Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
westwing kerst dobbelspel ronde 1

Spelletjes spelen… de een is er gek op en de ander kan makkelijk zonder. Toch kunnen zelfs de mensen die er niet dol op zijn de verleiding niet weerstaan om tijdens de feestdagen spelletjes te spelen. De kerstperiode maakt alles gewoon net een stukje leuker, dus ook spelletjes. Bovendien kan het een welkom tijdverdrijf zijn bij stiltes of urenlange kerstdiners. Het brengt leven in de brouwerij en zorgt voor meer sfeer en gegarandeerd de slappe lach. Pak er een lekker hapje en drankje bij, want je bent soms urenlang zoet. Veruit het populairste kerstspel is het grote kerst dobbelspel. We leggen je hier alles uit over dit kerst dobbelspel, plus je kunt ons eigen Westwing kerst dobbelspel downloaden en printen! Daarnaast geven we nog meer leuke spelideeën voor jong en oud.

Het dobbelspel voor kerst – zo speel je het

Het kerst dobbelspel is meestal een avondvullend spel en is elk jaar weer een populaire bezigheid met kerst. Het principe: iedereen koopt drie of vier kerstcadeautjes (spreek van tevoren af hoe veel de cadeautjes maximaal mogen kosten), deze leg je op een grote stapel. Je koppelt opdrachten aan het aantal ogen dat een speler gooit met een dobbelsteen. De cadeautjes rouleren, je weet dus nooit welke cadeaus je uiteindelijk overhoudt. Het makkelijkste is als jullie in een kring gaan zitten, hierdoor kun je de cadeaus middenin de kring leggen. Er zijn twee rondes.

Shop bijvoorbeeld deze leuke cadeautjes:

De eerste ronde van het dobbelspel kerst

Tijdens deze ronde van het kerst dobbelspel speel je om de cadeautjes en worden ze uitgepakt. Het aantal ogen van de dobbelsteen bepaalt wat je moet doen.

 • 1 oog: pak een cadeau van de stapel een geef aan iemand die het minste aantal cadeaus heeft. Het cadeau mag je niet uitpakken.
 • 2 ogen: pak een cadeau van de stapel en pak deze niet uit.
 • 3 ogen: geef allemaal een cadeau van jezelf door naar de persoon links van je.
 • 4 ogen: pak een cadeau uit, als je die hebt.
 • 5 ogen: geef een cadeau van jezelf aan iemand die nog geen cadeau heeft.
 • 6 ogen: laat iemand anders een cadeau uitpakken.

De tweede ronde van het dobbelspel kerst

Als het goed is, zijn nu alle cadeaus uitgepakt. Tijdens de tweede ronde van het kerst doppelspel rouleren de cadeaus. Het aantal ogen van de dobbelsteen bepaalt wat je moet doen.

 • 1 oog: laat je cadeaus liggen en schuif een stoel op naar links.
 • 2 ogen: pak bij iemand een cadeau weg die je graag wilt hebben.
 • 3 ogen: laat je cadeaus liggen en schuif een stoel op naar rechts.
 • 4 ogen: geef een cadeau aan iemand met de minste cadeaus.
 • 5 ogen: geef een cadeau aan iemand, de persoon mag je zelf uitkiezen.
 • 6 ogen: ruil een cadeau van jezelf met die van iemand anders.

Deel de tweede ronde van het kerst dobbelspel op in verschillende tijdsvensters. Stel de timer in, en spreek af dat iedereen na een kwartier een cadeau mag houden. Speel net zo lang door tot iedereen drie of vier cadeaus heeft. Hierdoor eindigt iedereen met hetzelfde cadeau-aantal.

Leuke cadeau-ideeën voor het kerst dobbelspel en andere kerst spelletjes

Spreek van tevoren af wat voor een cadeaus jullie kopen voor het kerst dobbelspel: grappige, of nuttige cadeaus. Leuk is het om bepaalde thema’s aan de cadeaus te koppelen. Zijn jullie als familie echte lekkerbekken? Koop dan bijvoorbeeld alleen eetbare cadeaus, zoals chocola, alles om een overheerlijke taart te maken, een kaasplankje of borrelpakket. Helemaal into interieur? Dan zijn accessoires als vazen, waxinelichtjes, geurstokjes en fotolijstjes leuke cadeaus. Cadeaus in een beautythema zijn ook altijd populair: van een lekkere douchecrème tot een heerlijk geurend badschuim, parfum, bodylotion, scrub en dagcrème. De thema’s maken het lekker makkelijk om cadeautjes uit te zoeken.

5x kerst spelletjes: alternatieven voor dobbelspel kerst

1. 30 Seconds

Dit spel wordt tijdens de feestdagen massaal uit de kast getrokken. Het is een tijdloos spel dat superleuk is om te spelen met kinderen, vrienden of familie. Je kunt lachen, maar ook bloedfanatiek zijn. Plezier en gezelligheid gegarandeerd! Een korte uitleg: je krijgt een kaartje en moet zo snel mogelijk omschrijven welk woord er op je kaartje staat. Zonder natuurlijk het woord te gebruiken.

2. Kerstkransjes happen

Hetzelfde principe als het oer-Hollandse koekhappen. Maak een touwtje vast aan de kransjes, hang op, blinddoeken om en happen maar.

3. Zoek de Kerstman

Plaats in een drukke foto een kleine afbeelding van een Kerstmannetje of sneeuwpopje. Dit doe je het makkelijkst in Photoshop. Laat de foto zien via de televisie. De eerste die het Kerstmannetje of sneeuwpopje spot, krijgt een cadeautje.

4. Kerstbingo

Bekijk hoeveel mensen er meedoen met de bingo. Print dan de gratis Westwing bingokaarten uit op stevig papier. Leg bij de kaarten pennen of potloden. Een bingomachine of bingomolen met 75 ballen bestel je heel makkelijk online, en het kost echt niet de hoofdprijs. Voor € 10,- à € 20,- heb je al een exemplaar in huis. Eventueel kun je ook een tweedehands bingomolen aanschaffen of er een lenen. Zet op de avond zelf iemand neer bij de bingomolen die houdt van een babbeltje en de kerstbingo dus leuk aan elkaar praat. Bijvoorbeeld die geweldige oom die met een drankje op nog gezelliger, grappiger en gevatter wordt. De eerste met een volle bingokaart wint natuurlijk een leuk cadeautje.

5. Ook leuk – kerstmuziekbingo!

Ook leuk: kerstmuziekbingo! Hierbij moet je geen nummers of onderwerpen wegstrepen, maar kerstmuziek. Je muzikale neefje draait verschillende nummers. Als je een nummer herkent, kruis je hem aan op de kaart. Je moet hiervoor wel een beetje kerstmuziekkennis hebben, want het kan zo maar zijn dat je een onbekend kerstliedje niet herkent waardoor je hem niet aankruist. Om het een stuk moeilijker te maken, wissel je de klassiekers af met onbekende liedjes die je 30 seconden laat afspelen.

Op zoek naar nog meer kerst inspiratie?

Alle leuke cadeautjes voor de klassieke kerstspelletjes kerstbingo en het kerst dobbelspel koop je hier! Daarnaast wordt het spelen van deze spellen nog leuker in een huis vol mooie kerstdecoratie. Van prachtige kerstballen, kerstbomen en kerststolpen tot kerstverlichting, kerststukjes en feestelijke bloemen… ze maken het gezellig, warm en sfeervol in huis. Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om superleuke cadeaus te scoren en om je huis te decoreren met prachtige kerstversiering die helemaal bij de stijl van jouw interieur past!