Gratis retourneren
Recht op retourneren tot 31.1.’23
Aziatisch interieur met goud behang en rotan stoelen

Op ontdekkingstocht door Azië! Azië is een populaire bestemming voor veel reizigers. Het is dus geen verassing dat Aziatische decoratie de laatste jaren ons interieur verovert. Want of het nu gaat om Japan of Thailand, China of India, Korea of Maleisië…. Elk land wordt gekenmerkt door verschillende talen, gewoonten en stijlen. Allemaal zijn ze mooi en uniek op hun eigen manier. Wil je het Verre Oosten in huis halen? Kom met ons mee op reis en ontdek de mooiste decoratie voor een Aziatisch interieur. Van China tot Japan en Thailand, we zetten de mooiste stijlelementen op een rijtje!

Aziatisch interieur met Chinese decoratie

China is het grootste land van Azië. Hier worden de paleizen gesierd door een overdaad aan rood en goudkleurige accenten. De kleur rood staat namelijk voor geluk en de uitbundige decoratie zorgt voor een magisch effect. Voor het hedendaagse interieur laten we ons graag inspireren door de Chinese cultuur. Zo is Feng Shui een oude Chinese leer die ons helpt om positieve energie in huis te halen. Door bijvoorbeeld meubels op een bepaalde manier neer te zetten, veranderen de energiestromen in huis waardoor je een gelukkig en gezonder leven leidt. 

Niet alleen de toepassing van Feng Shui is helemaal on trend. Ook Chinese decoratie neemt een steeds prominentere plek in huis in. De volgende decoratieve objecten zien we vaak terug in een Chinees of Aziatisch interieur: 

 • Draken: symbool van kracht en macht.
 • Yin en yang: symbool van harmonie.
 • Tijger: symbool van moed.
 • Bamboe: staat voor duurzaamheid. 
 • Chinese tekens: betekenisvolle symbolen waarmee je bijvoorbeeld je lijfspreuk op de muur kunt schilderen.

Japanse decoratie in een Aziatisch interieur

Als je denkt aan een Aziatisch interieur, beperk je dan niet tot Chinese decoratie. Ook Japanse decoratie zien we steeds vaker in Aziatisch geïnspireerde interieurs terug. Kenmerkend zijn de beroemde rode lantaarns met gouden randen of waaiers beschilderd met delicate bloemen. En ook draken maken onderdeel uit van de Japanse cultuur. Deze zien we terug op slingers en als decoratieve objecten. Porselein is ook een belangrijk decoratief element. Kleine theepotjes, schalen of kopjes, beschilderd met fijne bloem motieven stelen de show in de buffetkast. 

Aziatisch interieur – Thaise stijl 

In Azië zijn er natuurlijk nog meer landen die inspiratie bieden. Bijvoorbeeld Thailand, Indonesië en het Indonesische eiland Bali hebben zich de laatste jaren gevestigd als populaire vakantiebestemmingen. Wil jij elke dag even wegdromen over die onvergetelijke vakantie in Thailand? Met onderstaande tips geef jij je interieur wat Thaise flair:

Jungle look

In de Thaise jungles word je omringd door duizenden planten en bomen, watervallen, kleurrijke vogels en dieren zoals olifanten, tijgers, apen en meer. Prachtige ingrediënten voor een Aziatisch interieur. Creëer een jungle look met tropische planten zoals palmbomen – kan je ook mooie palmblad decoratie maken – monstera, cactussen, bananenplanten en meer. Vooral de lotusbloem mag niet ontbreken. Deze bloem is zelfs een heilig symbool in Thailand en staat voor zuiverheid. Ook houten beelden van olifanten voelen zich helemaal thuis in de jungle look. Wist je dat olifanten in Thailand symbool staan voor geluk? Daar kan je er dus nooit genoeg van in je huis hebben staan. Ook een decoratieve vogelkooi versierd met tropische bloemen past helemaal in de Aziatische jungle look.

Boeddha beeld betekenis en plaatsing

Wie denkt aan Thailand, denkt al snel aan tempels en boeddha. Een boeddha beeld kan dus zeker niet ontbreken in een Aziatisch interieur. Maar waar moet een boeddha staan? En wat is de betekenis van boeddha beelden? Er bestaan allerlei soorten boeddha beelden, van heel klein tot reusachtig groot zittend, liggend of staand, lachend, huilend of mediterend. Elk boeddha beeld heeft een andere betekenis. De lachende boeddha, ofwel happy boeddha, zien we het meest terug in het interieur. Logisch, want een lachende boeddha brengt geluk (en vrolijkheid). Wie zijn interieur een zen-uitstraling wil geven, kiest voor een mediterende boeddha. Welke boeddha je ook kiest, je kunt ‘m niet zomaar ergens neerzetten. Volgens het boeddhisme zijn er een aantal regels:

 • Zet een boeddha altijd met het gezicht richting de deur. Hierdoor zou het kwaad worden afgeschrikt. En het is natuurlijk ook leuk binnenkomen wanneer je door een lachende boeddha wordt begroet. 
 • Zet een boeddha niet op de grond maar altijd boven ooghoogte. Hiermee toon je respect.
 • Geef je boeddha een eervolle, centrale plek zodat hij in het oog springt en de ruimte positief kan beïnvloeden. 

Hout & goud

Hout en goud is altijd een mooie combi, maar zeker in een Aziatisch of Thais interieur kunnen deze twee elementen niet ontbreken. Thailand staat bekend om de prachtige hardhoutsoorten die daar in het wild groeien. Meubels en kamer decoraties van onbewerkt (teak)hout zijn daarom een mooie toevoeging aan een Aziatisch interieur. Voor een vleugje glamour voeg je er goudkleurige elementen aan toe, zoals in de Thaise tempels. Denk aan goudkleurige kandelaren, windlichten en lantaarns. 

Andere ideeën voor een Aziatisch interieur

 • In Azië eten ze vaak in kleermakerszit op de grond. Creëer daarom een hoekje in je Aziatische interieur met een lage salontafel en daaromheen wat sierkussen combinaties om op te zitten. Misschien wat te oncomfortabel om elke dag aan te ontbijten en dineren, maar borrelen in kleermakerszit is hartstikke gezellig!
 • Creëer een altaartje met een boeddha beeld als centraal punt en daaromheen wat mooie kaarsen en goudkleurige accenten.
 • Ook een Chinese kast staat in elk interieur prachtig. Zo komt deze heel mooi tot zijn recht in de Aziatische interieurs die we hier besproken hebben maar ook in bijvoorbeeld een modern interieur voor een speels contrast.
 • Omarm het Wabi Sabi-principe waarin het draait om de schoonheid van imperfectie: wanneer iets versleten of kapot is, hoef je het niet gelijk weg te gooien. Heb je een bord per ongeluk uit je handen laten vallen? Lijm het met goudkleurige lijm – ook wel kintsugi lijm genoemd.
 • Vergeet niet om ook je tuin van wat Aziatische flair te voorzien. Bijvoorbeeld door een boeddha beeld op een pilaar in het midden te zetten met daaromheen een zen-tuin inclusief zand waar je dagelijks met een hark lijnen in trekt om tot rust te komen – zo doen de boeddhistische monniken dat ook!

Wij zijn in ieder geval erg benieuwd naar de inrichting van jouw Aziatische interieur. Ben je nog op zoek naar Japanse, Chinese, Thaise of andere Aziatische decoratie? Registreer je nu bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal!