romantisch cadeau voor haar: roze vaas met bloemen

Wat geef je de vrouw die alles al heeft? Het is de hamvraag die velen zichzelf stellen in hun zoektocht naar een romantisch cadeau voor haar. Om je te helpen het perfecte presentje te geven, hebben we in dit artikel allerlei tips verzameld. Zo trappen we de zoektocht af met een stappenplan. Hierin bepalen we de aanleiding voor het cadeau, wat voor type de ontvanger is en hoeveel het mag kosten. Verderop in het artikel gaan we dieper op al deze stappen in, en lichten we het ideale valentijnscadeau voor vrouwen uit. Succes!

In 3 stappen een romantisch cadeau voor haar vinden

In 3 stappen het perfecte cadeau vinden:

 1. Wat is de aanleiding voor het cadeau?

  Of je nu zomaar een cadeau voor je vriendin geeft, gewoon omdat het kan, op zoek bent naar een verjaardagscadeau voor een vrouw of iets wil geven voor jullie aankomende jubileum: met een romantisch cadeau maak je haar altijd blij. De aanleiding speelt wel een bepalende rol in de grootte van het cadeau. Zo zal de ontvanger bij een 5-jarig jubileum wellicht op iets groters hopen dan wanneer je haar tussendoor verrast met een bosje bloemen. 

 2. Wat voor type is de ontvanger van het cadeau?

  Romantiek is ook nadenken over een cadeau waarmee de ontvanger écht blij is. Goed om na te denken wat voor type de ontvanger nou echt is. Is ze bijvoorbeeld gek op koken? Of graag bezig met interieur en de inrichting van haar of jullie huis?  

 3. Wat is het budget voor het cadeau?

  Als het kon zou je haar de wereld geven, maar er is nou eenmaal iets als een budget. Snappen we helemaal, maar gelukkig hoeft een klein budget niet te betekenen dat je cadeau als minder dierbaar of romantisch wordt ontvangen. Want voor elke portemonnee, groot of klein, zijn er genoeg romantische ideeën te bedenken! In dit artikel delen we verschillende suggesties voor verschillende budgetten.

Stappenplan ingevuld, en nu?

Bovenstaande stappen doorlopen? Dan heb je nu een goed idee van de aanleiding, wat voor type cadeau het beste bij haar past en hoeveel geld dit allemaal mag kosten. Nu is het tijd voor het echte werk: het bedenken en regelen van het cadeau! In de volgende paragraaf lees je over verschillende soorten aanleidingen en presentjes. Verderop in het artikel delen we concrete ideeën voor verschillende type ontvangers en lichten we het ultieme valentijnscadeau uit.

Van jubileum presentjes tot een valentijnscadeau voor haar

Zoals je al in de eerste stap van het stappenplan kunt lezen, is de aanleiding voor het presentje bepalend voor het cadeau zelf. Zoek je bijvoorbeeld naar een cadeau idee voor Valentijnsdag? Lees dan verderop in het artikel over een romantische Valentine’s Box. 

Wanneer je op zoek bent naar een romantisch cadeau om te vieren dat jullie x jaar samen zijn, dan hebben we ook genoeg ideeën voor je in petto. Hieronder delen we een aantal inspirerende suggesties waarmee je haar heel blij maakt op jullie anniversary. 

Iets romantisch om te doen als jubileumcadeau

Denk je dat zij het gelukkigst wordt van een ervaring? Geef dan in plaats van een fysiek cadeau iets om samen doen! Stippel bijvoorbeeld een speurtocht uit die langs alle plekken komt waar jullie bijzondere herinneringen delen, zoals jullie ontmoetingsplek, eerste date, eerste kus en de plaats waar jullie je relatie officieel maakten. Meer inspiratie voor ‘doe cadeaus’ vind je in ons artikel over romantische uitjes.

Iets romantisch om vast te houden als jubileumcadeau 

Als je op zoek bent naar een groots cadeau voor weinig, tippen wij een verzameling van jullie meest dierbare foto’s. Niet alleen heel persoonlijk, maar ook romantisch en dierbaar. Als je creatief bent aangelegd kun je zelf aan de slag met knippen en plakken, maar je kunt natuurlijk ook online een fotoboek samenstellen. Geef het boek tijdens een romantische avond thuis waarin je haar favoriete eten voor haar kookt en samen dineert bij kaarslicht. Vergeet ook niet om de kamer romantisch te versieren!

Tip: voor het ultieme romantische jubileumcadeau, combineer je bovenstaande ideeën met elkaar. Zo kun je ook tijdens de speurtocht foto’s maken die je vervolgens weer aan het fotoboek kunt toevoegen.  

Verschillende typen romantische cadeaus voor haar

Niet alleen het type vrouw is bepalend voor het soort cadeau, maar ook de aanleiding voor het presentje. Waar de een gek is op kookspullen en je om de hals zal vliegen wanneer ze een nieuwe keukenmachine uitpakt, kan de ander nog geen ei bakken en haalt zij haar plezier uit interieurstyling.

Idee 1 voor een romantisch cadeau voor haar: een vrouw die gek is op interieur

Is de cadeau ontvangster gek op interieur?! Mooi, wij ook. Zo kun je echte interieur liefhebbers altijd blij maken met een mooie kandelaar, koffietafelboek of vaas. Het enige wat je wel even van tevoren moet uitzoeken is van welke woonstijl jouw geliefde het meest houdt. Zo zal een kandelaar voor een minimalist er anders uitzien dan iemand bij wie more is more het credo is.

Idee 2 voor een romantisch cadeau voor haar: een foodie in hart en nieren

Liefde gaat door de maag–dus voor fanatieke thuischefs is een cadeau voor in de keuken een no-brainer. Zo maak je de thuiskokkin blij met goede messen of een overheerlijk kookboek. Wil je het iets persoonlijker aanpakken? Laat de messen dan graveren en/of stel een kookboek samen met alle gerechten waarin zij uitblinkt. 

Uitgelicht: een valentijnscadeau voor vrouwen 

Het ultieme valentijnscadeau, is wat ons betreft een Valentine’s Box. Concreet houdt dit in, dat je allerlei romantische cadeautjes verzamelt en deze bundelt in een mooie cadeaudoos. Onmisbaar in de Valentine’s box zijn:

 • Een handgeschreven valentijnsbrief;
 • Chocolade (of een andere lekkernij waar jouw geliefde dol op is);
 • Een foto van jullie samen (of het fotoboek idee waarover we eerder spraken in dit artikel);
 • Bloemen;

Verder kun je ook nog zelfgemaakte cadeaukaarten toevoegen, bijvoorbeeld voor een romantische massage, een wandeling over het strand of een etentje bij jullie favoriete tentje.

Tip: voor een perfecte start van 14 februari, geef je de box aan haar tijdens een romantisch Valentijnsontbijt op bed. 

Op zoek naar een romantisch cadeau voor een echte interieurliefhebber? Registreer je dan snel op Westwing om zo geen enkele exclusieve deal te missen voor een stijlvol cadeau.