Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
marmere badkamer met een ronde spiegel en een zwarte kraan

In je badkamer is het fijn om tot rust te komen. En hoe kun je dat nu beter dan in een ruimte die jou volledig doet ontspannen. Feng Shui is populair en niet meer weg te denken uit de interieurwereld. De kunt van het bereiken van de perfecte balans in huis werkt met energiestromen die samenwerken om een fijne harmonie te vormen. Ontdek hier hoe je Feng Shui toepast in je badkamer!

Deze oude Chinese filosofie zorgt met behulp van vormgeving en interieur voor het geluk van de mens. Een huis waarin levensenergie zich vrij kan bewegen is een van de belangrijkste zaken. Door de perfecte balans te creëren tussen energiestromen en deze positief te beïnvloeden kun je jouw huis volledig Feng Shui maken. Va de woonkamer tot de keuken en van de slaapkamer of kinderkamer tot het kantoor.

Maar ook de badkamer is gebaat bij een beetje balans en harmonie. Hoe je een Feng Shui badkamer kunt inrichten en aan welke eigenschappen je badkamer moet voldoen om hier perfect te kunnen ontspannen? Lees gauw verder!

Basisprincpes voor de badkamer

Ontspannen, je hoofd leegmaken of even opladen voor een drukke dag; de badkamer is een fijne plek voor jouw me-time-momenten. Welke eigenschappen moet je badkamer hebben om hier volledig tot rust te komen?

 • Houd het opgeruimd – Het allerbelangrijkste van een interieur dat in balans is volgens Feng Shui is opruimen. Een opgeruimde ruimte is een opgeruimd hoofd. De Feng Shui badkamer moet dus opgeruimd en netjes zijn. Hier kun je ontsnappen aan de hectiek van de dag en optimaal ontspannen.
 • Kies voor rustige kleuren – Rustige kleuren, aardetinten en neutrale kleuren passen bij Feng Shui. Gecombineerd met natuurlijke materialen ontstaat een oase van rust.
 • Ga voor ontspannende geuren – Geuren dragen bij aan het prikkelen van de zintuigen. Denk maar eens aan een dagje in de sauna waar je wordt omringd door lavendel- of rozengeur.
 • Kies kwaliteit – De badkamer moet mooi zijn, comfortabel, lekker ruiken en lekker voelen. Kortom; kies voor luxe handdoeken, hoogwaardige meubels en kwalitatieve items zodat je hier lang van kunt genieten.
 • Voeg planten toe – Planten dragen bij aan de Feng Shui van je badkamer. Planten zorgen ervoor dat de lucht gefilterd wordt waardoor deze gezond en zuiver is.

5 tips voor Feng Shui in de badkamer

 1. Rechte lijnen

  Rechte lijnen zorgen voor helderheid. Kies je voor schuine lijnen dan vertekent het beeld. Minimalisme past bovendien erg goed bij Feng Shui. Zet de ruimte niet vol, maar houd het rustig en clean. Ronde vormen zijn ook mogelijk en geven het geheel een warme organische sfeer.
 2. Frisse lucht

  Ventilatie en frisse lucht zijn belangrijk in de badkamer. Niet alleen voor het afvoeren van natte lucht, maar ook voor het in goede banen leiden van de energiestromen. Hiermee zorg je er bovendien voor dat het klimaat goed is voor lichaam en geest. Kies voor een raam dat open kan óf voor een ventilatiesysteem.
 3. De indeling

  Zorg ervoor dat er voldoende afstand wordt gehouden tussen de verschillende meubels of items in de badkamer. Ook symmetrie speelt een belangrijke rol. Symmetrie zorgt voor rust.
 4. Licht

  Licht moet de hele ruimte kunnen vullen. Daglicht is onmisbaar, maar tijdens de donkere uren moet je badkamer ook kunnen functioneren. Kies voor helder en wit licht en ga voor meerdere lichtpunten zodat het licht goed verspreid wordt.
 5. Kleuren

  Feng Shui kiest voor zachte kleuren. Aardetinten, neutrale kleuren en pasteltinten zorgen samen voor een rustig natuurlijk beeld. Reflecterende oppervlakken zorgen ervoor dat het licht wordt weerkaatst waardoor de energiestroom wordt versterkt. Hierdoor zal je je energieker voelen.

Feng Shui badkamer: wat komt waar?

Binnen Feng Shui is de plaatsing van objecten erg belangrijk. Er moet voldoende beweegruimte tussen de verschillende objecten zijn zodat het geheel niet vol wordt. Bovendien is het binnen Feng Shui fijn als de badkamer aan de achterzijde van het huis is maar zou het namelijk de eerste kamer zijn, dan zou je te veel met het uiterlijk bezig zijn. Een ander belangrijk ding, is dat tegenover de badkamerdeur geen ramen zouden mogen zijn. Dit zou negatieve energiestromen teweeg brengen. Laat de badkamer en slaapkamer niet een geheel vormen. Het toilet zou zich beter buiten de badkamer kunnen bevinden. Het toilet is volgens Feng Shui in strijd met het reinigen van het lichaam. Ook zou het toilet zoveel mogelijk gesloten moeten zijn, net als de deur van het toilet.

Materialen in de Feng Shui badkamer

Natuurlijke materialen zijn een goede keuze. Bijvoorbeeld houten meubels en accessoires en decoratie van keramiek of aardewerk. Zepen zijn ecologisch en harde, koele materialen en scherpe hoeken of randen worden vermeden. Het is belangrijk om alle goed te laten werken. Geen lekkende kranen (dit symboliseert verspilling), een goede ventilatie, waterdichte verlichting. Maar zorg er ook voor dat alle lelijke, praktische zaken netjes zijn weggewerkt (draden et cetera).

Om een fijne balans te creëren in huis kies je voor Feng Shui in je interieur. Deze Chinese filosofie leert je bijvoorbeeld hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden door harmonie te creëren tussen natuurlijke en onnatuurlijke vormen. Je hoeft niet direct blind in alles van deze Chinese filosofie te geloven maar je kunt ook enkele aspecten toepassen om je huis meer in balans te brengen. Voor elke ruimte van je huis kun je op die manier een Feng Shui plan maken. Van woonkamer en keuken tot de tuin. Je leest er alles over in onze artikelen over dit onderwerp.

In de Feng Shui badkamer kom je helemaal tot rust. Je lichaam kan hier worden verzorgd, gereinigd en je kunt hier ontspannen. Je kies voor het hoognodige, comfortabele zachte stoffen, luxe materialen, stijl, groene planten, daglicht en kwaliteit. Kies ook voor Feng Shui in je badkamer en maak van de natte ruimte een oase van rust.

Schrijf je in op Westwing en ontdek meer Feng Shui inspiratie!