voor aan de muur in de babykamer
 • Een luiertas

Hieronder vind je een lijstje met kleinere cadeautjes!

 • Een nachtlampje! Tegenwoordig bestaan er zó veel leuke nachtlampjes voor babykamers. Denk aan exemplaren in de vorm van diertjes die je op een plankje kunt zetten of een decoratief lampje voor aan de wand.
 • Een mooi setje kleding. Wat wel slim is, is om niet de allerkleinste maat te kiezen. Mocht de baby niet piepklein zijn, dan is hij of zij hier té snel uitgegroeid.
 • Grote hydrofieldoeken zijn tegenwoordig beschikbaar in veel kleuren. Hier kun je als jonge mama echt niet genoeg van hebben!
 • Vergeet ook niet om de moeder iets te geven. Bijvoorbeeld een pakketje met verzorgingsproducten of een bon voor een massage of middag naar een spa.
 • Ook een leuk boekje voor de baby is een goed idee. Een boek met tips voor de jonge moeder kan ook handig zijn.
blauwe ballonnen met gouden linten

Babyshower spelletjes voor een baby boy

Er zijn ook babyshower spelletjes te bedenken die leuk zijn als er een baby jongen op komst is. Ontdek de ideeën hieronder!

 1. Woorden met boy

  Laat de aanwezigen een lijst maken met woorden, liedjes, films e.d. met het woord boy erin. Geef ze bijvoorbeeld een tijdslimiet van 5 minuten.

 2. Jongensnamen

  Maak een lijst met jongensnamen beginnend met elke letter van het alfabet. Geef ze ook bij dit spelletje een limiet van bijvoorbeeld 5 minuten en bekijk na afloop wie de meeste namen heeft bedacht.

 3. Luiers versieren

  Laat iedereen die op de babyshower aanwezig is, een luier versieren. Dit kan zijn met tekeningen, stickers of tekstjes. Deze luiers zijn een leuke verrassing wanneer de kersverse mama midden in de nacht bezig is om de luier van de baby te verschonen.

Hapjes voor een babyshower

Wat betreft de hapjes is eigenlijk alles goed! Maak een selectie van zoete lekkernijen en kies wat hartige hapjes. Het werkt ook goed wanneer je de bereiding van de hapjes verdeelt over de genodigden. Een iemand bakt graag taarten, een ander kookt liever een soepje. Op die manier hoeft niet één persoon alles te bereiden. De luiertaart en roze of blauwe cupcakes mogen natuurlijk niet ontbreken.

roze taart en donuts op plate

Babyshower spelletjes voor een baby girl

De spelletjes die vooral leuk zijn als er een baby meisje op komst is vind je hier!

 • Woorden met girl

Laat de aanwezigen een lijst maken met woorden, liedjes, films e.d. met het woord girl erin. Geef ze bijvoorbeeld een tijdslimiet van 5 minuten. Je kunt er ook voor kiezen om zelf liedjes te verzamelen (in een playlist) met het woord ‘girl’ in de tekst en vervolgens de gasten te laten raden welk nummer en welke artiest het is!

 • Meisjesnamen

Maak een lijst met meisjesnamen beginnend met elke letter van het alfabet. Geef ze ook bij dit spelletje een limiet van bijvoorbeeld 5 minuten en bekijk na afloop wie de meeste namen heeft bedacht.

 • Kinderliedjes raden

Maak een afspeellijst met kinderliedjes en breek ze halverwege af zodat de gasten verder moeten zingen.

Babyshower versiering

Nadat duidelijk is welke babyshower spelletjes gespeeld zullen worden kan je nadenken over het thema. Je kunt volledig voor een blauwe of roze look gaan, maar er zijn veel meer leuke opties.

 • Ga voor glim en glans met goud en zilver.
 • Kies voor een mooie pasteltint, bijvoorbeeld mintgroen, en combineer deze met accenten in goud.
 • Kleed de tafel mooi aan met een tafelkleed en elegant servies.
 • Jungle thema? Ook tof! Ga voor veel plantjes, stoere jungledieren en accenten in goud of zilver.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je vriendin mee te verrassen met een leuk cadeau tijdens haar babyshower. Of bekijk onze gehele collectie op Westwing voor meubels, decoratie en interieur accessorises. Laat je inspireren!