Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Slaapkamerdecoratie in blauw wit met bloemenbehang, bloemen, vazen en decoratieve ladder

De slaapkamer is een van de meest intieme plekken van het huis. Hier ontspannen we na een lange dag werken en laden we ons op voor een nieuwe dag. Reden genoeg om de slaapkamer met liefde te decoreren. Want: in een comfortabele slaapkamer, ben je die lange werkdag zo vergeten!

Is jouw slaapkamer saai? Wij geven je graag wat ideeën voor de slaapkamerinrichting zodat jij straks heerlijk weg kunt dromen in je slaappaleis. Met kleur leg je de basis voor een sfeervolle slaapkamer. Ook de meubels zijn bepalend voor de rust die de slaapkamer uitstraalt. Gordijnen, vloerkleden en bedtextiel zorgen voor een aangename aankleding. Slaapkamerdecoratie in de vorm van wandhaken, kussens, kandelaren en lampen maken de dromerige slaapkamerlook compleet.

Het centrum van de slaapkamer: het bed

Het bed is de blikvanger van de slaapkamer. Deze vraagt om een uitnodigende uitstraling zodat je je elke keer weer verheugd om naar bed te gaan. Maar hoe style je je bed? Wij geven je wat tips:

 1. Kussens

  Kussens zijn het symbool voor comfort. Een bed kan nooit genoeg kussens hebben. Leg ze – zoals een chic hotel – rijendik bij het hoofdeinde of – zoals in een boetiekhotel – nonchalant kriskras door elkaar. Combineer verschillende vormen, maten en kleuren maar stem de kleuren wel af op de rest van de slaapkamer zodat het geen kermis wordt. Met zo’n berg kussens op je bed is het net alsof je op een wolkje slaapt!

 2. Bedsprei

  Voor het ultieme hotelgevoel leg je een oversized sprei over je bed. Deze zorgt ervoor dat je bed er altijd tiptop uitziet en tijdens koude winternachten houdt ‘ie je lekker warm.

 3. Nachtkastjes & lampen

  Mooie, speelse nachtkastjes, die plaats bieden aan boeken, tijdschriften en nog veel meer, mogen ook niet ontbreken. Een nachtkastje met lades zorgt bovendien voor extra opbergruimte. Omdat je ook licht nodig hebt in je bed, zijn bedlampen een must in je slaapkamer. Deze kunnen op de nachtkastjes staan of boven het hoofdeinde van het bed worden bevestigd. Wanneer je kiest voor dimbaar sfeerlicht kunnen je ogen ’s ochtends rustig wennen aan het licht.

 4. Vloerkleden

  Wanneer je op een koude winterochtend uit je bed stapt, is het wel zo prettig wanneer je voeten op een warm vloerkleed landen. Leg aan beide kanten van het bed een loper of ga voor een XXL-vloerkleed dat aan weerszijden van het bed uitsteekt. Een vloerkleed is niet alleen zacht voor de voeten, maar geeft de slaapkamer als geheel ook nog eens een warme look.

Kamerverdeler als slaapkamerdecoratie

Wil je meer privacy in je slaapkamer? Dan raden wij aan om een mooie kamerverdeler te gebruiken als slaapkamerdecoratie. Hierachter kan je je omkleden zonder dat je buren je zien, maar je kunt het ook gebruiken om een rommelige kast uit het zicht te onttrekken zodat er meer rust komt in de slaapkamer. Ook heel mooi: gordijnen rond het bed. Zo creëer je een intiem liefdesnest.

Wanddecoratie in de slaapkamer

Om de decoratie in de slaapkamer af te ronden, moeten ook de muren worden gedecoreerd. Denk aan foto’s, kunstprints, stijlvolle wandobjecten en sfeervolle wandlampen.

In principe geldt: Door de basiskleuren van de slaapkamer rustig te houden, heb je de vrijheid om elk jaar of elk seizoen te variëren met de slaapkamerdecoratie. In de winter ga je voor kussens, kandelaren, plaids, bedlinnen en kleden in warme tinten, in de zomer kies je voor pastelkleurige slaapkamerdecoratie en lichte, luchtige stoffen.

Tip: Lichte, rustige tinten die je ook in de natuur tegenkomt, doen het goed in de slaapkamer.

Onmisbare slaapkamerdecoratie: spiegels & verlichting

Wat zou de slaapkamer zijn zonder spiegels en lampen? Spiegels zijn niet alleen praktisch – zodat je ’s ochtends je outfit kunt checken – maar hebben ook een ruimtelijk effect en weerkaatsen zonlicht waardoor de hele slaapkamer zich vult met energie.

Lichtplan: Een goed lichtplan voor de slaapkamer is onmisbaar. Hang in het centrum van de slaapkamer een plafondlamp waarmee je de hele ruimte verlicht. Vul dit aan met wandspots boven het bed die ’s avonds en ’s morgens zorgen voor sfeerverlichting. Deze wandspots kan je vanuit je bed bedienen zodat je ’s avonds een boek kunt lezen zonder dat je daarna het bed uit moet om het licht uit te zetten. Tot slot is een mooie wandlamp in de hoek van de slaapkamer een goede aanvulling op het lichtplan. Zet ‘m bijvoorbeeld naast de spiegel.