Kartonnen zak met cadeau's en witte mand met inpakpapier

Lang leve het verlanglijstje! Het scheelt een hoop stress wanneer je weet wat iemand graag zou willen hebben. Bijvoorbeeld voor zijn verjaardag, maar al helemaal voor Sinterklaasavond. De decembermaand is al druk genoeg en dan wil je niet stad en land aflopen, op zoek naar een geschikt cadeau voor hem of haar.

Behalve dat het fijn is om een verlanglijstje te ontvangen, is het ook belangrijk dat je je eigen wensen op papier zet zodat ook je collega’s, familieleden en vrienden geen decemberstress krijgen. In dit artikel inspireren we je met leuke DIY-ideeën om een aantrekkelijk en praktisch verlanglijstje te maken. Zowel geschikt voor kinderen als voor volwassenen.

Waarom een verlanglijstje maken voor Sinterklaas?

Het aftellen is begonnen. Voor je het weet, meert de goedheilige man aan en kan het grote familiefeest beginnen. Het moment waar we elk jaar weer naar terugverlangen. Althans, voornamelijk naar pakjesavond zelf, want voorafgaande aan het heerlijk avondje wordt er heel wat van ons verwacht.

Gedichten schrijven, sinterklaasdecoratie maken, surprises knutselen én sinterklaascadeaus kopen. Vooral dit laatste levert nog weleens stress op. Want wat geef je iemand die je nauwelijks kent of alles al heeft? En daarom is het zo belangrijk om elkaar een verlanglijstje te geven. Of je nu lootjes trekt of pakjesavond samen viert. Een wensenlijstje is altijd welkom.

DIY – verlanglijstje maken voor Sinterklaas

Een slimme meid is op Sinterklaas voorbereid. Begin daarom vroeg met het maken van je verlanglijstje. Dan heb je alle tijd om leuke cadeausuggesties te bedenken. Om te voorkomen dat je iets krijgt wat je eigenlijk helemaal niet wil, is het belangrijk om goed na te denken over wat je nodig hebt en leuk vindt. Daarbij: je moet ook rekening houden met het budget. Met onderstaande stappenplan maak jij het ultieme verlanglijstje.

Tip! Doe dit samen met je kids.

Benodigdheden:

 • A3 karton in een kleur naar keuze
 • Cadeau-inspiratie in de vorm van Westwingnow.nl, catalogi, tijdschriften, webshops etc.
 • Printer
 • Schaar
 • Lijm
 • Stift

Stappenplan:

 1. Budget

  Gebruik één kant van het karton voor Sinterklaascadeaus onder de 15 euro, de andere kant voor de iets duurdere cadeaus. De cadeaus onder de 15 euro zijn ideaal al schoencadeau voor het schoen zetten, voor het grote Sinterklaas dobbelspel of voor wanneer je lootjes trekt met collega’s of vrienden.

 2. Cadeausuggesties zoeken

  Struin het internet af en blader tijdschriften en catalogi door om op zoek te gaan naar cadeausuggesties. Waar gaat jouw hart sneller van kloppen? Print het uit en plak het op!

 3. Bewaar wat ruimte

  Je hoeft echt niet in één middag je hele lijstje af te hebben. Hou wat ruimte vrij zodat je later nog wat suggesties bij kunt plakken. Je weet nooit wat je nog tegenkomt!

 4. Klaar!

  Nu is je verlanglijstje af. Hang de verlanglijstjes van het hele gezin in de woonkamer zodat Sinterklaas er alvast een blik op kan werpen.

De kinderen betrekken

Bovenstaand stappenplan is ook zeer geschikt om met kinderen te maken. Je zou het stuk karton nog in de vorm van een jutezak, mijter of stoomboot kunnen knippen. Zo komen ze helemaal in de Sinterklaasstemming! We hebben nog een paar verlanglijstje ideeën voor je verzameld, specifiek gericht op kinderen:

 • Beschilder een muur in de woonkamer met krijtbordverf en laat de kinderen hier met krijt hun verlanglijstje op schrijven (of tekenen).
 • Hang voor elk gezinslid een prikbord in de woonkamer. Wanneer iemand een cadeausuggestie vindt, prikt hij die op zijn bord.
 • Een verlanglijstje online maken, is ook mogelijk. Er zijn zelfs verlanglijstje apps. Je krijgt dan allerlei cadeausuggesties die je met één klik aan je lijstje kunt toevoegen. Handig!

Lootjes trekken met (verlang)lijstje

Ga je met je collega’s lootjes trekken? Zorg er dan voor dat iedereen een lijstje toevoegt aan z’n lootje. Het kan namelijk zijn dat je net iemand trekt, die je amper kent. Wat voor surprise moet je dan maken? En wat moet je kopen? Zet daarom op het lijstje wat je wensen zijn, maar ook wat je graag doet in je vrije tijd. Hiermee help je degene die jouw lootje trekt met het bedenken van een toepasselijke surprise.

Wanneer je met vrienden of familie lootjes trekt, is het vaak niet nodig om je hobby’s toe te voegen. Als ze je goed kennen, weten ze dat wel! Cadeausuggesties zijn uiteraard wel welkom!

Cadeausuggesties voor je verlanglijstje

Vind je het moeilijk om cadeaus te bedenken voor Sinterklaas. Dan hebben we een handige tip. Denk in categorieën! Vijf algemene categorieën zijn: interieur, beauty, sport, fashion en vrije tijd. Nu kan je per categorie bedenken wat je nodig hebt.

 • Interieur – Ga op de bank zitten en kijk eens om je heen. Wat mis je nog? Bijvoorbeeld iets leuks voor aan de muur? Een kandelaar voor op de vesterbank? Een vaas voor op tafel? Een fotolijstje voor op het dressoir?
 • Beauty – Kijk op je kaptafel of in je badkamerkast om te zien welke beautyproducten er nog missen. Nagellak in een trendy kleur? Lippenstift? Dagcrème? Mascara? Een vrouw kan nooit genoeg beautyproducten hebben.
 • Sport – Bedenk tijdens het sporten wat je nodig hebt om nog meer uit je actieve uurtjes te halen. Een bidon? Stappenteller? Handig telefoonhoesje voor om je arm? Koptelefoon? Sportsokken?
 • Fashion – Trek je kledingkast openen om te zien wat daar nog ontbreekt. Sokken? Een hemd? Wollen trui? Een fijn vest? Sloffen? Pyama?
 • Vrije tijd – Wat doe je graag in je vrije tijd? Wandelen? Dan kan je misschien wel een handig rugzakje gebruiken. Puzzelen? Een nieuwe puzzel is altijd welkom! Tuinieren? Misschien een setje nieuwe tuinhandschoenen om je groene vingers te beschermen?

Door in categorieën te denken, voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Voor je het weet bedenk je de beste cadeausuggesties voor je verlanglijstje.

Westwing – voor elk verlanglijstje

Bij Westwing vind je Sinterklaascadeaus voor elke smaak, stijl en budget. Van een mooie wollen plaid voor je (schoon)moeder, buurvrouw, tante of zus tot robuuste whiskyglazen voor je man. En ook aan de kinderen is gedacht!

Download hier je verlanglijstje en vul hem in!

Sinterklaas verlanglijstje westwing

Ben je nog geen lid? Registreer je vandaag bij Westwing, dan ontvang je morgen al de beste deals in je mailbox. Oh en dan nog even dit… Heb je iets niet gekregen van Sinterklaas? Dan schuif je die cadeausuggestie gewoon door naar je Kerstmis verlanglijstje!