Salontafel met bloemen in vaas voor verjaardag

Sommigen zouden het ‘t liefst over willen slaan, anderen kijken er als een klein kind naar uit: de verjaardag. Vier je het wel, vier je het niet? En als je het wel viert, hoe maak je het dan gezellig thuis? En welke taart bak je? Naast de verjaardag van jezelf, zijn er ook die van je vrienden. Wat geef je je beste vriend? Die leuke buurvrouw? Of je geliefde? Wij geven je leuke tips voor een verjaardagscadeau en vertellen je alles over het bakken van een verjaardagstaart en het aankleden van de ruimte.

Verjaardagscadeautips: de belangrijkste vragen

Voordat je op zoek gaat naar een bijzonder verjaardagscadeau, moet je een budget vaststellen. Hoeveel mag het cadeau kosten? Dit hangt natuurlijk altijd af van wat je te besteden hebt, maar ook hoeveel je wilt besteden. In het verjaardagscadeau van je beste vriendin investeer je iets meer dan in dat van een collega. Als je eenmaal een limiet voor jezelf hebt ingesteld, kan het zoeken beginnen!
Misschien wil je graag een heel bijzondere wens van de jarige in vervulling brengen. Helaas is dit vaak te duur voor één persoon alleen. Daarom is het in zulke situaties altijd de moeite waard om samen met vrienden of familieleden iets te geven.
Vooral als je de jarige niet goed kent, kan het zoeken naar een geschikt cadeau heel moeilijk zijn. Denk na over de hobby’s waarover de jarige verteld heeft. Is de persoon een gepassioneerde yogi? Dan is een yogamat of geurige wierookstokjes een geweldige cadeautip.

DIY-verjaardagscadeaus

Een creatief en zeer persoonlijk verjaardagscadeau is iets wat je zelf gemaakt hebt. Zeer populair zijn de zelfgemaakte fotoalbums met foto’s van jullie samen. Deze blijven altijd bewaard. Maak een persoonlijk boek voor je beste vriend met foto’s van school, brieven, oude bioscoopkaartjes etc.

Net zo mooi en minstens zo persoonlijk zijn met de hand geschreven brieven, die je verwerkt in een soort spel. We leggen het uit:

Stappenplan brievenspel: “Openen wanneer…”.

 1. Stap

  Denk aan situaties waarop de jarige een brief mag openen. Als de persoon verdrietig is of juist heel blij, of wanneer de persoon een zware of juist hele leuke dag op z’n werk heeft gehad. Wees creatief!

 2. Stap

  Schrijf de ‘situatie’ op de envelop. Bijvoorbeeld: open deze brief als je een schouder nodig hebt om op te huilen.

 3. Stap

  In de eerste brief moet je de persoon die het geschenk ontvangt uitleggen dat er bijvoorbeeld maximaal twee brieven in een maand geopend mogen worden.

 4. Stap

  Schrijf de brieven, passend bij de situatie. Geef hem kracht, energie, bevestiging of een schouder om op te huilen.

 5. Stap

  Je kunt ook bij elke brief een klein cadeautje doen. Het hoeft niet groot te zijn. Chocolade, zakdoeken – precies dat wat bij de betreffende brief past.

De verjaardagstaart

Het is een ongeschreven regel om kaarsjes uit de blazen op een verjaardagstaart en daarbij een wens te doen. Een verjaardagstaart is daarom essentieel. Voor een groter feest is een taart van twee verdiepingen ook geweldig, die kan je versieren met verse bloemen, suikerzoete macarons of gekleurd glazuur.

De vulling en decoratie van de taart kan je afstemmen op het seizoen. Aardbeien passen perfect in de zomer. Donkere chocolade is lekker voor de herfst. Over het algemeen zijn lichte taarten met een crème van room en vers fruit iets voor de warmere maanden. Terwijl “zware” taarten met veel chocolade en room passen bij de herfst en winter.

Naast de verjaardagstaart is een heerlijk feestmaal een must bij elk feest – en een lekker drankje natuurlijk! Bijzonder stijlvol en elegant zijn de champagnekoelers met bijpassende champagneglazen.

In plaats van een groot diner serveren, kan je ook allemaal kleine hapjes – fingerfood – uitdelen. De gasten kunnen dan gewoon blijven staan. Dit zorgt voor een ongedwongen sfeer. Kleine soepjes, kipspiesjes, bitterballen, sushi…

De aankleding van de ruimte en het eten is natuurlijk ook heel belangrijk. Kies een thema passend bij het seizoen zodat de ruimte harmonieus en feestelijk oogt.

Niet-materiële verjaardagscadeaus

Verjaardagscadeaus zijn een essentieel onderdeel van elke verjaardag. Het vinden van een creatief en mooi cadeau voor de verjaardag van je vriendin of zus is net zo belangrijk als het vinden van een verrassend verjaardagscadeau voor je man of vrouw. Het kan makkelijker zijn om cadeaus voor vrouwen te vinden, omdat ze altijd blij zijn met cosmetica, decoratie of een mooi sieraad. Het vinden van ongewone verjaardagscadeaus of zelfs grappige cadeaus voor je geliefden vereist een goed inlevingsvermogen en aandacht.

Een cadeautje voor je beste vriendin kan ook als verrassing tussendoor gegeven worden, omdat je hiermee de vriendschap viert. En wie iets heel persoonlijks wil geven, kan zelf cadeaus maken. Omdat het niet altijd een duur, materieel cadeau hoeft te zijn. Ander idee: geef iemand een activiteit cadeau voor z’n verjaardag, zoals een avondje naar de bioscoop, een concert of een dagje spa.

De eerste indruk telt – dit geldt ook voor de geschenken. Met een liefdevol verpakt cadeau toon je waardering voor de jarige. Hoe je je verjaardagscadeau in stijl kunt inpakken, lees je in onze geschenkpapier-gids. Wij wensen je veel plezier bij het kiezen, inpakken en weggeven!