Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
klassiek interieur kleurenpalet zandkleur

Veel mensen kiezen als basis voor hun interieur voor wit of gebroken wit. Dat is begrijpelijk, want deze tinten kunnen prima met allerlei kleuren en stijlen gecombineerd worden. Ben je toch een beetje klaar met deze basistinten en wil je nét even iets anders in je interieur? Kijk dan eens naar zandkleur, ook wel beige genoemd. Zandkleur is een neutrale kleur die rust uitstraalt, warmer is dan wit én de ruimte net wat meer sfeer heeft. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden met zandkleur voor jouw interieur? Lees dan snel verder en ontdek tips en inspirerende kleurenpaletten van onze interieurexperts!

Wat is zandkleur?

Zandkleur is een natuurlijke tint die, zoals de naam al zegt, neigt naar de kleur van zand. Het is dus een hele lichte kleur bruin. Een andere benaming is beige.

De voordelen van deze warme kleur in je interieur

Het kiezen voor zandkleur in je interieur is een goed idee. Het maakt de ruimte warm en sfeervol. Bovendien zorg je er met een beige muur of verschillende muren in de trendkleur ervoor dat je nog steeds de rust bewaart in huis. De beigekleur hoort bij de neutrale kleuren die eigenlijk met elke andere tint gecombineerd kunnen worden. Zandkleur heeft de volgende eigenschappen:

 • Rustige kleur
 • Neutraal
 • Elegant
 • Straalt warmte uit
 • Subtiel

Daarnaast biedt deze kleur de ideale basis om je interieur verder aan te kleden met sprekende kleuren. Denk bijvoorbeeld eens aan een lichtblauwe bank, een paarse bijzettafel of wanddecoratie in een knalkleur.

Deze look shop je op Westwing:

Zandkleur in 3 verschillende ruimtes in huis

Deze neutrale kleur kun je letterlijk in elke ruimte in huis stylen. Hieronder geven onze interieurexperts je inspiratie voor 3 verschillende ruimtes:

 • Zandkleur in de woonkamer
  Kies voor je woonkamer een zandkleur muur en combineer dit met een muur in een elegante accentkleur als diep groen of donkerblauw. Je kunt ook meerdere wanden met beige verf bewerken. Ook kun je ervoor kiezen om meubels in de trendkleur neer te zetten, bijvoorbeeld een bank of fauteuil is prachtig in deze tint. In het interieur van Theo-Bert Pot vind je een prachtige combinatie van zandkleurig, grafisch behang met groentinten op de muren.
 • Zandkleur in de slaapkamer
  In de slaapkamer kun je het beste kiezen voor rustgevende kleuren. Zandkleur past hier perfect bij. Een wand in beige kun je goed combineren met een wand in een andere warme kleur of een lichte pasteltint.
 • Zandkleur in de keuken
  De keuken is ook zeer geschikt voor het toepassen van zandkleur. Neem bijvoorbeeld de knusse nostalgische landelijke keuken. Hier vormt beige een mooie aanvulling op de stijl. In de keuken kun je het ook over een hele andere boeg gooien en beige juist naast strak zwart zetten voor een modern geheel. In de keuken hieronder biedt zandkleur de perfecte basis voor een kleurrijke inrichting.

Zo kun je deze trendkleur toepassen in je huis

Zandkleur toepassen in huis is niet moeilijk. De kleur past bij elke stijl en in elke ruimte. Hier laten we een lijstje zien met ideeën hoe je de kleur kan toe passen in huis.

 • Zandkleur muur
 • Een vloerkleed van beige
 • Meubels in beige
 • Woontextiel in beige
 • Beige accessoires

Ga je zelf aan de slag met het stylen van zandkleur in je interieur? Zorg dan voor voldoende contrast, textuur en interessante combinaties in materialen en kleuren. Kies voor verschillende kleuren beige en voor natuurlijke materialen – zoals linnen, jute en wol – voor een verrassend effect. Nog meer diepte voeg je toe door bijvoorbeeld te kiezen voor een donker houten tafel met nerven. Kun je toch wel wat hulp gebruiken om er voor te zorgen dat het geen saai geheel wordt? Onze interieur designers van Westwing Studio geven je graag persoonlijk advies.

Verderop in het artikel lees je meer over onze favoriete kleurencombinaties met zandkleur en hoe je deze trendkleur stylet in 4 verschillende interieurstijlen.

Shop zandkleurige meubels & accessoires op Westwing:

Uitgelicht: zandkleur muurverf voor de perfecte basis

Voor een kalmerend, stijlvol en huiselijk gevoel ga je voor een muur in zandkleur. Ben je op zoek naar inspiratie voor een beige muur? Wat dacht je van de Sandy Steps van Flexa? In ons artikel lees je tips van de experts van Flexa voor een trendy zandkleur op de muur!

Dat beige en zandkleurige muren helemaal on trend zijn kunnen we ook zien in het interieur van Florine Hofstee. Zij heeft voor haar Beachy Beige woondroom gekozen voor een zandkleur op de muur.

Liever een subtiele touch van zandkleur op de muur? Shop dan bijvoorbeeld deze wanddecoratie:

Inspiratie: kleurenpaletten voor verschillende stijlen met deze trendkleur

De natuurlijke subtiele kleur beige kan werkelijk met elke stijl gecombineerd worden. In een klassiek of landelijk interieur kan het een hoofdrol krijgen, terwijl het binnen de moderne stijl eerder een basistint vormt. Beige heeft ook nog een variant die nét wat koeler is en iets meer grijs bevat; greige. Deze tint combineert ook mooi met diep blauw en donkergrijs.

 • Klassieke stijl

Zandkleur is eigenlijk een kleur die onmisbaar is binnen de klassieke stijl. Binnen deze subtiele, sierlijke stijl kan beige heel goed als basiskleur worden ingezet. Je kan de trendkleur op de muur toepassen maar je kunt ook heel goed gaan voor een beige stoffen bank en accessoires in deze tint.

klassiek interieur kleurenpalet zandkleur
Kleurenpalet: zandkleur in een klassiek interieur
 • Landelijke stijl

Ook de landelijke stijl past goed bij deze zachte tint. Lichte kleuren en nostalgische vormen combineren erg mooi met het warme beige. Hier kan zand als basiskleur gebruikt worden. Je kunt het hier ook combineren met wit. Net als bij de klassieke stijl kan binnen de landelijke stijl ook worden gekozen voor meubels in beige.

landelijk interieur met zandkleur
Kleurenpalet: zandkleur in een landelijk interieur
 • Moderne stijl

Binnen de strakke, moderne stijl is deze trendkleur misschien niet de eerste keuze. Toch kun je beige ook in deze stijl toepassen. Zorg er wel voor dat je dan naast beige verf een contrastrijke tint kiest. Door een contrastkleur toe te voegen, bijvoorbeeld donkergrijs of zelfs zwart, komt de zandtint er mooier uit.

zandkleuren in een modern interieur kleurenpalet
Kleurenpalet: zandkleur in een modern interieur
 • Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl steunt op de kenmerken lichtheid, frisheid en trendy accenten. Binnen deze stijl is greige een goede optie. Dit is zandtint (beige), maar dan koeler en met meer grijs in de tint. Greige kun je goed combineren met pastelkleuren, okergeel, donkergrijs én met warme tinten als terracotta.

scandi interieur kleurenpalet met zandkleuren
Kleurenpalet: zandkleur in een Scandi interieur

Welke kleur past bij zandkleur?

Als je zandkleur wilt gaan gebruiken in je interieur, dan kun je het beste kiezen voor het gebruik van een contrastkleur naast het zand. De kleur is subtiel en kan best wat contrast gebruiken, bovendien komt de tint dan mooier naar voren. Er zijn diverse opties voor een interieur met de trendkleur maar houd de volgende tips in gedachten als je de kleur gaat combineren.

Zo kun je bijvoorbeeld – net als in het interieur van onderneemster Maria Tailor dat je hieronder kunt zien – ook kiezen voor kleine decoratieve items, zoals een sierkussen, een bos verse bloemen of salontafelboeken in een constrasterende kleur.

Zandkleur combineren in je interieur

Zandkleur valt met bijna elke andere kleur te combineren. Ontdek de volgende ideeën over het combineren van deze kleur.

 • Met warme tinten straalt het nóg meer warmte uit. Combineer het met bordeaux rood, terracotta, mosterdgeel of bruin.
 • Als statement kan zandkleur ook bijzonder zijn. Kies bijvoorbeeld voor een decoratief object, kunstwerk of een schilderij in beige met contrastrijk zwart. Heel classy!
 • Vermijd ton sur ton wanneer je met de trendkleur werkt. Ga dus geen verschillende beigetinten met elkaar combineren, dan ontstaat er een eenzijdig geheel. Het is veel krachtiger om beige te combineren met een contrastkleur.
 • Als je beige combineert met andere neutrale tinten kan het geheel heel stijlvol zijn. Kies dan wel voor andere neutrale tinten, zoals aardetinten die genoeg contrast hebben met beige, anders ontstaat het eerder genoemde ton-sur-ton-effect.
 • Met fellere kleuren vormt zandkleur een prachtige, natuurlijke basis. Combineer je het bijvoorbeeld met accenten in krachtig oranje of blauw dan is beige een rustgevende basis.

Inspiratie voor het toepassen van zandkleur in je interieur

Voeg eenvoudig een vleugje zandkleur aan je interieur toe met deze decoratieve items:

Leestip! Ben je benieuwd naar andere trendkleuren? Neem dan snel een kijkje in onze andere artikelen en ontdek praktische stylingtips.