Cadeau verpakking met strik en handen op houten tafel

Het vinden van een huis is vaak niet eenvoudig. Het huis moet aan allerlei wensen voldoen, een bepaalde oppervlakte hebben, een tuin hebben of juist een bovenhuis zijn, voldoende het huis moet slaapkamers hebben én natuurlijk in jouw favoriete buurt zijn. Genoeg reden dus, om als je dan eindelijk jouw nieuwe woning gevonden hebt, een feestje te organiseren! Maar wat geef je iemand nou tijdens een housewarming party? Veel cadeaus zijn niet zo origineel en om echt iets moois te kopen, moet je precies weten wat iemand al heeft én wat zijn of haar stijl is. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt van housewarming cadeau (s) die origineel zijn en waar iemand echt iets aan heeft. Laat je inspireren!

De housewarming party

Als je een nieuw huis hebt en net bent verhuisd, wil je het waarschijnlijk aan iedereen laten zien. Een tip van ons, wacht even met het organiseren van je housewarming feestje. Je kunt beter eerst rustig wennen aan het huis, zorgen dat de dozen zijn uitgepakt, dat alles een plekje heeft én ontdekken wat je nog niet hebt. Wacht in elk geval minimaal 3 weken voordat je een housewarming feestje geeft.

Hoe pak je die housewarming party nu aan? Het is heerlijk om in jouw nieuwe huis iedereen bij elkaar te hebben. Je laat iedereen het huis zien en voorziet al je gasten van een lekker hapje en drankje tijdens een gezellig borrel. Uiteraard zijn er meer opties. Je kunt ook een uitgebreid diner organiseren, een tuinfeest of een winterbarbecue.

De standaard housewarming cadeaus

Meestal nemen mensen tijdens een housewarming feestje een aantal standaard cadeautjes mee. De fles wijn is in principe altijd goed, maar niet zo origineel. Ook een geurkaars, vaas, bos bloemen of iets anders voor het huis wordt vaak meegenomen als housewarming gift. Hieronder vind je originele cadeau-ideeën voor de housewarming.

10 originele ideeën voor een housewarming cadeau

Met een origineel housewarming cadeau maak je indruk én kun je iemand echt iets geven waar hij iets aan heeft. Ontdek deze 11 tips!

 1. Mooie (wijn) glazen

  Van mooi glaswerk kun je eigenlijk niet genoeg hebben. Er sneuvelt altijd wel een glas tijdens het afwassen of opruimen en tijdens een feestje zijn wat extra wijnglazen of champagneglazen zeer gewenst.

 2. Persoonlijke kalender

  Je kunt ook zelf een mooie kalender maken! Selecteer een heleboel foto’s die je verdeelt over het hele jaar en knutsel zo zelf, of met behulp van een printshop, een leuke kalender in elkaar. Dit is een persoonlijk cadeau dat gegarandeerd in de smaak zal vallen. Je kunt natuurlijk ook gewoon een mooie kant-en-klare kalender kopen.

 3. Pakketje met luxe ingrediënten

  Ook heel leuk om iemand te geven die net een nieuw huis heeft, is een pakket vol luxe etenswaren. Denk hierbij aan lekkere verse noten, goede olijfolie, een mooie wijn en een peper- & zoutset.

 4. Een chique houten snijplank

  Een mooie snijplank van luxe hout is ideaal voor het serveren van (borrel)hapjes, kazen of snacks. Een stijlvol cadeau voor bourgondiërs.

 5. Een barbecue

  Wellicht een wat prijzig cadeau, maar dit zou je ook samen met andere familieleden of vrienden kunnen geven. De grillmaster zal versteld staan!

 6. Een fruitboom

  Heel leuk om te geven aan mensen met een tuin is een boompje. Geef hen bijvoorbeeld een perenboompje cadeau dat je ook nog eens zelf in zijn tuin zal planten.

 7. Een dienblad vol kandelaars

  Een gezellig cadeau! Koop een mooi dienblad en zet dat vol met kaarshouders, kandelaars en windlichtjes.

 8. Grote fotolijst

  Een grote fotolijst gevuld met mooie herinneringen aan leuke momenten is een echte tearjerker. Iemand kan vervolgens zelf bepalen waar hij of zij de lijst zal ophangen.

 9. Een mooi kookboek

  Er zijn heel veel prachtige kookboeken op de markt. Een housewarming is een leuk moment om iemand een kookboek te geven vol inspiratie en mooie foto’s.

 10. Een koektrommel met koekjes

  Maak een koektrommel met een foto erop en vul deze met zelfgebakken koekjes!

 11. Voucher van Westwing

  Dit cadeau kon niet ontbreken in deze lijst; de giftcard voor Westwing. Hiermee zit je altijd goed, want iemand kan zelf een cadeau uitzoeken op onze website. Van meubels tot kandelaars en van servies tot lichtslingers; bij WestwingNow vind je alles voor een stijlvol interieur!

Ga jij binnenkort het nieuwe huis bewonderen van een vriend of familielid tijdens een housewarming party? Laat je dan inspireren door dit artikel vol tips en ideeën om een origineel housewarming cadeau te vinden. Welk cadeau je geeft, hangt uiteraard ook af van hoe goed je de persoon in kwestie kent. In het algemeen zijn dingen om te eten of drinken, voor het huis of de tuin altijd goed. Ook iets dat je zelf hebt gemaakt valt altijd in de smaak. Laat je inspireren op Westwing voor een mooi housewarming cadeau!