cadeau geregistreerd partnerschap huishoudelijk aparatuur

Een geregistreerd partnerschap lijkt erg op trouwen. Het is ook een samenlevingsvorm net zoals het huwelijk. Het geregistreerd partnerschap is dan wel een minder romantische manier van met elkaar afspreken dat je bij elkaar hoort, toch wordt een partnerschap wel vaak klein gevierd. Bijvoorbeeld met een cadeau voor een geregistreerd partnerschap. Maar wat voor cadeau geef je bij een geregistreerd partnerschap? Lees hier meer over bijzondere bruiloftcadeaus en ideeën voor een geregistreerd partnerschap cadeau!

Feitelijke verschillen tussen trouwen en een geregistreerd partnerschap

De belangrijkste verschillen tussen trouwen en een geregistreerd partnerschap zijn:

 1. Het feit dat je bij het afsluiten van een geregistreerd partnerschap elkaar niet het ja-woord hoeft te geven. Het mag wel. Als je trouwt is het verplicht.
 2. Als er geen kinderen in het spel zijn, kun je een geregistreerd partnerschap zonder rechter beëindigen. Een huwelijk kan alleen ontbonden worden met behulp van een rechter.
 3. Het huwelijk kent scheiding van tafel en bed.

Overige verschillen

Naast bovenstaande feitelijke verschillen tussen het huwelijk en geregistreerd partnerschap, is het huwelijk een romantische aangelegenheid die veelal gepaard gaat met een ceremonie, diner en feest. Ook zijn familie en vrienden aanwezig bij deze gelegenheid.

Een geregistreerd partnerschap wordt meestal gezien als een zakelijke overeenkomst waarmee in een klap veel belangrijke zaken geregeld zijn. Toch zijn er tegenwoordig veel mensen die kiezen voor een geregistreerd partnerschap en daar vervolgens wel een diner of feestelijke bijeenkomst aan vastplakken. Op die manier vieren ze toch de liefde, maar hoeven ze geen groot huwelijk te organiseren (en besparen ze veel geld!).

Cadeaus voor geregistreerd partnerschap

Wat voor cadeau geef je nu bij een geregistreerd partnerschap? Eigenlijk bestaan er geen typische cadeaus voor een geregistreerd partnerschap. Je kunt er beter vanuit gaan dat alle bruiloft cadeaus ook geschikt zijn om te geven bij het vieren van een geregistreerd partnerschap. Je kunt dus ook een kijkje nemen in ons artikel over de beste bruiloft cadeau ideeën. Als je de partners goed kent is het kiezen van een cadeau een stuk eenvoudiger dan wanneer je ze minder goed kent. Kies in dat laatste geval eerder voor een bon of bijdrage aan iets groters.

Cadeau kiezen? Houd hier rekening mee

Houd rekening met de volgende afwegingen bij het kiezen van een cadeau voor een geregistreerd partnerschap.

 1. Het budget

  Voor elk budget zijn geschikt cadeaus te vinden. Zelfs voor minder dan 10 euro en voor meer dan 100 euro. Het kan ook zijn dat er een gezamenlijk cadeau gegeven wordt met familie en vrienden.

 2. Soort cadeau

  Wil je graag een fysiek cadeau geven of liever een leuke activiteit? Denk maar eens aan een hotelovernachting of een massage.

 3. Het type

  Bedenk met welk type je te maken hebt. Zijn het mensen die graag verwend worden? Of zijn ze eerder bescheiden en snel tevreden?

Soorten cadeaus geregistreerd partnerschap

Er bestaan allerlei soorten cadeaus passend bij allerlei budgetten. Ontdek hier een aantal verschillende categorieën cadeaus om je een beetje op weg te helpen.

 • Een bon of voucher is een goede keuze wanneer je de partners zelf wilt laten kiezen waar ze wat aan zouden kunnen hebben. Geef ze dan wel een bon voor een website of winkel die ze leuk vinden of die bij hun stijl past.
 • Geld kan ook welkom zijn. Weet je dat de kersverse partners wel een beetje financiële hulp kunnen gebruiken? Geef ze dan een envelop met geld of laat je inspireren door het zelfgemaakte geldcadeau voor een bruiloft of geregistreerd partnerschap.
 • Een activiteit geven? Goed idee. Denk maar eens aan een luxe diner voor twee, een massage of dagje spa óf een overnachting in een chic hotel.
 • Een gepersonaliseerd cadeau is ook erg leuk. Denk maar eens aan een houten kist met de namen van het echtpaar en de partnerschapsdatum erop. Hierin kunnen ze bijzondere herinneringen in bewaren.
 • Iets praktisch als een mooie pan of een meubelstuk is een prachtig cadeau voor het vieren va een geregistreerd partnerschap.
 • Een zelfgemaakt cadeau is misschien wel het allerleukst. Je kunt je hiervoor ook laten inspireren door ons artikel over zelfgemaakte huwelijkscadeaus.

10 goede cadeau-ideeën

Als je een geregistreerd partnerschap cadeau of bruiloft cadeau voor je broer zoekt die gék is op reizen dan kies je ongetwijfeld iets anders uit dan wanneer je een cadeau zoekt voor je zus de huismus. Met een parachutesprong zal je haar niet blij maken en van een tijdschrift over tuinieren of een saaie serviesset wordt hij niet warm. Kortom, laat je inspireren door onze bruiloft cadeau ideeën om de beste tips en inspiratie te vinden voor elk type.

 • Een mand vol lekkernijen voor een borrel voor de partners.
 • Een romantische avond dineren in een bijzonder restaurant.
 • Een kunstwerk
 • Een naambordje voor bij de deur. Extra leuk wanneer het stel ook voor het eerst gaat samenwonen.
 • Cadeaubon voor een high tea.
 • Een wijnproeverij
 • Een fles champagne met gegraveerde glazen.
 • Een bon voor een meubelwinkel of website.
 • Een ontspannende dag in een spa.
 • Een weekendje weg naar de favoriete stad van de partners.

Ben je ook op zoek naar een leuk en origineel cadeau voor een geregistreerd partnerschap? Hopelijk hebben wij je in dit artikel kunnen inspireren. Bekijk ook onze artikelen over huwelijkscadeaus om nog meer tips te vinden voor een geschikt geregistreerd partnerschap cadeau.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om ook de leukste geregistreerd partnerschap cadeaus te vinden!