Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Close-up woonkamer bijzettafel in de woonkamer met Scandinavische decoratie

“Hygge” staat vandaag de dag als geen ander woord voor de Scandinavische levenshouding. Oorspronkelijk komt het echter uit het Noors. En het betekent evenveel als “welzijn”. Sinds het einde van de 18e eeuw is de term ook in het Deens verschenen. En vandaag de dag is het een kernbestanddeel van de Deense en eigenlijk ook de Scandinavische traditie. Hygge is een algemene levenshouding die op alle gebieden van het dagelijks leven kan worden overgedragen. Wij vertellen je hoe je een Scandinavische woonkamer kunt inrichten. Zodat het een knusse, Hygge, plek wordt waar je in stijl kunt ontspannen.

Natuurlijke materialen in discrete kleuren

De Denen vertrouwen op natuurlijke materialen voor hun knusse uitstraling in huis. Katoen, linnen en massief hout in overwegend discrete kleuren zoals wit, beige of natuurlijke tinten vormen de basis. Een pluizig zacht vloerkleed in lichte kleuren op de vloer zorgt direct voor een behaaglijke sfeer in de Scandinavische woonkamer. Zet met een paar geselecteerde gekleurde accenten die de ruimte een frisse, moderne uitstraling geven. Dit kan bijvoorbeeld een designlamp in rood zijn.

Comfortabel meubilair in de Scandinavische woonkamer

Het centrum van de Scandinavische woonkamer wordt gevormd door een gezellige zithoek, waarin alles samenkomt. Omdat “hygge” ook betekent dat je lange tijd samen met vrienden en familie moet kunnen zitten en kletsen, eten & drinken is een grote comfortabele bank in een eenvoudig Scandinavisch design hier perfect. Om een gezellige sfeer met een te creëren, plaats je twee fauteuils in de Scandi-stijl tegenover elkaar. Een paar subtiele, gestoffeerde krukken zijn fantastisch om spontaan extra zitplaatsen voor gasten te creëren.

In het midden staat een ronde salontafel die voldoende ruimte biedt voor drankjes, snacks en een mooie vaas met verse bloemen. Ook op het gebied van decoratie hebben we een prachtige selectie van pure Scandinavische ontwerpen. Als algemene regel geldt: minder is meer. De Scandinaviërs houden van intelligent en minimalistisch design. Berg alles wat niet zo mooi is op in praktische opbergmogelijkheden. Zoals in een dressoir, een kast of zelfs in losse dozen.

Mooie decoratie voor sfeer en stijl

Een Scandinavische woonkamer wordt gekenmerkt door een gezellige en hartelijke sfeer. De ruimte nodigt uit om in stijl te ontspannen met familie en vrienden. Ook al geven de Denen de voorkeur aan een strak design, ze weten met een paar uitgekiende decoratieve elementen een uitnodigende sfeer te creëren.

Zachte kussens en plaids om op de bank en fauteuil voor comfort te zorgen zijn een must. Grote en kleine vazen in Scandinavisch design roepen ook een vrolijke en huiselijke sfeer op. Net als eenvoudige decoratieve schalen waarin je hele walnoten presenteert. Foto’s in discreet witte houten lijstjes geven de ruimte een persoonlijke touch. Als je nu ook nog koffie en gebak serveert op typisch Scandi servies met elegante look, is jouw Scandinavische woonkamer af.

Zachte verlichting voor een gezellige sfeer in de Scandinavische woonkamer

Warm kaarslicht is essentieel voor het knusse “Hygge” gevoel thuis. Verdeel grote kaarsen in windlichten of op een plateau en zet langwerpige kaarsen in eenvoudige kandelaars. Windlichten en waxinelichtjes stralen ook de typisch Scandinavische gezelligheid perfect uit. Enkele van de meest populaire lampontwerpen van tegenwoordig komen uit Denemarken. Poul Henningsen ontwierp bijvoorbeeld de bekende PH-lampen, die inspireren door hun rechtlijnige design.

Creëer zacht indirect licht om je comfortabel en goed te voelen met meerdere eenvoudige, functionele lampen in de woonkamer. Een klassieke vloerlamp met bijvoorbeeld een ronde lampenkap zorgt voor een aangenaam licht in de zithoek. Een dimbaar model dat moderne designaccenten zet, is een prachtige optie voor aan het plafond.

Hebben we je Scandi hart sneller laten kloppen? Dan ben je van harte welkom om te zoeken naar decoratie en meubilair voor je
Scandinavische woonkamer.