Muurdesign slaapkamer met animal print wallpaper en spiegel

Wat is het eerste dat je ziet als je ‘s morgens je ogen opent? Het vertrouwde gezicht van je geliefde? Het meedogenloze, roodgloeiende digitale display van je wekker? Of misschien je slaapkamerwand? Laten we eerlijk zijn. De styling van de wand in je slaapkamer is niet bepaald het eerste thema dat op de vrijdagavond met je vrienden wordt besproken. En dat is jammer! Want als je het belangrijk vindt om je interieur stijlvol, inspirerend en sfeervol te maken, waarom dan niet investeren in de look van je slaapkamerwand?

De vier muren van elke ruimte vormen het kader voor ons interieur. Als je je slaapkamer een aangename, huiselijke sfeer wilt geven, begin dan met de wanden. In de slaapkamer moeten we op een paar punten letten. Je wil er immers kunnen ontspannen en comfortabel slapen. En als het waar is dat we onze dag beginnen met het kijken naar de slaapkamerwand, dan is het slim om voor een mooi ontwerp te kiezen waar we meteen vrolijk van worden! Wij hebben 5 mooie slaapkamerideeën voor jouw slaapkamerwanden hieronder bijeen gebracht:

Grijs als trendkleur

Grijs is het nieuwe zwart – en sinds het boek en de film Fifty Shades of Grey is deze kleur zeer populair. Alomtegenwoordig in de mode, verovert grijs langzaam maar zeker ons interieur. In de vorm van minimalistische betonnen wanden, grijze decoratieve huiden of grijs gelakte designstoelen, komt de kleur in onze woningen voor. Waarom? De trend is elegant ingetogen, discreet mannelijk, onopvallend koel en brengt als geen ander een dosis Scandinavische lichtheid in huis. Het merk Farrow & Ball wordt beschouwd als de meester van de wandverfkleuren en produceert “Elephant’s Breath”, een unieke grijstint. Stylisten omarmen deze kleur en verrijken de muren ermee. Het is de perfecte basis voor accessoires, decoratie en kunst of foto’s.

Leuk dat de sfeer in je slaapkamer zo positief beïnvloed kan worden door het gebruik van een mooie muurverf hè?! Ga ook overstag en bestel nieuwe muurverf, trek verfkleding aan en ga aan de slag!

Meer kleuren voor de muren in de slaapkamer

Het is aan te raden om eerst alleen de muur achter het hoofd van het bed te schilderen. Let op de volgende punten met de keuze van de kleur:

  • De kleuren mogen niet te fel of opvallend zijn – dit laat je niet ontspannen. Beter: Pastelkleuren!
  • Let op: Te donkere kleuren of zelfs zwart kunnen depressie en slecht humeur veroorzaken!
  • Het combineren van meerdere kleuren kan te onrustig overkomen.

Behang voor elke wand

Bed met donkerblauw beddengoed voor een wand met bloemenbehang in blauwwit

Het nieuwe trendbehang maakt indruk met prachtige kleuren en patronen. Dit behang is meer dan een printje op de muur, het is mode voor je wanden. Tropisch behang met felgroene bananenbladeren en roze paradijsvogels – dat is wat ontwerper Matthew Williamson te bieden heeft. Met dit prachtige behang creëer je een vrolijke junglesfeer in je slaapkamer. Als je gek bent op geometrische vormen, vind je diverse opties in onze collectie behang. Wij zijn al enige tijd groot fan van behang met diamant- of streepmotieven. Muren met heldere, grafische patronen zorgen voor een goed humeur en zijn tegelijkertijd superstijlvol!

De gallery wall als de slaapkamer wand

De gallery wall, kunstwand, of fotowand is momenteel absoluut trendy. Een persoonlijke kunst- of fotowand kan ook mooi geïntegreerd worden in de slaapkamer. Heb je een vrije wand direct tegenover je bed? Stel je eens voor hoe leuk het zou zijn om ‘s morgens wakker te worden en direct naar je dierbaren of mooie vakantieherinneringen te kijken. Daarnaast is zo’n gallery wall ook erg praktisch, want je kan het geheel eenvoudig een update geven. Gewoon de oude foto’s vervangen door nieuwe!

Een wandontwerp met verlichting

Vooral in de slaapkamer is de juiste verlichting cruciaal voor een aangename sfeer. Onze wandlampen kunnen eenvoudig aan de muur worden bevestigd. Het beste is om als slaapkamer verlichting twee identieke modellen te kiezen en deze aan beide zijden van het bed op dezelfde hoogte te hangen. Zo blijft de look clean en in balans én heb je bovendien aan beide zijden prettig licht om bij te lezen bijvoorbeeld.

Wandplanken als praktische opbergruimte boven het bed

Naast een nachtkastje vormt een plank een praktisch oppervlak voor decoratieve artikelen. Hier kun je bijvoorbeeld je favoriete boeken neerzetten of verschillende decoratieve elementen zoals vazen, kaarsen en kleine plantjes combineren.

Voor voor het decoreren van de slaapkamer wand kan je terecht bij Westwing. Registreer je op Westwing en mis geen exclusieve interieur deals. Wij wensen je veel plezier met het ontwerpen van je slaapkamerwanden!