Kast met schoenen

Rondslingerende schoenen, ze zijn een groot irritatiepunt voor veel mensen. Schoenen worden uitgetrokken bij binnenkomst maar hebben niet altijd een vaste plek. Bovendien nemen schoenen vaak vuil mee naar binnen. Daar weten wij van Westwing wel raad mee! Er bestaan namelijk heel veel stijlvolle opties voor het opbergen van schoenen. Ideaal om te gebruiken in de hal, gang of slaapkamer. Ga je schoenen opbergen? Ontdek onze tips & tricks voor het opbergen van schoenen!

Schoenen opbergen in een poef

De opties voor het opbergen van schoenen

Er zijn diverse opties voor het opbergen van schoenen. Er zijn natuurlijk speciale halmeubels die een apart gedeelte hebben voor schoenen, maar je kunt ook een schoenenrek of speciale schoenenkast kiezen. Ontdek de mogelijkheden hier.

  • De schoenenkast

Een schoenenkast is (meestal) een laag meubel met daarin ruimte voor veel paren schoenen. De schoenen kunnen netjes bij elkaar worden gehouden. Zo’n schoenenkast is perfect voor in de hal of gang bij de entree.

  • Een halmeubel

Een halmeubel dient meestal meerdere doelen. Hij biedt ruimte voor het opbergen van items, jassen, sjaals én ook schoenen. Onderin bevindt zich dan de ruimte waarin de schoenen geplaatst kunnen worden. Voor een opgeruimde look is deze optie voor het schoenen opbergen zeer geschikt, omdat ze zich achter een gesloten deur of lade bevinden.

  • Een schoenenrek

Een schoenenrek is – net als een schoenenkast – speciaal bedoeld voor het bewaren van schoenen. Je hangt de schoenen er meestal aan. Hierdoor is duidelijk waar de schoenen moeten worden opgeborgen, maar vormen ze samen ook een decoratief hoogtepunt in de ruimte.

  • Aan de muur

Een leuke én originele manier om je schoenen op te bergen, is om ze aan de muur te hangen. Bijvoorbeeld aan losse haken of een stang. Dit heeft bovendien een decoratief effect op de ruimte en is daardoor ook leuk in de slaapkamer.

  • In dozen

Je schoenen in losse dozen bewaren is ook een slim idee. Zo blijven ze netjes en stofvrij. Je kunt op de dozen aan de buitenkant met stickers aangeven welk paar er in de doos zit. Je kunt tot slot de dozen ook nog eens versieren met kleuren of decoratie om ze nóg meer als sierelementen voor de ruimte te gebruiken.

  • Aan een trap

Een houten trap of ladder voor handdoeken? Leuk, maar wist je dat je deze ook voor schoenen kunt gebruiken! Vooral hakken en pumps zijn hiervoor geschikt. Je plaatst de hak over de trede et voilà!

  • Vitrinekast

Haal het servies maar uit de vitrinekast, vandaag maakt het plaats voor jouw schoenen! Een vitrinekast voor schoenen? Jazeker! Met deze manier van schoenen bewaren, plaats je je schoenen echt op een voetstuk. Ook handig aan deze opbergmethode; je ziet meteen welke schoenen je ook alweer allemaal hebt!

Schoenen opbergen in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer kun je je schoenen opbergen. Je kunt hiervoor losse dozen gebruiken en deze bijvoorbeeld in een grote vakkenkast zetten met aan de buitenkant een sticker die aangeeft wat er in de doos zit. Je kunt de dozen ook onder het bed bewaren voor een opgeruimde look. Heb je een grote kledingkast? Dan kun je ook hierin onderin ruimte maken voor schoenen, het nadeel van deze opbergmethode is dat je meestal niet gemakkelijk kunt zien welke schoenen daar allemaal staan. In de slaapkamer zijn ook de decoratieve ladder of een muursysteem voor je schoenen een leuke en decoratieve optie.

Tip: Het is verstandig om ervoor te zorgen dat je schoenen schoon zijn, voordat ze in een kast of rek worden geplaatst. Dit voorkomt dat je vuil meeneemt de slaapkamer of kast in. Zorg dus voor een goede deurmat bij de voordeur en eventueel een schoenenborstel. Dan heeft niemand meer een excuus om met vuile schoenen naar binnen te lopen!

Speciale schoenmeubels

Bij Westwing hebben we diverse opties om te gebruiken als schoenmeubels. De schoenenkast is er in diverse stijlen. Zo zijn er houten exemplaren die perfect passen binnen de landelijke of klassieke stijl. Strakke zwart of wit glanzende exemplaren voegen zich moeiteloos in moderne interieurs terwijl exemplaren van rotan of riet in de vorm van manden juist heel goed staan in een interieur met boho look. Als je het geheel liever wat luchtiger houdt, kun je ook kiezen voor verschillende planken, laag boven de grond, waar je de schoenen op kunt plaatsen.

Kies je ook voor een opgeruimde look en ga je je schoenen opbergen in stijl? Goed idee. De interieurexperts van Westwing kunnen je helpen om een goede keuze te maken die past bij jouw wensen en interieurstijl. Zo zijn er meubels voor klassieke interieurs, in Scandi stijl, met een moderne look, stoere industriële exemplaren en varianten die geschikt zijn voor de landelijke interieurstijl. Ontdek de opties voor het opbergen van je schoenen en shop jouw opbergers hier.