Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Grote hanglamp in oude woning eetkamer

Om je eettafel goed te verlichten, eetkamer hanglampen essentieel. Prachtig gemonteerd boven de ronde tafel zijn hanglampen ideaal. Je houten eettafel met lekkernijen krijgt nét even wat meer sfeer tijdens het diner met vrienden of familie. Wat is er dan mooier dan samen met het gezin van een maaltijd te genieten na een stressvolle werkdag? De juiste verlichting is hier een must. Creëer een aangename sfeer en kies een perfect gevormde eetkamer hanglamp die de sfeer zeer stijlvol en knus maakt.

Welke eetkamer hanglamp past het beste bij jouw eettafel? En hoe wordt het een hoogtepunt in je eetkamer? De belangrijkste tips vind je hier in onze gids. Onze interieurspecialisten vertellen je welke hanglamp in de eetkamer een bijzonder grote indruk maakt en waar je altijd op moet letten bij het gebruik van een eetkamerlamp. Wij wensen je veel leesplezier!

Welke eetkamer hanglamp voor welke eettafel?

Een sfeervolle verlichting van de eettafel draagt in belangrijke mate bij aan een gezellige ronde met een heerlijk diner. De optimale eetkamer lamp biedt een gerichte verlichting, die de eettafel in het middelpunt plaatst. Hanglampen zijn hier uitstekend, omdat ze naar beneden schijnen en zo de eettafel in het licht onderdompelen zonder te verblinden.

Voor ronde eettafels tot een lengte van 160 cm adviseren onze interieurspecialisten een enkele hanglamp die centraal boven de eettafel wordt geplaatst. Als je een langere of rechthoekige tafel hebt, zorgt één enkele hanglamp voor een nogal ongelijkmatig licht. Daarom zijn twee of meer lichtbronnen boven zo’n de eettafel ideaal.

Welke eetkamer hanglamp voor welke interieurstijl?

Er zijn hanglampen voor de eettafel in overvloed. Geen wonder dat je als leek vaak overweldigd wordt en niet weet welke lamp bijzonder mooi is in je eetkamer. Pompeuze kroonluchters, die vanaf het begin een glamoureuze charme uitstralen, zijn bijzonder geschikt voor een nostalgische stijl met een vintage karakter.

Maar ook een mannelijke glamourlook wordt perfect geënsceneerd met een kroonluchter. Massief metalen eetkamer hanglampen gecombineerd met hout zorgen samen voor een stijlvol contrast met het ruwe industrieel chique stijltje. De eenvoudige Scandi-stijl wordt gecompleteerd met puur glazen hanglampen. Wie de voorkeur geeft aan een modern interieur in een strakke stijl, zal enthousiast zijn over de strakke eetkamer lampen met een glanzende metalen look.

Op deze hoogte moet een hanglamp worden geïnstalleerd in de eetkamer

  • Feit 1: Je eetkamer hanglamp moet de eettafel optimaal verlichten? Dan moet de afstand tussen het tafelblad en de onderrand van de hanglamp tussen 60 en 70 cm bedragen.
  • Feit 2: Met de juiste montage zorg je ervoor dat het zicht naar de persoon aan de overkant vrij blijft en de eettafelverlichting niet verblindt.
  • Feit 3: Naast de optimale hoogte is ook een dimfunctie nuttig, waarmee je de helderheid van de lampen individueel kunt instellen.

Tip: In hoogte verstelbare hanglampen zijn heel handig en bijzonder populair. Net zo geschikt zijn hanglampen met meerdere lichtpunten die – door vrij te plaatsen bevestigingspunten – individueel aan het plafond kunnen worden opgehangen.

Licht-accessoires voor hanglampen in de eetkamer

Moderne eetkamerlampen kunnen eenvoudig worden verplaatst met behulp van stang, kabel of railsystemen, waardoor telkens weer een harmonieus totaalbeeld ontstaat. Bovendien bieden de individuele lampen altijd nieuwe accessoires voor jouw hanglamp boven de eettafel.

De nostalgische Edison gloeilampen in de trendy retro-look zijn al geruime tijd zeer gewild. Vooral voor eetkamerlampen van glas zijn mooie gloeilampen een absolute must, omdat je de lichtbron niet onder een kap kunt verbergen.

Ook moderne en tijdloze LED hanglampen zijn zeer populair. Mozaïeklampen en glaskristalmodellen zijn nu net zo geliefd als futuristische exemplaren met een stijlvol design.

Hanglampen voor de eetkamer kopen online bij WestwingNow

Bekijk onze exclusieve selectie vanuit het comfort van je bank en laat je nieuwe hanglamp voor de eetkamer eenvoudig naar je huis sturen. Wij verheugen ons op je bestelling en wensen je veel plezier bij het winkelen, inrichten en decoreren!

In onze online winkel op WestwingNow vind je stijlvolle woonaccessoires voor je eetkamer die de ruimte stijlvol afronden. Naast decoratieve hanglampen in bolvorm, hebben we ook de bijpassende lampaccessoires zoals peertjes.