Hobbykamer met fluwelen zitbank aan de vesterbank

Als je genoeg ruimte hebt in huis, kan je kiezen voor een creatieve hobbykamer waarin je naar hartenlust creatief kunt werken. Als je een van de gelukkige eigenaren van een hobby ruimte bent, zijn er een paar slimme woonideeën nodig voor de inrichting. Onze interieurspecialisten vertellen je enkele bijzondere tips voor een persoonlijke benadering. Ook leer je hoe je je hobbykamer praktisch en mooi inricht!

Allrounder: hiervoor kun je de hobbykamer gebruiken

Een hobby werkplek kan worden opgezet voor allerlei vrijetijdsactiviteiten die je niet in de woonkamer of keuken wilt aanpakken. Of misschien wil je een rustige plek waar je ongestoord kunt zitten? Een dergelijke ruimte is bijzonder geschikt voor alle creatieve hobby’s zoals naaien en schilderen. Een gezellige knutselklus met je kinderen in een op de vrije middag kan ook perfect in de hobbykamer plaatsvinden.

Natuurlijk kan een knutselruimte ook gebruikt worden voor verschillende hobby’s binnen het gezin. Niet ieder gezinslid heeft immers een eigen hobbykamer tot zijn beschikking. Echter, als meerdere mensen samen gebruik maken van de ruimte, moet deze goed georganiseerd zijn.

Om te voorkomen dat er niets in je hobbykamer in de war raakt en er geen wilde chaos ontstaat, is het raadzaam om je hobbykamer praktisch in te richten. Met creatieve doe-het-zelf-ideeën kan de knutselruimte in een handomdraai decoratief en vooral heel netjes worden ingericht. Na het betreden van de doe-het-zelfkamer moet je er ook voor zorgen dat alle gebruiksvoorwerpen die je nodig hebt voor je hobby een bepaalde plek krijgen waar je ze steeds weer terug kunt zetten.

Decoratieve tip: Mini studio voor doe-het-zelf knutselsessies! Als je de hobbykamer met meerdere personen deelt, creëer je voor iedereen een eigen knutselhoek. Voor elke mini-studio kies je voor een slank bureau en een stijlvol gestoffeerde stoel als basis!

Zelfgemaakt: de meest praktische tips voor de hobbykamer

  1. Voor het inrichten van je hobbykamer zijn praktische ideeën voor het opbergen van je spulletjes, zoal inpakpapier, linten, papier en materialen, gewoonweg goud waard. Handwerk en cadeaupapier kunnen worden opgerold en opgeborgen in een mandje. Zelfs iets stevigere decoratieve papieren tassen zijn ideaal om je geschenk decoratie netjes te houden.
  2. Een plankenkast, die je kunt uitrusten met verschillende dozen, kratten en manden, is een eenvoudig doe-het-zelf idee voor meer orde in de hobbykamer. Creëer ruimte en sorteer de dozen op hobby, persoon of gebruiksvoorwerp. Een zelfgemaakte plank met houten kratten ziet er bijzonder mooi uit. Hier kun je snel orde brengen in je creatieve chaos met kunststof opbergdozen. Dankzij de kunststof kisten behoud je overzicht en houd je alles netjes en schoon.
  3. Om te voorkomen dat je spullen steeds aan het verplaatsen bent, is een barcart of een klassieke trolley een prachtig en praktisch idee. Zo hoef je niet altijd de materialen die je nodig hebt voor je creatieve project van A naar B te slepen. De kunststof kratten zijn ook ideaal om je creativiteit op verschillende manieren te vervoeren. Zo heb je alles bij de hand en hoef je niet meerdere malen heen en weer te lopen. Het kan niet comfortabeler!

Dit meubilair mag niet ontbreken in je hobbykamer

Een hobbykamer biedt ideeën en vrijheid voor creatieve ontwikkeling. Daarom moet de kamer op een praktische en moderne manier worden ingericht. Om bijvoorbeeld een naaikamer in te richten, heb je meubilair nodig dat veel opbergruimte biedt. Dit kunnen metalen planken, houten kasten of eenvoudige kunststof opbergdozen zijn.

Heb je een hobby die zich beperkt tot het verzamelen van spullen, dan raden wij aan om lichtgevende glazen vitrines te gebruiken waarin je je sieraden kunt tentoonstellen. Nog een voordeel: je collectie is beschermd tegen stof.

Als je meer een vakman bent, zijn houten ladekasten met een praktisch ladesysteem dat je ook als werkbank kunt gebruiken, een slimme keuze. Maar heel belangrijk in een hobbykamer is de verlichting. Zorg ervoor dat je ogen niet te zwaar belast worden. Krachtige plafondverlichting is absoluut aan te bevelen.

Praktisch en mooi: hoe je je hobbywerkplaats kunt inrichten

Een knutselruimte is bedoeld om het creatieve proces te bevorderen en je artistieke impulsen te inspireren. Alleen al om deze reden is mooie decoratie toevoegen in je hobbykamer een must. Voor een aantrekkelijke look kun je de muren in de kleur van je keuze schilderen en mooie prints of foto’s aan de wand hangen. Mooie lampen en zacht textiel zorgen voor een gezellige sfeer waarin je kunt genieten van je werkjes.

Als je hobby meer een ambachtelijk karakter heeft of als je vaak met je kinderen knutselt, kun je beter niet kiezen voor lichte vloerkleden en stoffen. Als je knutselruimte echter meer bedoeld is als naaikamer, dan geeft een zachte vloerbedekking een knusse flair aan de kamer. Verse bloemen in je favoriete vaas op de vensterbank maken de kamer een stuk huiselijker.

Vond je onze ideeën voor de inrichting van je hobbyruimte mooi? Dan vind je in de online shop op Westwing een exclusieve selectie van mooie en tegelijkertijd praktische meubels, die uitermate geschikt zijn voor je naai- of knutselruimte. Ook vind je hier veel woonaccessoires, die je hobbykamer kunnen verfraaien. Creëer een mooie hobbykamer in je huis die niets te wensen overlaat!