Blauwe slaapkamer met blauw bed en gouden wand deco

De slaapkamer inrichten is een dankbare klus, want waar slaap je nu lekkerder dan in een hotelchique slaapkamer? Met een goed bed, fijne vloerbekleding en een mooi kleurtje op de muur kom je al een heel eind, maar ook de accessoires bepalen de sfeer. Zoals een leuke lamp voor op het nachtkastje, sierkussentjes, een klein bankje bij het voeteneind én wanddecoratie. Wat hangt er aan de muren van jouw slaapkamer? Vind je het moeilijk om te bedenken hoe je die lege muren stijlvol aankleedt? In dit artikel delen onze stylingexperts de 10 mooiste ideeën voor slaapkamer wanddecoratie.

10x de mooiste ideeën voor slaapkamer wanddecoratie

In je slaapkamer breng je heel wat tijd door. Het loont dus om deze met aandacht in te richten. Belangrijk is wel dat je het rustig houdt zodat de harmonie bewaard blijft. Dat wil zeggen: niet te veel kleuren en niet te veel tierelantijntjes. Met wanddecoratie kan je je slaapkamer een knusse, sfeervolle uitstraling geven. Maar wat hang je aan de muur boven je bed of tegenover je bed? Naast muurstickers en behang, zijn er nog veel meer manieren om de muur mooi aan te kleden. Wij hebben de 10 leukste ideeën voor je op een rij gezet:

1. Spiegels

Een klassieker die altijd goed werkt: een spiegel aan de wand. Beter nog: meerdere spiegels. Spiegels laten de ruimte optisch groter lijken, maar zijn bovenal heel praktisch in de slaapkamer. Je wilt natuurlijk wel even kunnen checken of je goed voor de dag komt in je uitgekozen outfit. Een collage aan ronde spiegels in verschillende maten zien we steeds vaker terug. De ronde vormen geven de ruimte een zachte, speelse uitstraling. Een rechthoekige spiegel boven je bed maakt de ruimte hokkerig en kil. Hang je spiegelcollage naast de kledingkast of boven je bed. Je kunt ook een combinatie maken van spiegels en ingelijste prenten of andere ronde wandobjecten.

2. Wandplanken

Wandplanken zijn om meerdere reden een fantastische aanwinst voor de slaapkamer. Niet alleen kan je je decoratie erop uitstallen, je kunt ze ook gebruiken om je sieraden, boeken, telefoon etcetera op te leggen. Zo creëer je extra opbergruimte. Tip! Hang een lange wandplank boven je bed en zet daar fotolijsten op in verschillende maten. De lijsten vul je met leuke gezinsfoto’s en/of vakantiefoto’s. Je kunt een wandplank ook als nachtkastje gebruiken. Onder de plank zet je eventueel een leuke rotan mand voor je boeken en tijdschriften.

3. Tekstborden

Laat je je graag inspireren door een creatieve tekst? Hang een groot tekstbord aan de muur van je slaapkamer waar je zelf een tekst op kunt plaatsen. Zo ontwaak je elke ochtend met een inspirerende spreuk, leuke quote of grappige uitspraak. Je kunt er natuurlijk ook een persoonlijke boodschap aan je geliefde op achterlaten. Een tekstbord geeft je slaapkamer een persoonlijke touch.

4. Rieten wanddecoratie voor de slaapkamer

Ben jij gek op de boho look? Of zoek je naar leuke wanddecoratie voor je groene slaapkamer? Dan is deze trend echt iets voor jou: rieten wanddecoratie. Maak een collage van ronde rieten ondiepe manden, schalen, dienbladen, placemats en hoeden. Al deze gevlochten deco items vormen samen een prachtig kunstwerk. Bovendien is rotan een natuurproduct waardoor het warmte uitstraalt. Rieten decoratie gaat trouwens prachtig samen met slaapkamer wanddecoratie van hout!

5. Decoratieve tak

De decoratieve tak zien we niet alleen in de woonkamer, ook in de slaapkamer is het een mooie toevoeging. Zo’n deco tak kan je kant-en-klaar kopen, maar je kunt ‘m natuurlijk ook zelf uit het bos halen. Hang de tak met leren banden aan de muur en style de tak zoals jij dat wilt: hang bijvoorbeeld je favoriete kettingen eraan of een paar leuke hangplantjes. Met kerst hang je er kerstballen aan en in de zomer een paar bosjes gedroogde bloemen. Zo kan je de styling van de tak telkens aanpassen aan jouw mood of het seizoen. In dit artikel vertellen we je alles over de decoratie tak.

6. Persoonlijke objecten als slaapkamer wanddecoratie

Ben je op zoek naar persoonlijke slaapkamer wanddecoratie? Duik dan eens in je eigen kasten! Bijzondere souvenirs, leuke vondsten, waardevolle erfstukken… Je kunt van alles aan de wand hangen! Bijvoorbeeld de cowboyhoed die je in Amerika hebt gekocht of die kleurrijke poncho uit Peru. Hang de oude kettingen van je oma aan een houten kapstokje en maak van ontvangen ansichtkaarten een collage op de muur. Zo creëer je in een handomdraai een persoonlijke slaapkamer.

7. Fruitkistjes

Ook heel leuk: hang fruitkistjes of andere houten kistjes aan de muur. Het hout voegt warmte toe aan de uitstraling van de slaapkamer en tegelijkertijd bieden de kistjes extra opbergruimte. Bijvoorbeeld om je boeken in te etaleren of om een paar slaapkamerplanten in de zetten. Je kunt zo’n fruitkistje ook als nachtkastje gebruiken. Op de bovenkant zet je een nachtlampje, in het kistje zelf leg je tijdschriften of een plaid voor als het kouder wordt.

8. Fotocollage

Een andere manier om je slaapkamer een persoonlijke uitstraling te geven is door een fotocollage aan de muur te maken. Schilder de muur daarvoor eerst in een kleur die past bij jou en je huis. In dit artikel zetten we de mooiste slaapkamerkleuren voor je op een rij. Koop vervolgens fotolijstjes in verschillende maten. Je kunt fotolijstjes in allerlei stijlen kiezen, maar voor de rust is het misschien beter om voor één stijl te gaan. Vul de lijstjes met foto’s van jou, je gezin, je partner, familie en vrienden. Van vakantiefoto’s tot portretten, alles is welkom. Zorg wel voor balans, dat wil zeggen: combineer drukke foto’s met rustige foto’s. Een afwisseling van kleur- en zwart-witfoto’s is ook een goede manier om je fotocollage niet te druk te laten ogen.

9. Cirkel schilderen

Om de wanddecoratie in de slaapkamer ‘af te kaderen’ is het mooi om een grote cirkel achter het bed te schilderen. In de cirkel kan je dan je wanddecoratie hangen. Een cirkel schilderen doe je als volgt:

Benodigdheden:

 • Potlood
 • Spijker
 • Touwtje
 • Verf
 • Kwast

Hoe schilder je een cirkel?

 1. Bedenk wat de diameter van de cirkel moet zijn. Deel dit getal door twee: dit is de straal.
 2. Knip een touwtje in de lengte van de straal + 10 cm extra.
 3. Maak het touwtje aan de ene kant vast aan een potlood en aan de andere kant aan een spijker.
 4. Sla de spijker in de muur, op de plek waar het midden van de cirkel moet komen.
 5. Trek het touwtje strak en teken met het potlood een cirkel rondom de spijker.
 6. Zo, nu heb je het sjabloon van de cirkel. Dit kan je vervolgens met verf ‘inkleuren’.

10. Slaapkamer wanddecoratie goud

Goudkleurige wanddecoratie voor in de slaapkamer zien we steeds vaker. Goud geeft een gevoel van luxe, alsof je in een boetiekhotel overnacht. Hang goudkleurige spiegels of fotolijstjes aan de wand of schilder een gouden cirkel op de muur. Goudkleurige wandobjecten zijn ook mooi, deze kom je regelmatig tegen in onze shop!

Slaapkamer wanddecoratie online kopen bij Westwing

Bij Westwing selecteren we wereldwijd de mooiste decoratie voor je huis. Waaronder ook wanddecoratie. Dus wil je iets bijzonders aan de muur van je slaapkamer hangen? Neem dan dagelijks even een kijkje in onze sales.