Witte dobbelstenen in een doos

Opa’s: ze zijn lief, grappig, slim, ondeugend, stoer en jong of oud. Opa’s en hun kleinkinderen hebben een bijzondere relatie. Ze zijn er altijd voor je en houden onvoorwaardelijk veel van je. Het is dan ook ieder jaar lastig om het perfecte cadeau voor opa te vinden, want wat is nou goed genoeg om jouw liefde te laten blijken? Je wilt hem het liefste de hele wereld geven! Met deze 10 tips vind je in ieder geval weer de weg naar zijn hart.

Laten we eerlijk zijn: tijd met jou doorbrengen is voor iedere opa het allermooiste cadeau. Toch begrijpen we dat je niet met lege handen aan wilt komen. En daarom geven we je 10x tips voor het perfecte cadeau voor opa. Of je nou op zoek bent naar een kerstcadeau voor opa, een sinterklaascadeau voor een man of omdat je opa binnenkort verjaart. Deze tips gaan jou gegarandeerd helpen.

Een cadeau voor opa knutselen is pas echt waardevol

Voordat we met de tips beginnen is het belangrijk om in je achterhoofd te houden dat je opa het al ontzettend leuk vindt dat je aan hem denkt. Zeker een cadeau voor opa van een kleinkind hoeft niet super duur te zijn. Het gaat om de liefde, tijd en aandacht die je erin hebt gestoken. Die persoonlijke en emotionele waarde voelt de ontvanger altijd. Maar natuurlijk wil je ‘m ook gewoon iets moois geven. Omdat jouw opa de allerliefste is. Daarom hieronder een lijst met inspiratie: dé cadeau-ideeën voor een man.

10x cadeau tips voor opa

1. Straatnaambord

Het liefst wil je natuurlijk gewoon écht een straat naar hem vernoemen, want dat verdient ie! Krijg je dat niet voor elkaar? Online personaliseer je in één handomdraai een straatnaambord voor bij hem thuis. Voornaam, bijnaam of achternaam, alles kan. Dit cadeau kan ideaal in de tuin of op het balkon hangen, maar ook in de woonkamer zodat je opa er de hele tijd naar kan kijken. Laat zien hoe trots je op je opa bent!

2. Persoonlijk bordspel

Opa vindt vast niets gezelliger dan met de familie een spelletje spelen! Maak het nog leuker door een bordspel te maken met eigen foto’s erop. Bedenk je eigen bordspel of gebruik een al bestaand spel en personaliseer het met foto’s van je familie, leuke teksten en uiteraard je eigen gekozen kleuren. Is jouw opa geen fan van bordspellen? Ook een kaartspel kun je gemakkelijk personaliseren. Hij gaat dit unieke en perfecte cadeau voor opa helemaal leuk vinden.

3. Vogeldrinkschaal

Opa’s hebben al van alles gezien in hun leven en kunnen vaak ook enorm genieten van de natuur. Lekker in de tuin of op het balkon, luisteren naar alle dierengeluiden en de voorbij vliegende vogels bestuderen. Wil jij bijdragen aan dit geluk en hem een lekker rustmomentje geven? Een vogeldrinkschaal is dan hét perfecte cadeau voor jouw opa. Hij zet het in zijn tuin of op zijn balkon en geniet van al het moois wat er op afkomt.

4. Puzzel

Naast een persoonlijk bordspel vallen puzzels vaak ook in de smaak bij opa’s. Een leuk kerstcadeau voor de man waar jij heel veel van houdt. Ook voor zijn verjaardag of gewoon voor zomaar is dit een uitstekend cadeau. Een leuke activiteit, een nieuwe uitdaging en een groot plezier geef je met dit cadeau voor opa.

5. Kookboek

Is jouw opa een echte chef-kok of is hij juist helemaal niet thuis in de keuken? Wat dacht je van een kookboek? Kies een eigen wereldkeuken of een thema uit en verblijd hem met honderden recepten. De volgende keer dat je bij hem komt eten, geniet jij van zijn uiterst lekkere maaltijd. Win-win situatie dus!

6. Bouwpakket voor volwassenen

De meeste opa’s vinden het heerlijk om lekker bezig te blijven. Wandelen, fietsen, werken in de tuin of voor een boodschap naar de winkel. Met een bouwpakket voor volwassenen beleeft jouw opa uren bouwplezier. Wie weet ontdekt hij zo wel een nieuwe hobby. Een trein, een huisje, een schip of een wereldbol, er is genoeg te bouwen. En als het klaar is, heeft-ie meteen een mooie decoratie. Een perfect cadeau voor opa.

7. Gepersonaliseerde wijn of bierfles

Is jouw opa een echte wijn- of bierliefhebber? Hoe leuk zou het dan zijn als jij hem een van zijn lievelingsflessen cadeau doet met een gepersonaliseerd etiket? Een foto van jouw opa of van jullie samen met een leuke tekst erop. Een wijncadeau is een origineel en dierbaar cadeau waar jouw opa zeker weten van gaat genieten.

8. Cadeau voor opa: een insectenhotel

In de categorie: opa’s die van natuur houden, valt ook het insectenhotel. Mocht je er nog nooit van hebben gehoord, dan is het misschien lastig een beeld te vormen. Een insectenhotel is een vaak houten constructie waar verschillende soorten insecten op af komen om te eten en slapen. Denk aan bijen, mieren, vlinders en lieveheersbeestjes. Hoe leuk (en goed voor het milieu!) is dit cadeau voor opa?

9. Cadeau voor opa: een kledingstuk

Een kledingstuk? Ja je leest het goed. Misschien niet het eerste waar je aan dacht toen je deze tips opende, maar wel een cadeau dat enorm gewaardeerd gaat worden. Wil je weten waarom? Wat je ook uitzoekt, jouw opa gaat dit kledingstuk met alle trots dragen. Hij gaat aan zijn vrienden en familie vertellen hoe blij hij is met dit kledingstuk en voelt jouw liefde steeds weer om zich heen. Heel speciaal en erg origineel.

10. Cadeau voor opa: verzorgingsproducten

Aangekomen bij tip nummer 10 van deze creatieve lijst. Verzorgingsproducten, een cadeau waarmee je altijd goed zit. Ze ruiken lekker, zijn vaak mooi verpakt én er is zoveel variatie. Van een handcrème tot aan een bodylotion. Met verzorgingsproducten voor hem krijg je zeker weten een lach op het gezicht van jouw opa. En dat is wat je wil toch? Een fijner cadeau voor opa vind je niet.

Wat je ook geeft, het gaat om het gebaar. Een moment van wederzijdse waardering. Op zoek naar nog meer inspiratie? Wanneer je opa een echte vleesliefhebber is, dan slaag je misschien met een BBQ-cadeau. Ook voor een cadeau voor je schoonvader ben je bij ons aan het juiste adres. Tussen al deze inspiratie zit gegarandeerd een origineel cadeau voor jouw opa. Op de hoogte blijven van de laatste cadeau-inspiratie? Meld je aan voor onze Westwing club en blijf constant op de hoogte van trends en cadeautips.