Ontdek onze interieur sale -70%!

Ontdek onze interieur sale -70%!

Woonlandschap met zitbank van bruin leer

Ben je een grote fan van houten meubilair en decoratie? Dan heb je je zeker de vraag gesteld: welke kleur past eigenlijk bij bruin? Wij vertellen je hoe je het beste de populaire aardse toon kan combineren! Het antwoord hangt vooral van de gekozen bruine tint af. Geloof het of niet, de juiste combinatie is van jouw interieur afhankelijk. In onze kleurengids vertellen onze interieurspecialisten je welke kleuren perfect bij bruin passen. Ook krijg je waardevolle tips over waar je bij de kleurencombinaties op moet letten.

Welke kleuren mengen om bruin te verkrijgen?

Wist je dat je maar drie basiskleuren nodig hebt om bruin te mengen? Blauw, rood en geel kunnen gebruikt worden om een mooie rijke bruine kleur te creëren. Maar zelfs als je rood en groen mengt, resulteert deze combinatie in een indrukwekkende bruine tint. Door de mengverhouding van de basiskleuren te variëren kan je zelfs verschillende bruintinten creëren. Als je de gele component verhoogt, krijg je een sterke okerkleurige tint. Als je er wat meer rood aan toevoegt, verandert het bruin in een gebrande siena. Meer blauw leidt tot een koele tint. Met behulp van zwart-wit kan je deze individuele tinten natuurlijk donkerder of lichter maken.

Het kleureffect van bruin in een ruimte

Bruin ziet er op het eerste gezicht warm en natuurlijk uit. Het is dus geen wonder dat de verschillende bruintinten een speciaal effect op de toeschouwer hebben. Een sterk bruin herinnert ons aan de schoonheid van de natuur en de verbinding met de aarde. Het heeft een kalmerende en tegelijkertijd beschermende werking. In de interieursector is bruin bijzonder populair omdat de nuance gezelligheid en veiligheid uitstraalt. Zowel in de woonkamer als in de slaap- of studeerkamer kan een bruine kleur mooi geënsceneerd worden. De warme nuances passen perfect in elke ruimte en kunnen prachtig met een breed scala aan kleuren gecombineerd worden. Dit stelt je in staat om fantastische kamereffecten binnen jouw vier muren te bereiken en een zeer persoonlijke plek te creëren om je goed te voelen en te ontspannen.

Wat past bij bruin – onze 5 populairste stijlen

Combinatie van zwart en bruin

Een donkere, rijke bruine tint in combinatie met een sterke zwarte uitstraling, elegant en stijlvol. Geef je vier muren een dramatisch effect met deze combinatie. Een donkerbruine massief houten eettafel, zwart leren stoelen en een donkere wandkleur maken van jouw eetkamer een mystieke plek. Decoratie in metallic tinten rondt de look vakkundig af en verfijnt jouw inrichtingsstijl. Deze combinatie is net zo geschikt voor Industrial chic met houten meubels in bruin en zwart metaal.

De combinatie van rood en bruin

Wil je jouw woonkamer volgens de nieuwste trendkleuren inrichten, dan kan je bruin met de Pantone kleur van het jaar in jouw huis combineren. Living Coral is dit jaar de absolute must have en zal jouw bruine interieur laten vibreren. Combineer met moderne houten meubels in een lichtbruine kleur, bijvoorbeeld een rode loper. Zo creëer je een vrolijk goed humeur! Deze kleurencombinatie verandert ook in een zuivere scandi stijl, die zeer goed enkele geaccentueerde decoratieve stukken in het rood kan verdragen.

De combinatie van wit en bruin

Wit gaat gewoon altijd goed met bruin! De zogenaamde noncolour is een ideale sparringpartner en geeft elke ruimte een eenvoudige sfeer. Laat jouw bruine meubels stralen door jouw bruine bank voor een witte muur te plaatsen. Deze kleurencombinatie creëert een aangenaam huiselijk gevoel in elke kamer. Perfect om wat meer uitdrukking te geven aan de witte inrichtingsstijl met een landelijke charme.

Combinatie van grijs en bruin

Een even perfecte kleurpartner voor bruin is grijs. Als je jouw huis discreet maar elegant wil inrichten, dan is deze kleurencombinatie gewoonweg fantastisch. Het koele grijs versterkt de warme uitstraling van bruin. Zoals je het al weet, de tegenstellingen trekken elkaar aan. Met een bruingrijze combinatie geef je jouw slaapkamer een gevoel van veiligheid en rust. Op deze manier creëer je de perfecte plek om na een stressvolle werkdag te ontspannen.

De combinatie van blauw en bruin

Wil je een vleugje luxe met een paar kleurrijke accenten aan jouw moderne bruine interieur toevoegen? Met de complementaire kleur blauw ben je er zeker van dat je niets verkeerd doet. Opdat je jouw vier muren een stijlvolle flair kan geven, moet je je op de juiste nuances concentreren. Zo harmonieert donkerbruin bijvoorbeeld prachtig met donkerblauw. Let echter wel op voor decoratie in lichte tinten zoals wit of crème.

Stijl bruin met verschillende materialen

  1. Bruine toffeetinten harmoniëren vooral met natuurlijke materialen zoals katoen, linnen of jute. Met deze combinatie creëer je een gezellige uitstraling in huis. Je kan ook verschillende decoratieve elementen van raffia of rotan naar wens toevoegen.
  2. Textiel in de meest uiteenlopende bruintinten past bijzonder goed bij de inrichtingsstijl van het Franse landhuis, dat zijn onmiskenbare karakter met hout verkrijgt.
  3. Een donkerbruin oogt elegant en rustiek met glad leer, wat vooral in de populaire industriële stijl tot uiting komt. Met decoratieve stukken of meubelstukken van metaal rond je de look stijlvol af.
  4. De trendy scandi chic stijl wordt niet alleen door zijn natuurlijkheid gekenmerkt, maar ook door functionele meubels van kunststof of glas. Bruin kan effectief met gerookt glas of transparante kunststoffen stoelen gedecoreerd worden.