Woonkamer in Aziatische stijl

Op ontdekkingstocht door Azië! Azië is immers een populaire bestemming voor veel reizigers.  En dus verovert Aziatische decoratie de laatste jaren ons interieur. Want of het nu gaat om Japan of Thailand, China of India, Korea of Maleisië…. Elk land wordt gekenmerkt door verschillende talen, gewoonten en stijlen. Allemaal zijn ze mooi en uniek op hun eigen manier. Wil je het Verre Oosten in je woning brengen? Bij ons vind je prachtige decoratieve elementen waarmee je Aziatische flair in huis haalt. Kom met ons mee op reis en ontdek de mooiste decoratie voor een Aziatisch interieur.

Ontdek Chinese decoratie op Westwing

China is het grootste land van Azië. Hier worden de paleizen gesierd door een overdaad aan rood en goudkleurige accenten. De kleur rood staat voor geluk. De uitbundige decoratie zorgt voor een magisch effect. Voor het hedendaagse interieur laten we ons graag inspireren door de Chinese cultuur. Feng Shui is een oude Chinese leer die ons helpt om positieve energie in huis te halen. Door bijvoorbeeld meubels op een bepaalde manier neer te zetten, veranderen de energiestromen in huis waardoor je een gelukkig en gezonder leven leidt.

Niet alleen de toepassing van Feng Shui is helemaal on trend. Ook Chinese decoratie neemt een steeds prominentere plek in huis in. Deze decoratieve objecten zien we vaak terug in een Chinees interieur:

  • Feit 1 Draken: symbool van kracht en macht.
  • Feit 2 Yin en yang: symbool van harmonie.
  • Feit 3 Tijger: symbool van moed.
  • Feit 4 Bamboe: staat voor duurzaamheid.

Aziatisch interieur- Chinese karakters

Dit zijn natuurlijk slechts enkele voorbeelden van typische Chinese symbolen. We zien ze vaak terug in Aziatische decoratie. Juist door ze subtiel toe te passen, creëren ze een groots effect. Ook Chinese letters zijn mooie decoratieve elementen waarmee je een Aziatisch interieur kan inrichten. Alle letters hebben een eigen betekenis.

Tip! Schilder jouw lijfspreuk in het Chinees op de muur.

Japanse decoratie

Als je denkt aan een Aziatisch interieur, beperkt je dan niet alleen tot Chinese decoratie. Ook Japanse decoratie zien we steeds vaker in Aziatisch geïnspireerde woning terug. Kenmerkend zijn de beroemde rode lantaarns met gouden randen of waaiers beschilderd met delicate bloemen. En ook draken maken onderdeel uit van de Japanse cultuur. Deze zien we terug op slingers en als decoratieve objecten. Porselein is ook een belangrijk decoratief element. Kleine theepotjes, schalen of kopjes, beschilderd met fijne bloemmotieven stelen de show in de buffetkast.

Aziatisch interieur – Thaise stijl

In Azië zijn er natuurlijk nog meer landen die inspiratie bieden. Bijvoorbeeld Thailand, Indonesië en het Indonesische eiland Bali hebben zich de laatste jaren gevestigd als populaire vakantiebestemmingen. Wil jij een vleugje Thailand in huis halen? Dit zijn typische Thaise accessoires:

  • Fact 1 Olifanten van hout of steen brengen geluk.
  • Fact 2 Boeddhabeelden, verzilverd of verguld, stralen rust uit.
  • Fact 3 De lotusbloem staat voor geluk in je woning.

Aziatische decoratie voor een glamour look

Wandkast met Aziatische objecten

Exotische decoratie past helemaal bij de glamourstijl. Zo ook Aziatische decoratie in het zwart of goud. Zeker Boeddhabeelden zijn heel populair in het Westerse interieur. Ook in de tuin zien we ze steeds vaker terug. Zo’n beeld voegt een zen-sfeer aan het Aziatische interieur toe. Een paar mooie lantaarns en glanzende stoffen maken de stijl compleet.

Omarm het land van de rijzende zon en creëer een Aziatisch interieur met Chinese, Japanse en Thaise decoratie.