Meld je aan en ontvang een € 15 voucher!
wanddecoratie boven bed: met een gouden fotolijst en gouden wandlamp

Dat je in je slaapkamer heel wat tijd doorbrengt is een gegeven. Wel zo fijn dus om deze ruimte met wat extra liefde en aandacht in te richten. Zo is niet alleen een fijne nachtrust gegarandeerd, maar is het ook een stuk fijner luieren in het weekend. Met een comfortabel bed, zacht beddengoed en een mooi kleurtje op de muur kom je al een heel eind, maar ook de accessoires zijn bepalend. Zoals sfeervolle verlichting, sierkussentjes én wanddecoratie. Want die kale muur boven je bed vraagt –nee schreeuwt– om stijlvol gedecoreerd te worden. Vind je het moeilijk om te bedenken hoe je die lege muren stijlvol aankleedt? In dit artikel delen onze stylingexperts vijf ideeën voor wanddecoratie boven bed.

Decoratie boven bed: 5 ideeën

Het belangrijkste wat de decoratie slaapkamer muur betreft, is dat je het rustig houdt zodat er eenheid en harmonie ontstaat. Dat wil zeggen: geen overkill aan kleuren en/of tierelantijntjes. Kies liever voor een kleurenpalet met één à twee accentkleuren, en een paar statement wanddecoratie objecten. 

Klinkt dit goed, maar heb je nog geen idee wát je daadwerkelijk aan de muur kunt hangen? In dit artikel delen we vijf ideeën om de wand boven jouw bed sfeervol aan te kleden. Hieronder zie je alvast een overzicht van onze ideeën, en in de rest van artikel gaan we dieper op elk idee in. 

Dit zijn onze vijf wanddecoratie boven je bed ideeën voor een knusse slaapkamer:

 1. Neutrale posters voor een rustige slaapkamer
 2. Kleurrijke posters voor een slaapkamer vol karakter
 3. Schilderij boven je bed in verschillende woonstijlen
 4. Macramé wandkleed: ook leuk als DIY
 5. Persoonlijke objecten voor een persoonlijke touch

Posters boven bed in een neutrale of kleurrijke slaapkamer

Waar de een zich het liefst omringt door zachte tonen en neutrale tinten, mag het voor de ander niet kleurrijk genoeg zijn. Extra lastig wanneer je slaapgenoot het liefst de ene ziet en jij de ander. In dit geval bieden posters de perfecte uitkomst. Zo kun je de muurkleuren neutraal houden en met de posters een ‘pop of colour’ toevoegen. Of andersom natuurlijk, maar dat is aan jullie. 

1. Neutrale posters als wanddecoratie boven bed voor een rustige slaapkamer

Voor een ongestoorde nachtrust kies je voor neutrale tinten en rustige afbeeldingen om je muur te decoreren. Denk bijvoorbeeld aan een fotowand in zwart-wit of een gallery wall vol posters met in subtiele aardetinten. Voor een extra rustige uitstraling kies je voor elke poster dezelfde lijst. Denk aan rechthoekige lijsten van zwart of licht hout. Extra rustig én extra persoonlijk: zelf een lijst maken!

2. Kleurrijke posters als wanddecoratie boven bed voor een slaapkamer vol karakter

De een zweert bij neutraal, voor de ander kan het niet kleurrijk genoeg. Als er eerder een maximalist dan een minimalist in jou schuilt, dan tippen wij een wand vol kleurrijke posters. Mix en match er dus op los met foto’s en posters, maar kies wel voor tinten binnen een afgebakend kleurenpalet. Zo voorkom je een schreeuwerige uitstraling, maar krijgt je kamer wel een flinke dosis kleur.  

Oh en nog een tip: wil je het liefste meerdere posters inlijsten, maar ben je nog ietwat huiverig om allerlei gaten te boren? Dan kun je ook kiezen voor planken aan de muur, of om precies te zijn: fotoplanken. Op deze ondiepe plank kun je alle lijsten neerzetten. Scheelt je toch weer een heleboel extra boorgaten.

Geïnspireerd geraakt om van die kale muur in je slaapkamer een sfeervolle wand te maken? Registreer je dan snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor neutrale én kleurrijke posters met kortingen tot 70%!

3x schilderij boven bed in verschillende stijlen

 1. Abstract

  Met een abstract schilderij boven je bed zit je altijd goed. Waarom? Omdat abstracte kunst in de meeste gevallen tijdloos is. Zo raak je niet na een paar maanden al uitgekeken en kun je daardoor extra lang genieten van je kunstwerk(en). Ook kun je met een abstract schilderij op subtiele wijze wat extra vorm en kleur aan de ruimte toevoegen. Multifunctioneel én stijlvol dus.
 2. Landschap

  Is jouw slaapkamer romantisch ingericht? Dan past een ambachtelijk olieverfschilderij met een dromerig vergezicht perfect boven jouw bed. Afhankelijk van de overige kleuren in de kamer, kies je het type landschap. Denk aan een een strandlandschap in een kamer met beige-, blauw- en grijstinten, of een boslandschap in een kamer met groen-, oranje- en bruintinten. 
 3. DIY: reliëf of 3D schilderij

  Is jouw slaapkamer strakker dan strak? En zoek je nu naar een manier om wat extra textuur en speelsheid in de ruimte te brengen? Dan tippen wij een DIY 3D schilderij (ook wel reliëf schilderij genoemd). Hierbij beschilder je een canvas doek met een mengsel van water en muurvuller (ja echt) en ga je vervolgens met een lijmkam op speelse wijze extra lagen aanbrengen en vormen maken.

2x stylingideeën voor het hoofdeinde bed 

Alhoewel posters en schilderijen sowieso ‘goed’ zijn, zijn er nog veel meer (originele!) ideeën te bedenken. Hieronder delen we daarom nog twee suggesties die jouw slaapkamer een flinke dosis karakter geven.  

Macramé wandkleed als wanddecoratie boven bed: ook leuk als DIY

In welke stijl is jouw slaapkamer ingericht? Heb je bijvoorbeeld een luxe, hotel chique slaapkamer? Een kamer vol monochroom tinten? Of juist een exotische jungle kamer? In dit laatste geval tippen wij een decoratiestuk van riet of macramé boven je bed. Extra leuk aan macramé, is dat er een heleboel DIY’s te vinden zijn. Zo kun je zelf een macramé wandkleed maken en die boven je bed hangen. Extra fijn, is dat je met deze DIY zelf de ideale afmetingen kan bepalen.

Persoonlijke objecten voor een persoonlijke touch

Ben je op zoek naar persoonlijke slaapkamer wanddecoratie? Duik dan eens in je eigen kasten! Bijzondere souvenirs, leuke vondsten, waardevolle erfstukken… Je kunt van alles aan de wand hangen! Bijvoorbeeld de cowboyhoed die je in Amerika hebt gekocht of die kleurrijke poncho uit Peru. Hang de oude kettingen van je oma aan een houten kapstokje en maak van ontvangen ansichtkaarten een collage op de muur. Zo creëer je in een handomdraai een persoonlijke slaapkamer.

Ook (eindelijk) aan de slag met die kale muur boven je bed? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om die nu nog kale plek stijlvol te decoreren.