Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Moderne woonkamer in grijs en donkergroen

Als je jouw woonkamer op een moderne manier wilt inrichten, is de Minimal chic stijl perfect. De focus ligt binnen deze stijl op esthetisch meubilair met heldere lijnen en een functioneel design. Dit uitgangspunt wordt gecombineerd met een ingetogen decoratie en vrije oppervlakken.

Hoe creëer je een minimalistisch interieur in je moderne woonkamer?

 1. Tip

  Begin met de meubels – zoek naar meubels met pure, heldere vormen en eenvoudige kleuren.

 2. Tip

  Creëer vrije ruimtes op de vloer en in de kasten om het geheel niet te vol te maken.

 3. Tip

  Laat een groot deel van de muren vrij – Een grote muurschildering of decoratie in de woonkamer is voldoende.

 4. Tip

  Vertrouw op heldere vormen en terughoudendheid, ook als het gaat om decoratie.

Meubilair met heldere lijnen voor een rustig totaalbeeld in de moderne woonkamer

Kies liever voor een paar meubels in een eenvoudig ontwerp, die vakkundig in de woonkamer worden geplaatst. Op deze manier creëer je een rustig, harmonieus totaalbeeld. Meubilair in strak Scandinavisch design is ideaal voor een minimalistische uitstraling. Let op gebruik van dezelfde vormen. Een rechthoekige salontafel met duidelijke lijnen past bijvoorbeeld goed bij een eenvoudige hoekige bank. Berg alles wat je niet wilt zien altijd op in gesloten opbergruimte achter deuren, zoals in een eenvoudige dressoirkast. Een luchtige plank daarentegen is ideaal voor het presenteren van geselecteerde decoratieve objecten en boeken. Deze moeten qua kleur, materiaal en vorm op elkaar zijn afgestemd en passen bij de strakke uitstraling van de moderne woonkamer.

Minder is meer.

Mies van der Rohe, Architect van de Moderniteit

Geselecteerde materialen voor een ontspannen, moderne salon

Te veel verschillende materialen kunnen de moderne woonkamer onrustig maken. Kies dus een hoofdmateriaal, zoals licht massief hout, en voeg accenten toe met twee of drie andere materialen. Dit betekent dat de meubels en accessoires harmonieus bij elkaar passen in de moderne salon. Zachte, delicate stoffen zorgen voor een behaaglijke sfeer en zorgen ervoor dat het gereduceerde uiterlijk er niet koud uitziet. Door het overbodige weg te laten en met heldere meubels en accessoires te werken creëer je een moderne sfeer die rust brengt door zijn eenvoud.

Subtiele kleuren en decoratie in de moderne salon

Natuurlijk hoef je niet zonder decoratie te zitten in de moderne woonkamer met minimal chique uitstraling. Het is alleen belangrijk dat de vorm, kleur en materialen van decoratieve objecten harmonieus in het totaalbeeld passen. Zet bijvoorbeeld stijlvolle accenten met enkele eenvoudige vazen, salontafelboeken, grote geurkaarsen en een mooi decoratief kussen. Deze geven de kamer dan een gezellige sfeer. Een enkele foto op de muur kan de kamer ook wat losser en speelser maken. Kies een eenvoudige basiskleur voor muren, meubels en accessoires. Moderne woonkamers in wit, zwart

Minimalistische verlichting voor een stijlvolle, gezellige sfeer in de moderne woonkamer

Lampen zijn in principe niets meer dan noodzakelijke decoratieve objecten. Daarom moet je aandacht besteden aan een geschikte vorm, kleur en materiaal die bij de overige meubels en accessoires in jouw woonkamer past. Creëer vervolgens een zachte indirecte verlichting met vloer-, tafel- en plafondlampen, die een ontspannen sfeer creëert om je goed te voelen.

In ons grote aanbod van moderne lampen vind je veel subtiele modellen die je zullen inspireren door hun elegante design en uitgekiende functionaliteit. Zo heb je voor elke gelegenheid en doel de juiste verlichting tot je beschikking. Van sfeerlicht voor bij een gezellige tv-avond tot helderder licht om bij op te ruimen en te lezen. De finishing touch voor jouw moderne woonkamer of moderne salon!