Blauwe kinderkamer met blauwe en roze decoratie

Het lijkt vaak onmogelijk om de kinderkamer op orde te houden. Met onze tips wordt dat makkelijker dan verwacht! De sleutel tot het succes is de combinatie van meubels en opslagruimte die jouw kind leuk vindt. Kinderen hebben een ander gevoel voor orde dan volwassenen. Hiermee helpt een slim opruimsysteem met verschillende elementen die een goed overzicht en structuur behoudt. Op deze manier leren de kleintjes geleidelijk en spelend hoe ze de kinderkamer netjes kunnen houden. Door samen met kinderen op te ruimen laat je hen zien hoe ze speelgoed makkelijk kunnen wegleggen. Na verloop van tijd zullen ze merken dat hun favoriete spellen veel sneller te vinden zijn. De kinderkamer opruimen zal en makkie worden!

Als je genoeg speelt zolang je klein bent, neem je schatten mee, waaruit je later je hele leven kunt scheppen.

Astrid Lindgren

Opslagmogelijkheden van verschillende afmetingen voor een ontspannen sfeer

Met verschillende dozen, opbergmanden, kratten, tassen, kisten en koffers kunnen jullie snel de kinderkamer opruimen. Kleine en grote objecten die door de kamer vliegen verdwijnen in een oogwenk en zo creër je weer ruimte. Zulke elementen, die precies bij de smaak van jouw kind passen, vind je bij verschillende soorten design, van eenvoudig tot specifiek. Door meubelstukken in zijn of haar favoriete kleur of met een speelse print te kiezen, creëer je een ontspannen, stijlvolle en uitnodigende sfeer. Zorg ervoor dat de opslagelementen robuust zijn en dat ze ruw kinderspel kunnen weerstaan. Dat garandeert lang speelplezier!

Creëer de basis voor orde met kasten, wandrekken en co.

Met de juiste meubel- en opslagelementen creëer je orde en vrije ruimte voor spelen en creativiteit. Kasten en commodes vormen de basis voor de opslag in de kinderkamer. Bijpassende kleerhangers in felle kleuren zijn heel aantrekkelijk voor kinderen. In kasten en dressoirs kan je kleding, petten, sjaals, speelgoed en accessoires netjes opbergen waardoor ze uit het gezichtsveld verdwijnen.

Wandrekken en planken zijn een goede manier om bijzonder mooi speelgoed te vertonen. Bovendien vinden knuffels en boeken hier hun plaats. Daardoor kunnen de kinderen hun speelgoed makkelijk bereiken en weer wegleggen. Lichte hangplanken en rekkensystemen zorgen voor extra opbergruimte. Een vrijstaande plank als ruimteverdeler te gebruiken creëert extra structuur en is ook praktisch wanneer meerdere kinderen de ruimte delen.

Bespaar ruimte en zet kleurrijke accenten in de kinderkamer

Als de kinderkamer niet erg groot is, is het verstandig om de ruimte ten volle te benutten. Met behulp van een hoekplank maak je onopgemerkte hoeken bruikbaar. Uitschuifbare bedladen zijn perfect om gebruik te maken van het gedeelte onder het bed. Ze bieden veel opslagmogelijkheden en zijn super ruimtebesparend. Kleuren zorgen altijd voor een goede stemming, of het nu om een grote of kleine kinderkamer gaat. Je kan zelf of samen met jouw kind beslissen wat het best past – een sprookjesachtige of jungle thema, of afzonderlijke, bonte elementen. Kleurrijke meubels en vloerkleed, of zelfs een muur in de favoriete kleur van de kleintje, geven de kamer een individuele en vrolijke sfeer. Zo wordt de kinderkamer opruimen een leuk spel.