Tuin inrichten

Een tuin inrichten kan heel leuk zijn. Van het tuin design, de tuin stijlen en de keuze van de planten tot de decoratie met decoratieve tuinfiguren – dit alles behoort tot het perfecte tuinontwerp. Maar voordat je kunt beginnen met planten, moet je eerst een tuinplan maken. Onze interieurspecialisten vertellen je hoe je aan de slag gaat met het tuin inrichten en hoe je tuinontwerp perfect zal slagen. 

Stap voor stap naar de perfecte tuin

Ten eerste, word je bewust van de gewenste tuinstijlen. Hier kun je je creativiteit de vrije loop laten. Het totaalbeeld ziet er echter harmonieuzer uit als de inrichting van de tuin aansluit bij het totaalconcept van het huis.
Houd je ogen open voor inspiratie en ideeën voor je tuin design. Of het nu in verschillende tijdschriften staat, tijdens een wandeling door de stad indruk maakt of gewoon een kijkje in de tuin van je buurman betreft. Ergens vind je altijd wel mooie decoratie ideeën.
Noteer al je verzamelde ontwerpideeën, suggesties of wensen op een prikbord of op een karton. Dit is de eerste stap naar het tuin inrichten.
Ontwerp een concept dat rekening houdt met het gewenste ontwerp, je budget en de grootte van de buitenruimte. Op deze manier creëer je een realistisch plan dat gewoon wacht om te worden uitgevoerd.

Tuinideeën nabootsen
Wat is de perfecte tuindecoratie? Ook de planning van de tuindecoratie maakt deel uit van het moderne tuinontwerp. Zin in een designtuin? De vuistregel hier is: minder is meer!

Tuinfiguren en beeldhouwwerken, een zwemvijver of tuinvijver, evenals fakkels en verlichting; dit zijn het soort producten dat hoort bij de decoratie van je tuin Met het juiste gebruik van deze tuindecoratie kunt u een betoverende buitenruimte creëren. Maar ook een bloem- of kruidentuin kan uitstekend in je tuin worden aangelegd en een decoratieve werking hebben. Als je groene vingers hebt, kun je binnenkort misschien je eigen groenten gebruiken om een heerlijke salade te maken.

Je wilt dat je tuin in frisgroen schittert, maar je hebt geen ervaring met tuinieren? Dan zijn vetplanten of grassen een elegante oplossing die levendigheid in je eigen buitenruimte oproepen.

Wil je een stijlvolle herberg voor lokale vogels? Met het bijpassende vogelhuisje ziet je tuin er veel gezelliger uit en krijg je een huiselijke flair in de open ruimte. In de winter kun je er ook zelfgemaakt vogelvoer bewaren.

Bekijk hier nog meer inspiratie over de onderwerpen: boomsoorten, moderne tuin, tuin ontwerpen, tropische tuin, tuinhuis, tuindecoratie, voortuin ideeën, kruidentuin, japanse tuin, potplanten, tuinafscheiding, tuinaccessoires, bloementuin, makkelijke moestuin, tuinset, achtertuin, tuinmeubels, tuin inspiratie, mediterrane tuin, buitenkeuken, kleine tuin, wintertuin, terras ideeën of een Pergola van hout.
Deze decoratieve elementen mogen niet ontbreken in een tuinontwerp.
Overdag is een goed geprepareerde en verzorgde tuin prachtig om naar te kijken. Maar ‘s avonds, zodra het begint te schemeren en het daglicht langzaam verdwijnt, lijkt de tuin steeds grijzer en somberder te worden. Dit moet je voorkomen met het juiste tuinontwerp! Dus vergeet de verlichting niet bij de keuze van je tuindecoratie! Alleen met een prachtige accentuerende, maar ook praktische verlichting kunnen sommige tuinen hun bijzondere en individuele charme ontplooien. Afhankelijk van het type en de plaats van de verlichting in de tuin kan dit een grote verscheidenheid aan stemmingen creëren. Speel met de verlichting van bomen en tuinfiguren, verlichting aan de kant van de weg en verborgen verlichting tussen struiken en bomen. Een mix van directe en indirecte verlichting zorgt voor een mooie sfeer in de avonden, passend bij jouw tuin stijlen.

Tuin inrichten omvat niet alleen de planning en uitvoering van groenvoorzieningen, planten en bomen. Het ontwerp van het terras en balkon kan ook worden opgenomen in de decoratie. De vormgevingsideeën moeten een perfecte symbiose vormen tussen de ideeën voor terras en balkon, het interieur van het huis en het tuinontwerp. Nog meer inspiratie voor de decoratie van je huis, balkon, of het terras vind je hier.
Tips voor kleine tuinen
Zelfs een kleine tuin kan mooi vormgegeven worden. De kleine tuin kan zelf worden omgetoverd tot een designtuin. Want met eenvoudige trucs kun je je buitenruimte groter laten lijken. Verdeel je tuin bijvoorbeeld in verschillende gebieden: een zithoek, een speelruimte voor kinderen, een ruimte voor speciale kruiden, planten, groenten of bloemen.

Onderbreek het uitzicht naar het einde van de tuin om meer ruimte te creëren. Benadruk de zijkanten van je tuin met prachtige planten of verschillende zitjes. Het is ook zinvol om de ruimte aan de voorkant te beperken. Als het gaat om decoratie, vergelijkbaar met een grote tuin, moet je niet te veel accessoires plaatsen. Vertrouw op geselecteerde decoratieve elementen die jouw tuin een feel good-factor geven. In onze online winkel op Westwing vind je een exclusieve selectie van stijlvol en modern meubilair voor je tuin. Verzeker je nu van jouw nieuwe favorieten en haal het vakantiegevoel in je eigen tuin.