Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
wc-ideeen: tropisch behang met houten wandmeubel en witte kom

Tijd om met het kleinte kamertje aan de slag te gaan! Je zit er immers een paar keer per dag en bovendien is dit dé plek om je even af te sluiten van de wereld om je heen. Bijvoorbeeld om even te ontsnappen aan je kinderen of andere huisgenoten, maar ook om in alle rust je socials te checken of een boodschappenlijst te maken. Zo’n plek verdient het om stijlvol gedecoreerd te worden, toch? Wil je het toilet een nieuwe look geven – ook volgens de trends van 2022? Lees dan snel verder want wij hebben de 7 leukste wc ideeën voor je op een rij gezet – ook voor een kleine wc! En nee, daarvoor hoef je echt niet de hele ruimte te verbouwen. Lees hier hoe je low budget én snel je wc kunt opknappen.

1. Ideeën toilet pimpen met tegels

Vroeger werden wc’s en badkamers van boven tot beneden betegeld met standaard vierkante tegeltjes. Vooral uit praktisch oogpunt, want tegels zijn makkelijk schoon te maken. Tegenwoordig kiezen we er steeds vaker voor om de wc niet of slechts deels te betegelen. En wanneer we kiezen voor toilet tegels, is dat niet alleen uit praktisch oogpunt maar vooral omdat het mooi is. Het assortiment toilet tegels is oneindig. Je hebt ze in alle soorten, kleuren en maten – van langwerpige tegels voor een eigentijds visgraatmotief tot houtlook tegels voor een natuurlijke look. Toegegeven, de hele toiletruimte betegelen kan vrij kostbaar zijn (tenzij je voor standaard witte tegeltjes gaat). Een low budget alternatief is daarom dat je slechts een deel van de wc betegelt. Bijvoorbeeld alleen de achterwand of vloer, de rest schilder je dan in een bijpassende kleur.

Zelf aan de slag met tegels leggen? In ons artikel over het verbouwen van een toilet, ontdek je een overzichtelijk 6-stappenplan om zelf je toiletruimte te betegelen.

2. Wc ideeën zonder tegels

Heb je net je laatste krachten verspeeld bij het wegslaan van de oude tegels in je wc en moet je er niet aan denken om de ruimte opnieuw te betegelen? Gelukkig zijn er ook genoeg wc ideeën zónder tegels. Wel is het belangrijk dat de ruimte goed schoon te houden is. Tapijt op de vloer is dus een no-go. Als alternatief voor tegels op de vloer kan je bijvoorbeeld kiezen voor een gietvloer in de wc. Dit is waterafstotend en makkelijk schoon te maken. Een gietvloer kan je zelf leggen of – iets duurder – laten leggen. Omdat het om zo’n klein oppervlak gaat, vallen de kosten meestal mee. De wanden van je wc kun je schilderen in een kleur naar keuze. Tip: kies altijd voor badkamerverf. Dat is schimmelwerend, waterafstotend en makkelijk schoon te maken.

3. Toilet opleuken met behang

Een andere manier om je wc te pimpen zonder tegels is door behang aan te brengen op de muur. Behang heb je, net als tegels, in allerlei kleuren en motieven. Er bestaat zelfs waterafstotend behang zodat je het met een vochtig doekje kunt afnemen. Op internet zijn er genoeg wc voorbeelden te vinden waarbij er behang is toegepast! Kies bijvoorbeeld voor een donker bloemmotief op de muur en schilder ook het plafond donker. Mooie donkere tegels op de vloer, een gouden spiegel aan de muur en jouw kleine paleisje is klaar zónder dat er een ingrijpende toilet renovatie nodig is geweest. Pssst, vergeet ook niet om een klein mandje in de hoek te zetten met wat leesvoer!

4. Wc ideeën voor een industrieel toilet

Gek op de industriële stijl en wil je ook het kleinste kamertje een stoere look geven? Wij geven je hier wat stoere wc ideeën voor een industrieel toilet:

 • Timmer van een oude houten plank een klein badkamerkastje;
 • Combineer dit eventueel met een wc fonteintje van leisteen;
 • Breng beton ciré aan op de muur;
 • Hang een metalen hanglamp aan het plafond, bijvoorbeeld een oude fabriekslamp;
 • Maak van leer of touw badkameraccessoires zoals een handdoeklus en wc-rolhouder.

5. Zo creëer je een moderne wc

Wil jij graag – zonder al te veel afleiding – genieten van een ontspannen wc-bezoek? Ga dan voor de moderne look. Schilder of betegel de wanden in een neutrale tint: wit, zwart/antraciet of beige. Kies voor een strak wc-fonteintje, berg wc-rollen uit het zicht op en beperk het aantal accessoires tot het minimale, dus geen mandjes, fotolijstjes en andere poespas. Een design-geurkaars en plantje zijn voldoende.

Meer inspiratie nodig voor het inrichten? In ons artikel over een toilet inrichten, vind je een 5-stappenplan voor dé perfecte inrichting.

6. Ideeën voor een kleine wc

Is de kleinste kamer van het huis bij jou wel érg klein? Ook dan hebben we een paar slimme wc ideeën voor je:

 • Gebruik geen tegels of betegel alleen de achterwand en/of vloer. Tegels laten een kleine ruimte drukker ogen;
 • Schilder de muren in een lichte kleur om te voorkomen dat de muren op je afkomen wanneer je op het toilet zit;
 • Wil je toch voor tegels gaan? Kies dan voor een wat grotere tegel zodat je minder voegen hebt;
 • Ga voor een kleinere toiletpot – ja, die bestaan! – zodat je wat meer beenruimte hebt.
 • Ga je voor een toilet renovatie? Laat dan een nisje inbouwen in de achterwand zodat je daar spulletjes zoals wc-rollen in op kunt bergen. 
 • Plaats een klein wc-fonteintje in de hoek zodat hij weinig ruimte inneemt;
 • Beperk het aantal accessoires en hang zoveel mogelijk aan de wand.

7. Nog 6 andere ideeën om snel én low budget je toilet te pimpen

Heb je een huurhuis en wil je daarom niet te veel investeren in het opknappen van je wc? Of heb je nu even niet het budget voor een complete wc renovatie? Dan zijn er genoeg alternatieven! Heeft jouw wc nog een ouderwetse stortbak met trekkoord, gebloemde tegels en een houten wc-bril? Fantastisch! Als je maar lang genoeg wacht, wordt alles weer hip! Dus ook jouw retro toilet. Versterk de ‘vintage’ look door op de rommelmarkt wat oude fotolijstjes te scoren en hier retro prenten in te doen, vervang de wc-bril voor een goudkleurig exemplaar en pimp het trekkoord met kralen of kunstbloemen. Een macramé toiletrolhouder maakt de retro look compleet.

Andere low budget wc opknappen ideeën:

 • Vervang de deurklink en het wc-slot voor retro exemplaren;
 • Shop nieuwe toilet accessoires zoals een toiletrolhouder en zeeppomp. Nieuwe accessoires geven je wc gelijk een frisse look;
 • Zet een geurkaars of -geurstokjes neer. Een fijne geur geeft elke ruimte een aangename sfeer;
 • Ga voor een leuke spiegel aan de muur, of style een paar kleintjes! Ook leuk: ga voor een spiegel met led-verlichting aan de zijkanten;
 • Met een nieuwe badmat geef je de ruimte meteen al een nieuwe look. Wat dacht je van een teakhouten badmat voor een Scandi look?;
 • Pimp je wc met een vaasje bloemen, een fijne geurkaars, een stapeltje tijdschriften en een leuk lijstje aan de muur.

Wat dacht je van de volgende accessoires om je toilet te pimpen?

Veelgestelde vragen over deze ruimte

Hieronder hebben we een paar vragen voor je verzameld:

Eerder schreven we al andere artikelen boordevol toilet inspiratie. Geïnspireerd geraakt om de aan de slag te gaan met deze wc ideeën? Registreer je dan snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor een prachtige toiletruimte.