Praktische ingerichte studio met bed, klein bureau en planken met opbergruimte

De klassieke studio’s hebben meestal slechts een zeer beperkte ruimte, maar zeker dan vol met charme en gezelligheid. Hoewel er alleen 30 vierkante meter ter beschikking staat voor een woon- en slaapkamer, werkruimte en vaak ook keuken, kunnen studio’s wel stijlvol ingericht worden. Ben je op zoek naar praktische ideeën voor de inrichting van je kleine appartement? Onze interieurspecialisten hebben voor je alle mogelijkheden klaargelegd om kleine ruimte maximaal te benutten.

De beste ruimtebesparende trucs voor de inrichting van een studio

  • Truc 1: In een studio is er meestal weinig ruimte in de breedte beschikbaar. Daarom moet je in de hoogte inbouwen! Met een kast zo hoog als een plafond of een model dat perfect op de muur afgestemd is, maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte.
  • Truc 2: Maak gebruik van multifunctioneel inbouwmeubilair! Een studio bestaat vaak uit een keuken, woon- en slaapkamer en werkruimte in één. Om je voor elke woonruimte optimaal te kunnen uitrusten en zo veel mogelijk ruimte te besparen, adviseren onze interieurspecialisten een combinatie van een zolder bed, bureau en plank. Zo kan je slim gebruik maken van de beperkte ruimte in je studio.
  • Truc 3: Minder is meer – verminder jouw meubels! Als je jouw studio inricht, kan het gebeuren dat jouw vier muren snel overbelast worden. Te veel of te groot meubilair is een absolute no voor kleine appartement. Om ruimte te besparen in jouw studio, concentreer je zich op geselecteerde meubels waarmee je de beschikbare ruimte optimaal kan benutten.
  • Truc 4: Maak opbergruimte! Om jouw inrichting tot zijn recht te laten komen, moet je onnodige kleine spullen en dingen die je zelden nodig hebt ruimtebesparend opslaan. De oprolbare dozen onder het bed of  mooie dozen op de kast zijn ideaal ervoor. De nissen onder de banken of stoelen kunnen ook slim als opbergruimte gebruikt worden.
  • Truc 5: De belangrijkste tip is misschien op het eerste gezicht een beetje lastig, maar het uitgangspunt voor meer ruimte in een studio is om orde te houden. Als er altijd kleine dingen rondslingeren, wasgoed- en boekenstapel, gebruikt serviesgoed en tijdschriften die zich opstapelen, zelfs de beste ruimtebesparende trucs zullen niet veel goeds doen. Het totaalbeeld van jouw kleine appartement ziet er onrustig en ongemakkelijk uit. Regelmatig opruimen en sorteren is het allerbelangrijkste als je permanent ruimte wil besparen. Zo ontstaat er geen onnodige rommel die in de weg staat.
Kleiner Schreibtisch in 1 Zimmer Wohnung

Deze meubelstukken mogen niet in een studio ontbreken

Als je op zoek ben naar meubilair voor jouw studio? Voor de inrichting van jouw eenkamerappartement zijn de multifunctionele meubels en enkele woonaccessoires een must. Het bed en de bank vormen het hart van elk appartement, maar in een studio is er vaak niet persé ruimte voor beide. Daarom is een slaapbank of een dagbed de optimale oplossing om wonen en slapen stijlvol te combineren. Als je hoge plafonds hebt, is een hoogslaper ook een optie. In het onderste gedeelte kan een kleine bank met poef geïntegreerd worden.

Als het om werken en eten gaat, moet je ook een standaardoplossing kiezen en de eettafel tegelijkertijd als bureau gebruiken. Als je slechts over beperkte ruimte beschikt, is een opvouwbare eettafel ook een goede keuze. Met een grote wandspiegel kan je niet alleen een studio mooi inrichten, maar ook visueel meer ruimte in de kleine kamer brengen. De hoge kasten die tot onder het plafond reiken en decoratieve dozen voor kleine voorwerpen zijn ook essentieel. Haal het meeste uit jouw vier muren met meubels die voor een klein appartement afgestemd zijn. Houd rekening met het volgende: De massieve, uitgestrekte en weelderige interieurstukken nemen snel de lucht in om op een klein oppervlak te ademen en zijn minder geschikt voor een studio.

De inrichtingsideeën – De mooiste ruimteverdelers

  • De gordijnen in de kamer zijn ideaal voor het flexibel indelen van ruimtes in jouw studio. Bevestig een paal of een rail aan het plafond en je kan het slaapgedeelte overdag scheiden van de rest van het appartement.
  • Om jouw mini keuken visueel te scheiden van de woonkamer, is een halfhoge plank ideaal. Het meubel biedt ook extra opbergruimte voor mooie keukenaccessoires, jouw favoriete serviesgoed en stijlvolle kookboeken.
  • In het algemeen zijn meubels soms het meest geschikt als praktische ruimteverdelers. Het maak niet uit of het om een plank, een dressoir of een stijlvolle kist gaat. Nog een pluspunt is dat deze meubels voor extra veel opbergruimte zorgen!
  • De klassieke ruimteverdeler is nog steeds het kamerscherm! Het tijdloze interieurstuk is bijzonder geschikt voor de scheiding van jouw kleedruimte. Bovendien kan dit opvouwbare meubelstuk eenvoudig verplaatst worden.
  • De verschillende vloerbedekkingen kunnen ook gebruikt worden als visuele en haptische indeling voor jouw studio. Wat denk je van de tegels in de keuken, planken in de woonkamer en pluizig tapijt in de slaapkamer?

De kleine studio’s zijn niet altijd voorzien met een te groot vloeroppervlak, maar zeker dan met een aangename sfeer! Registreer je op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw studio sfeervol in te richten.