cadeau schoonmoeder sieradenkistje van boven gefotografeerd

Als je een goede band hebt met je schoonmoeder kan ze soms zijn als een tweede moeder, iemand bij wie je volledig jezelf kunt zijn. Je schoonmoeder verrassen met een mooi cadeau is dan ook erg fijn. Je kunt haar natuurlijk zomaar een cadeautje geven, neem een bosje bloemen of doos bonbons voor haar mee. Maar ook haar verjaardag, Moederdag en kerst zijn leuke gelegenheden voor het geven van een bijzonder cadeau aan je schoonmoeder. Hier vind je veel inspiratie en tips voor cadeaus voor je schoonmoeder!

Nog meer cadeau inspiratie

Zoek je een cadeau voor een andere gelegenheid. Westwing heeft velen artikelen vol met tips online staan. Bekijk de top 10 cadeaus voor mama, het perfecte cadeau voor oma of ga knutselen voor Moederdag! Laat je verassen!

Inspiratie voor het cadeau voor je schoonmoeder

Als je net over de vloer komt bij de familie van je geliefde, kan dat best spannend zijn. Je wilt graag leuk gevonden worden en hoopt dat ze blij zijn dat je vriend voor jou gekozen heeft. Blijkt je schoonmoeder een fijn mens te zijn waarmee jij goed door een deur kan, dan is dat een enorme opluchting. Als je schoonmoeder een warm mens is, waarbij jij je helemaal om je gemak voelt, jezelf kunt zijn en een gevoel van geborgenheid en vertrouwen krijgt, dan ga je waarschijnlijk met veel plezier naar familiebijeenkomsten toe.

Als jullie een goede relatie hebben, dan zorgt dat vaak ook voor de juiste inspiratie voor het vinden van een geschikt cadeau. Is dat niet het geval, dan zal je onze ondersteuning bij het vinden van een mooi cadeau voor haar wel kunnen gebruiken.

Hieronder hebben we een lijstje met cadeau-ideeën per type én een lijstje met altijd-goed-cadeaus. Hoera, gefeliciteerd schoonmoeder!

Cadeau schoonmoeder met verschillende interesses

Heb jij een veeleisende schoonmoeder? Hieronder vind je een lijstje met cadeaus per type vrouw. Hopelijk zit er iets voor jouw schoonmoeder tussen!

 1. Kookfan

  Kookboeken zijn altijd goed. Zorg wel dat je zeker weet dat zij het boek niet al heeft. Een fijne pan, mooi bestek, servies of servetten zijn ook topcadeaus voor de chef.

 2. Modeliefhebber

  Het kopen van een kledingstuk als cadeau is lastig, je weet niet hoe het valt en kunt er niet zeker van zijn of het in de smaak valt. Een bon van haar favoriete kledingwinkel is dan een beter idee!

 3. Beauty lover

  Een luxe crème, handcrème, parfum of masker zijn fijne cadeaus voor de liefhebber van schoonheid en verzorging.

 4. Sportieveling

  Is jouw schoonmoeder een actieveling? Of wil ze juist graag wat meer bewegen? Een activity trakcer kan een leuke optie zijn. Ze zijn er tegenwoordig in allerlei uitvoeringen en kleuren.

 5. Boekenwurm

  Een e-reader of boek!

Altijd goed cadeau voor je schoonmoeder

You love her or you hate her. Als jij gek bent op je schoonmoeder, dan zal je waarschijnlijk gemakkelijker tot een passend cadeau komen. Zijn jij en je schoonmoeder echter niet helemaal een match made in heaven? Dan zijn er ook cadeaus die gewoon altijd goed zijn.

 • Een mooie theepot – Neem bijvoorbeeld zo’n zwaar Aziatisch exemplaar van gietijzer en geef er eventueel mooie theekopjes bij.
 • Een fotolijst met een foto van de kleinkinderen erin.
 • Een doos bonbons kan geen enkele vrouw weerstaan.
 • Geurstokjes met een chique houder of een geurkaars.
 • Een luxe sjaal – Doe dit echter alleen als je haar smaak voldoende kent.
 • Kaarsen of kandelaars – Kies exemplaren die passen bij haar interieurstijl.
 • Een zachte en warme plaid die ze om zich heen kan slaan als het fris wordt.
 • Een goede fles wijn.

Bijzondere cadeaus voor elke gelegenheid

Of je schoonmoeder nu jarig is, je een cadeau zoekt voor Moederdag of voor kerst; sommige cadeaus passen bij iedere gelegenheid. Zo is het geven van een activiteit of een uitje eigenlijk altijd erg leuk. Net als het geven van zelfgemaakte cadeaus. Voor Moederdag kun je bijvoorbeeld ook heel goed een moederdag gedicht maken of een cadeau knustselen met de kinderen.

Activiteiten voor je schoonmoeder

Het kan ook erg leuk zijn om met een cadeau de band tussen jou en je schoonmoeder wat te versterken. Dit kan bijvoorbeeld door haar een activiteit te geven als cadeau. Dat houdt in dat je samen met haar iets leuks gaat doen. Ga bijvoorbeeld samen naar een bijzondere voorstelling (ballet, opera, theater), of neem haar mee uiteten of naar een high tea. Als je liever niet zelf op stap gaat met haar, kun je haar ook een activiteit cadeau doen, die ze samen met je schoonvader kan doen natuurlijk.

Cadeaus voor haar

Je zou misschien denken dat elk cadeau voor haar zo’n beetje voor elke vrouw geschikt is. Toch is dat niet helemaal waar. Wel zijn er natuurlijk cadeaus die vrouwen vaak leuk vinden, zoals de cadeaus in het lijstje dat we hierboven beschreven. Toch valt er onderscheid te maken in cadeaus voor je oma, cadeaus voor je zus, cadeaus voor je eigen mama en cadeaus voor bijvoorbeeld je beste vriendin. Elk cadeau heeft toch weer andere voorwaarden, eisen en misschien wil je er ook iets anders mee bereiken.

We hopen dat dit artikel heeft kunnen inspireren tot het vinden van een geschikt cadeau voor jouw schoonmoeder. Zodat je met een gerust hart naar die verjaardag, 1e kerstdag of Moederdag kunt gaan. Of je nu een interieurstuk, een cadeaubon, set badtextiel of kaarsen zoekt, je vindt het bij Westwing! Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je schoonmoeder te verrassen met een prachtig cadeau.