Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Zandkleur bank met een witte vaas met droogbloemen

Veel mensen kiezen als basis voor hun interieur voor wit of gebroken wit. Dat is begrijpelijk, want deze tinten kunnen prima met allerlei kleuren en stijlen gecombineerd worden. Ben je toch een beetje klaar met deze basistinten en wil je nét even iets anders in je interieur? Kijk dan eens naar zandkleur, ook wel beige genoemd. Zandkleur is een neutrale kleur die rust uitstraalt, warmer is dan wit én de ruimte net wat meer sfeer heeft. Ontdek de mogelijkheden met zandkleur hier!

Wat is zandkleur?

Zandkleur is een natuurlijke tint die, zoals de naam al zegt, neigt naar de kleur van zand. Het is dus een hele lichte kleur bruin. Een andere benaming is beige.

De voordelen van zandkleur in je interieur

Het kiezen voor zandkleur in je interieur is een goed idee. Het maakt de ruimte warm en sfeervol. Bovendien zorg je er met een beige muur of verschillende muren in de trendkleur ervoor dat je nog steeds de rust bewaart in huis. De beigekleur hoort bij de neutrale kleuren die eigenlijk met elke andere tint gecombineerd kunnen worden. De kleur heeft de volgende eigenschappen

 • Rustige kleur
 • Neutraal
 • Elegant
 • Straalt warmte uit
 • Subtiel

Vind je deze kleur toch niet passen bij jouw interieurstijl? Check dan even de andere trendkleuren van nu. Misschien is ijsblauw wat voor jou? Of heb je wel baat bij een groene tranquil down kleur op de muur. Spiced honey is ook nog een optie. Laat je inspireren of leest gerust verder over de beige kleur.

Beige kleur in (w)elke kamer

 1. Zandkleur in de woonkamer

  Kies voor je woonkamer een zandkleur muur en combineer dit met een muur in een elegante accentkleur als diep groen of donkerblauw. Je kunt ook meerdere wanden met beige verf bewerken. Ook kun je ervoor kiezen om meubels in de trendkleur neer te zetten, bijvoorbeeld een bank of fauteuil is prachtig in deze tint.
 2. Zandkleur in de slaapkamer

  In de slaapkamer kun je het beste kiezen voor rustgevende kleuren. Zandkleur past hier perfect bij. Een wand in beige kun je goed combineren met een wand in een andere warme kleur of een lichte pasteltint.
 3. Zandkleur in de keuken

  De keuken is ook zeer geschikt voor het toepassen van zandkleur. Neem bijvoorbeeld de knusse nostalgische landelijke keuken. Hier vormt beige een mooie aanvulling op de stijl. In de keuken kun je het ook over een hele andere boeg gooien en beige juist naast strak zwart zetten voor een modern geheel.

Zo kun je zandkleur toepassen in je huis

Zandkleur toepassen in huis is niet moeilijk. De kleur past bij elke stijl en in elke ruimte. Hier laten we een lijstje zien met ideeën hoe je de kleur kan toe passen in huis.

 • Zandkleur muur
 • Een vloerkleed van beige
 • Meubels in beige
 • Woontextiel in beige
 • Beige accessoires

Diverse stijlen met de trendkleur

De natuurlijke subtiele kleur beige kan werkelijk met elke stijl gecombineerd worden. In een klassiek of landelijk interieur kan het een hoofdrol krijgen, terwijl het binnen de moderne stijl eerder een basistint vormt. Beige heeft ook nog een variant die nét wat koeler is en iets meer grijs bevat; greige. Deze tint combineert ook mooi met diep blauw en donkergrijs.

 1. Klassieke stijl

Zandkleur is eigenlijk een kleur die onmisbaar is binnen de klassieke stijl. Binnen deze subtiele, sierlijke stijl kan beige heel goed als basiskleur worden ingezet. Je kan de trendkleur op de muur toeppassen maar je kunt ook heel goed gaan voor een beige stoffen bank en accessoires in deze tint.

 • Landelijke stijl

Ook de landelijke stijl past goed bij zandkleur. Lichte kleuren en nostalgische vormen combineren erg mooi met het warme beige. Hier kan zand als basiskleur gebruikt worden. Je kunt het hier ook combineren met wit. Net als bij de klassieke stijl kan binnen de landelijke stijl ook worden gekozen voor meubels in beige.

 • Moderne stijl

Binnen de strakke, moderne stijl is zandkleur misschien niet de eerste keuze. Toch kun je beige ook in deze stijl toepassen. Zorg er wel voor dat je dan naast beige verf een contrastrijke tint kiest. Door een contrastkleur toe te voegen, bijvoorbeeld donkergrijs of zelfs zwart, komt de zandtint er mooier uit.

 • Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl steunt op de kenmerken lichtheid, frisheid en trendy accenten. Binnen deze stijl is greige een goede optie. Dit is zandkleur (beige), maar dan koeler en met meer grijs in de tint. Greige kun je goed combineren met pastelkleuren, okergeel, donkergrijs én met warme tinten als terracotta.

Onze tips voor een interieur met beige

Als je zandkleur wilt gaan gebruiken in je interieur, dan kun je het beste kiezen voor het gebruik van een contrastkleur naast het zand. De kleur is subtiel en kan best wat contrast gebruiken, bovendien komt de tint dan mooier naar voren. Er zijn diverse opties voor een interieur met de trendkleur maar houd de volgende tips in gedachten als je de kleur gaat combineren.

Shop zandkleurige meubels & accessoires op Westwing:

Beige kleur combineren

De beige kleur valt met bijna elke andere kleur te combineren. Ontdek de volgende ideeën over het combineren van beige.

 • Met warme tinten straalt het nóg meer warmte uit. Combineer het met bordeaux rood, terracotta, mosterdgeel of bruin.
 • Als statement kan zandkleur ook bijzonder zijn. Kies bijvoorbeeld voor een decoratief object, kunstwerk of een schilderij in beige met contrastrijk zwart. Heel classy!
 • Vermijd ton sur ton wanneer je met de trendkleur werkt. Ga dus geen verschillende beigetinten met elkaar combineren, dan ontstaat er een eenzijdig geheel. Het is veel krachtiger om beige te combineren met een contrastkleur.
 • Als je beige combineert met andere neutrale tinten kan het geheel heel stijlvol zijn. Kies dan wel voor andere neutrale tinten, zoals aardetinten die genoeg contrast hebben met beige, anders ontstaat het eerder genoemde ton-sur-ton-effect.
 • Met fellere kleuren vormt zandkleur een prachtige, natuurlijke basis. Combineer je het bijvoorbeeld met accenten in krachtig oranje of blauw dan is beige een rustgevende basis.

Bij Westwing vind je alles voor een stijlvol interieur. Van meubels tot de decoratieve details. Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis te voorzien van de laatste trends op het gebied van kleuren.