toilet met behang

Ga je verhuizen of geef je je woning een frisse nieuwe look? Vergeet dan ook het kleinste kamertje van je huis niet! Het toilet verdient het om aandacht te krijgen als het om het interieur gaat. Je kunt immers je favoriete woonstijl helemaal doorvoeren in deze ruimte. Het is niet de meest eenvoudige ruimte om in te richten, maar er zijn toch echt heel veel mogelijkheden om er een eyecatcher van te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van hout aan de wand? Of ga je liever voor een classy chic ontwerp met zwarte, glanzende tegeltjes? Lees snel verder en ontdek hoe je het toilet kunt inrichten in verschillende stijlen – inclusief een 5-stappenplan zodat je niks vergeet!

Wc inrichting: de mogelijkheden

Ga je je toilet inrichten dan zijn er allerlei opties. Wat doe je met de muren? Welke meubels kies je? Welke kleuren gebruik je? Wat ga je doen met de vloer? Welke kraan vind je mooi? Welke stijl pas je toe? Kies je voor toilet tegels of stukwerk? Welke wc decoratie past bij jou? Ga je een klein toilet inrichten? Omring je je graag met luxe? Of houd je van minimalisme? Ontdek onze wc ideeën in dit artikel!

Tip: wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel items voor je toilet kunt vinden – bijvoorbeeld toilet accessoires maar ook gastendoekjes. Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw toilet te stylen.

Toilet inrichten: 4x stijlen uitgelicht

Welke stijl kies je voor je toilet? Veel mensen voeren de stijl van hun interieur door in het toilet. Wil je een toilet inrichten in landelijke stijl? Of past een modern interieur meer bij jou? Ook een toilet in een industrieel stijltje is populair. Welk toilet ontwerp je ook kiest, blijf bij jezelf. Hieronder lichten we een paar stijlen voor je wc uit:

 • Toilet inrichten landelijk – Een toilet inrichten in landelijke stijl is niet moeilijk. Je kiest voor een combinatie van hout, tegeltjes tegen de muur en klassieke kranen. Voor de accessoires kies je bijvoorbeeld een glazen zeepdispenser met een rond zeepschaaltje.
 • Toilet industrieel – Voor een toilet in industriële stijl kun je kiezen voor een stoere betonnen vloer en details met een grove, ruige uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor een mat zwarte zeepdispenser met een houtlook zeepbakje.
 • Modern toilet – Een modern toilet draait om strakke vormen en gladde materialen. Denk aan veel grijs, zwart en wit en weinig poespas. Kies voor een strakke, rechte zeepdispenser met bijpassende toiletaccessoires.
 • Luxe wc – Is luxe wat jij wenst? Ook op het toilet? Ga dan voor luxe materialen als marmer, lampen met glam look, chique accessoires – bijvoorbeeld een marmeren zeepdispenser met bijpassende toiletborstel – en een dosis glans in goud of zilver. Deze kun je bijvoorbeeld in de spiegel terug laten komen.

Toilet inrichten in 5 stappen

Als je je toilet gaat inrichten zijn er een aantal zaken die je sowieso nodig hebt. Doorloop deze 5 stappen om tot een goede basis te komen voor elk toilet:

 1. Tegels – Kies je voor tegels tegen de muur of op de vloer, ga dan goed na welke soorten tegels er zoal bestaan. Er zijn heel veel mogelijkheden! Grote tegels hebben een moderne uitstraling, terwijl kleine witte tegeltjes juist een klassieke look hebben. Met glanzende tegels laat je een kleine ruimte groter lijken. Matte tegels zorgen voor een stoere of pure look. Er bestaan heel veel soorten tegels van simpel tot druk, mozaïek met patronen of puur en clean.
 2. Meubels – Ga na welke toiletpot je kiest, of je nog een kastje neerzet en hoeveel ruimte er dan nog overblijft. Kies je bijvoorbeeld voor items zonder pootjes, dan bespaar je veel ruimte! Bergruimte kan ook niet worden vergeten. Een klein kastje, mand, planken aan de muur; er zijn allerlei mogelijkheden, zelfs voor zo’n kleine ruimte!
 3. Wc accessoires en decoratie – Ook de details zijn belangrijk in deze kleine ruimte. Zoek mooie wc-borstelhouders, wc-rolhouders, kranen, pedaalemmers, zeepdispensers, maar ook een vaasje met bloemen kan leuk zijn op het toilet.
 4. Spiegel of spiegelkast – Een spiegel zien we ook vaak op het toilet. Een spiegelkast kan heel handig zijn omdat je er twee vliegen in een klap mee slaat. Een spiegel kan de ruimte bovendien groter laten lijken dan hij is! Handig bij een klein toilet.
 5. Lampen – Licht is ook onmisbaar op het toilet. Ga voor gericht licht, maar vergeet ook het sfeerlicht niet. Een klein lampje aan de muur boven de spiegel of een tafellampje op een kleine kruk.

Tips voor een klein toilet inrichten

Heb je een klein toilet? Niet getreurd! Ook met een hele kleine wc kun je allerlei kanten op. Houd in elk geval rekening met het soort tegels dat je kiest. Grote tegels zijn bijvoorbeeld het beste geschikt, omdat ze de ruimte groter kunnen laten lijken. Daarnaast kun je goed kiezen voor glanzende tegels, die het licht weerkaatsen. Ook kies je het beste voor lichte kleuren. Tot slot zet je het kamertje natuurlijk niet vol, maar zorg je wel voor voldoende bergruimte zodat er niet te veel spulletjes rondslingeren.

5x een origineel toilet ontwerp

Heb jij wel behoefte aan een bijzonder of origineel ontwerp voor je toilet? Wij verzamelden 5 leuke wc ideeën die je zó kunt toepassen in jouw wc:

 1. Verf de voegen! 

  Leuk idee voor mensen die niet op een grote verbouwing zitten te wachten. Laat je bestaande tegelwand voor wat hij is, maar geef de voegen een kleurtje. Het effect daarvan is geweldig! Stel je maar eens voor; witte tegeltjes met oranje voegen. Succes gegarandeerd!
 2. Classy chic

  Voor een classic chic sfeertje kies je voor kleine, glanzend zwarte tegeltjes. Combineer de tegels met zwart beton of natuursteen en wat elementen in koper of goud. Er bestaan ook glasmozaïek tegeltjes. Hiermee creëer je een heel bijzonder effect.
 3. Hout aan de wand

  Een heel bijzonder warm sfeertje creëer je met houten wanden. Kies voor houten wandbekleding. Combineer dit met een marmeren of licht natuurstenen wasbak en vloer en je zet een warm, natuurlijk sfeertje neer.
 4. Zwart toilet

  Misschien wist je niet eens dat ze bestonden, maar wil je echt eens iets anders? Kies dan voor een zwart of zelfs mat zwart toilet. Het effect daarvan doet wonderen voor de ruimte. Prachtig in moderne interieurs.
 5. Bijzonder behang

  Als je jouw bestaande toilet inrichting graag een nieuwe look wilt geven, kies je voor nieuw behang! Hierdoor krijgt het interieur een volstrekt andere uitstraling. Denk maar eens aan behang met jungle print met daarop een spiegel met gouden lijst.

Ga je jouw toilet (opnieuw) inrichten? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om deze kleine ruimte te stylen.