Boeket voorjaarsbloemen in een vaas naast glazen opbergdoos op witte sidetable bij het schrijven van de speech bruiloft

Een cadeau voor oma moet uit het hart komen. Vaak hebben we een speciale band met onze grootmoeder. Met een mooi en persoonlijk cadeau voor haar kun je laten zien hoeveel je van haar houdt.

Onze interieurexperts geven je niet alleen nuttige tips als het gaat om de inrichting en decoratie van je huis, ook voor een goede cadeautip moet je bij Westwing zijn. Laat je inspireren door dit lijstje met cadeau-ideeën voor je oma. Wij wensen je veel plezier met het uitzoeken en geven van jouw cadeau voor oma!

Cadeau-ideeën voor oma passend bij de gelegenheid en leeftijd

Allereerst hangt het natuurlijk af van de gelegenheid waarvoor je op zoek bent naar een cadeau voor oma. Wij hebben creatieve ideeën voor elke gelegenheid:

 • Kerstcadeau voor oma: Kerstmis is het feest van de liefde en familie! Geef je oma een persoonlijk kerstgeschenk voor deze gelegenheid. Maak een mooi fotoalbum of een kalender met foto’s van alle mooie herinneringen die jullie samen hebben beleefd.
 • Paascadeau voor oma: Met Pasen kan je met een speciaal georganiseerde brunch je oma heel erg blij maken. Bereid een heerlijk paasontbijt thuis en nodig je grootmoeder en moeder uit. 
 • Verjaardagscadeau voor oma: Viert je oma haar verjaardag? Hoog tijd om de kurken te laten knallen. Verras je oma met een cadeau van haar kleinkinderen. Zamel geld in namens alle kleinkinderen en geef haar iets persoonlijks en unieks. Eén ding is zeker: oma is het gelukkigst wanneer ze met al haar kleinkinderen tijd kan doorbrengen. Dus hou dat in je achterhoofd bij het zoeken naar een verjaardagscadeau voor oma!

Cadeau voor oma haar 60e verjaardag

Heb je het gevoel dat je oma er even uit moet? Verras haar met iets heel speciaals: namelijk een weekendje weg met jou en/of je opa! Zo’n stedentrip is onvergetelijk voor je oma!

Cadeau voor oma haar 70e verjaardag

Is jouw oma van 70 nog helemaal bij de tijd? Maak haar gelukkig door haar een mooi decoratief object te geven. Misschien een stijlvolle vaas met haar favoriete bloemen? Of een moderne kom voor de snoepjes die ze graag eet!

Cadeau voor oma haar 80e verjaardag

De beste cadeaus voor oma’s zijn die waar ze tijd doorbrengen met hun kleinkinderen. Of het nu gaat om een lange wandeling of een gezellige avond met oma’s favoriete kaartspel. Het enige wat telt is het samenzijn.

Cadeau voor oma haar 90e verjaardag

Ten gunste van haar kinderen en kleinkinderen heeft je grootmoeder in de loop van haar leven veel opgegeven. Trakteer je oma op mooie cosmetica op haar oude dag of verwen haar met culinaire lekkernijen. Ga bijvoorbeeld een avondje samen met haar uitgebreid koken!

Wat geef ik mijn overgrootmoeder?

Een overgrootmoeder hebben is een groot geschenk. Niet iedereen leert zijn eigen overgrootmoeder kennen tijdens zijn leven. Daarom moet een geschenk voor de overgrootmoeder zo persoonlijk mogelijk zijn. Een zelfgemaakt fotoboek met al haar kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen zal zeker in de smaak vallen. Maar ook gepersonaliseerde cadeaus, zoals een kopje met de eerste letter van je overgrootmoeder, zijn een prachtig gebaar .

Cadeau’s voor oma zelf maken

Oma kan nooit genoeg krijgen van foto’s. Als je een klassieke fotolijst of fotoalbum te saai vindt, kan je een eigen DIY-wandcollage maken van de leukste foto’s uit jullie verleden. Wij laten zien hoe je dit DIY-cadeau voor je oma eenvoudig zelf kunt maken.

Je hebt nodig:

 • Een lange, bijna rechte tak
 • Meerdere foto’s
 • Touw
 • Een naald
 • Witte draad

Stappenplan DIY-cadeau voor oma knutselen

 1. Knip een lang stuk touw af waarmee je de tak straks kunt ophangen.
 2. Wikkel het touw om de uiteinden van de tak en knoop het vast.
 3. De lengte van het touw is afhankelijk van de hoogte waarop je de tak wilt hangen. Ongeveer 1,5 keer zo lang als de tak kan je als standaard aannemen.
 4. Haal de draad door de naald en prik de naald door de bovenkant van een foto.
 5. Maak een knoopje aan het uiteinde van de draad zodat de foto vast zit aan de draad.
 6. Je kunt de lengte van de draad variëren per foto, zodat de foto’s straks op verschillende hoogtes hangen.
 7. Hang nu elke foto met de draad aan de tak – klaar!

Er zijn natuurlijk nog veel meer dierbaren in je omgeving die je graag wilt verrassen voor een verjaardag of een anders speciale gelegenheid zoals bijvoorbeeld moederdag. Bekijk hier hoe je je zus, moeder, schoonmoeder, schoonzus, vriendin of vrouw op een speciale manier in het zonnetje kunt zetten. Wil je nu direct aan de slag met het uitzoeken van een geschikt cadeau voor je dierbaren? Registreer je dan direct op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor het vinden van een geschikt cadeau.