Ontdek onze interieur sale -70%!

Ontdek onze interieur sale -70%!

Woonkamer met grijze en natuurkleurige elementen

Naast zwart, wit en beige is grijs een van de meest populaire kleuren. Zelfs als het om binnenhuisinrichting gaat. Die tijdloze kleur kan prachtig met natuurlijke houttinten gecombineerd worden, maar ook met sterke kleurnuances. Met een grijze wandkleur, decoratie of meubels wordt er in een handomdraai een discrete en onopvallende look gecreëerd. Dit past ook goed als wandontwerp in de slaapkamer! Vanwege het feit dat je grijs met alle mogelijke kleuren kan worden gecombineerd, kan de kleur in de meest uiteenlopende inrichtingsstijlen gebruikt worden. Maar welke kleur past het beste bij grijs? Onze interieurspecialisten weten het en hebben stijlvolle decoratie ideeën en handige interieurtips bij de hand!

Combineer grijs – Onze 5 populairste stijlen

De kleur grijs kan in veel verschillende inrichtingsstijlen gebruikt worden. Het maakt niet uit of het nu over minimalistisch of klassiek gaat – de kleur grijs is altijd een goede basis voor jouw inrichting. Onze interieurspecialisten weten welke kleuren bij grijs passen. Wit, mosterdgeel, zeegroen, roze en blauw zijn betrouwbare combinatiepartners waarmee je mooie kleuraccenten op de klassieke kleurtint in de kamer kan leggen.

De combinatie van wit en grijs

Woonkamer in grijs en wit

De klassieker bij uitstek! De combinatie van grijs en wit zien er tijdloos en zeer elegant uit. Maar ook vrij monochroom, waardoor de harten van minimalisten en scandi fans sneller kloppen. Als je een van de gelukkige eigenaars van echt stucwerk of ornamenten bent, kan je de tussenliggende oppervlakken in een lichtgrijze kleur schilderen. Dit accentueert de structuur van de muur en maakt hem zacht en onopvallend. Maar ook zonder stucwerk kan een grijs interieur door een witte wand elegant geaccentueerd worden. Deze combinatie flatteert het oog en maakt de witte look comfortabeler. Bovendien brengt de witte kleur rust in jouw kamer.

De combinatie van mosterdgeel en grijs

Grijze zitbank in de woonkamer met een geel kussen

Grijs en mosterdgeel is een ongelooflijk mooie en tegelijkertijd contrasterende combinatie. Als je een grijze bank met een kussen in een sterk geel contrasteert, creëer je in jouw kamer een indrukwekkende spanning. De mosterdgeel met zijn intense helderheid zorgt voor warmte. Toch moet je ervoor zorgen dat deze combinatie niet te opvallend is. Introduceer breukenhout en pas het tweekleureneffect niet te streng toe. Een vacht in een zachte beige tint brengt rust en sereniteit in de look.

De combinatie van zeegroen en grijs

Grijze zitbank met groene accessoires in de woonkamer

Met groen creëer je een aantrekkelijk accent in een grijze ruimte. Een lichtgrijs, dat veel blauwe en groene delen heeft, kan ideaal met een frisse zeegroene kleur gecombineerd worden. Deze kleurencombinatie is bijzonder in de keuken of woonkamer mooi. Combineer een zitbank in een aangename leisteengrijs met textiel in een heldere zeegroene kleur. Je zal zeker zien dat deze combinatie er chique en elegant uitziet.

De combinatie van roze en grijs

Zitbank in grijs met roze kussens en een roze fauteuil in de woonkamer

Roze is een romantische kleur die een rustgevend effect binnen jouw vier muren creëert. Met roze kan je effectief een zitbank in grijs combineren zonder dat de kamer er te meisjesachtig uitziet. Een combinatie met roze verzacht de koele, sobere uitstraling van grijs. Wat samen met roze in een elegante look resulteert, die ideaal door fluweelachtige materialen afgerond wordt.

Tip: Combineer verschillende grijstinten met sterke roze tinten in jouw woon- of slaapkamer. Met glanzende en matte oppervlakken creëer je meer spanning tussen je vier muren.

De combinatie van blauw en grijs

Grijze zitbank in woonkamer met blauwe wand, hond en bijzettafel

Grijs en blauw zijn altijd een geweldig team! De twee kleuren vormen een harmonieus totaalbeeld in je woning en kunnen goed gebruikt worden als verbinding met witte oppervlakken. Een blauwe wandkleur gemengd met een grijze stoffen zitbank ziet er open, licht en helder uit. Met beige accenten creëer je een gezellige en uitnodigende sfeer. Blauw brengt frisheid in jouw interieur en laat het grijs er niet dof uitzien.