Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Feng Shui slaapkamer met westwing collection 2020

Feng Shui is een eeuwenoude Chinese leer die tegenwoordig veel wordt toegepast als methode om ons interieur in balans te brengen. Door de Feng Shui regels op de juiste wijze toe te passen, kan de energie in een ruimte in balans worden gebracht. Het werkt heel eenvoudig! Door dingen weg te doen of te verplaatsen ontstaat er meer energie in huis en kun je hier nog beter ontspannen en tot jezelf komen. Vandaag bespreken we hoe we de Feng Shui van je slaapkamer onder handen kunnen nemen. De slaapkamer is een van de plekken in huis waar we het meeste tijd doorbrengen. Niet onverstandig dus om deze ruimte te voorzien van een vleugje extra harmonie.

Waarom Feng Shui in de slaapkamer?

In de woonkamer, kantoorruimte, tuin, badkamer, kinderkamer of keuken; in elke ruimte kun je Feng Shui toepassen. Zo ook in de slaapkamer. In de slaapkamer doe je veel. Je komt hier tot rust, slaapt er, komt tot jezelf, brengt romantische momenten door. Het is een multifunctionele ruimte.

In de slaapkamer breng je veel tijd door. Opladen is belangrijk voor het opdoen van energie of the kalmeren na een drukkke dag. Besteed dus aandacht aan de balans en harmonie in de slaapkamer.

5 basisregels voor meer Feng Shui in de slaapkamer

 1. Apparatuur

  Apparatuur in de slaapkamer is sowieso not done. Binnen Feng Shui mag het al helemaal niet. Slechte straling zou (onbewust) je nachtrust kunnen verstoren. Toch is het eigenlijk onmogelijk om alle apparatuur buiten de slaapkamer te houden. Bijna allemaal hebben we onze telefoon naast ons bed liggen en sommige mensen hebben hun computer in de slaapkamer staan. Zorg dat deze apparaten uitgeschakeld zijn. Het liefst dek je ze ook nog af met een kleedje. 
 2. Kleuren

  Welke kleuren kun je het beste kiezen voor meer Feng Shui in de slaapkamer? In de slaapkamer kies je sowieso voor een rustgevende kleur. Hierbij kun je denken aan blauw, wit, aardetinten en lavendel.
 3. Opruimen

  Opruimen en schoonmaken; het is de basis voor Feng Shui in elke kamer. Gaan slapen of wakker worden in een vieze of rommelige slaapkamer is niet bevorderlijk voor de energie.
 4. Het bed

  Plaats je bed zo dat je vanuit je bed de deur kunt zien. Als dat niet kan, kun je gebruik maken van spiegels. Wel is het dan weer belangrijk dat je bed niet weerkaatst in de spiegel.
 5. Planten

  De mens in harmonie brengen met de natuur is een van de belangrijkste principes van Feng Shui. Een mooie plant in de slaapkamer dus een goed idee. Welke planten je het beste kunt kiezen lees je hier.

Tips voor de slaapkamer

 • Ga voor symmetrie. Zet bijvoorbeeld twee dezelfde nachtkastjes naast je bed aan beide kanten en plaats daar dezelfde nachtlampjes op. Dit zorgt voor rust en balans en zelfs voor een gevoel van samenhorigheid.
 • Hang een mooie foto op een plek waar je deze direct kunt zien als je wakker wordt. Hierdoor zal je energie een boost krijgen.
 • Zorg dat het hoofdeinde van het bed naar de muur staat. Het liefst naar het noorden gericht.
 • Zorg ervoor dat je voeten (indien mogelijk) niet naar de deur wijzen. Als dat niet kan kun je de deur sluiten als je slaapt.
 • Beperk het aantal meubels in de slaapkamer.
 • Als het kan open de deur van de slaapkamer als je slaapt. Dit geeft extra energie.
 • Zorg ervoor dat de deur helemaal open kan. De energie moet niet worden tegengehouden.
 • Zachte en natuurlijke, lichte materialen als hout, linnen en katoen benadrukken het rustgevende gevoel.
 • Kies voor decoratie met ronde vormen.
 • Zet verse bloemen neer.
 • Kies voor rustgevende geuren als lavendel of sandelhout.
 • Kies voor grote meubels. Dit zorgt voor leven in de slaapkamer. Bovendien geldt; hoe minder spullen hoe beter.

Feng Shui: kies voor kwaliteit en details

Nog een belangrijk uitgangspunt binnen Feng Shui is; kies voor kwaliteit. Bespaar niet op een bed. Je nachtrust is een van de belangrijkste zaken die er is, je brengt immers meer dan 1/3 van je leven door in bed en je slaap heeft bovendien een enorme invloed op je humeur en gesteldheid.

Kies bovendien voor mooi en stijlvol beddengoed. Het geeft je slaapkamer een bijzondere look en zorgt voor veel comfort. Maak ten slotte de look en stijl van je slaapkamer af met accessoires en mooie details als poefen, nachtkastjes, en kussens.

Oplossingen voor een bureau in de slaapkamer

In principe is de regel: verwijder alles dat met werk en productiviteit te maken heeft. Ook alles dat met sport te maken heeft is niet welkom in de slaapkamer. Maar indien je klein woont, kan het zijn dat je slaapkamer ook je werkkamer is.

Een bureau in de slaapkamer plaatsen is niet ideaal, maar er zijn manieren om dit op een goede manier te doen. Zorg er dan in elk geval voor dat het bureau in noordoostelijke richting staat. Dat is de zogenaamde kennis en wetenschapsplek. Zorg er bovendien voor dat je van achter je bureau de deur kunt zien.

Meer Feng Shui in de slaapkamer zorgt voor een betere nachtrust en een betere energie overdag. Een balans tussen Yin en Yang zorgt voor een ontspannen sfeer. Als alles op een goede plek staat, zal je minder stress ervaren en is je slaapkamer alleen nog waarvoor hij bedoeld is.

Ontspannen, slapen en rusten. Kies ook voor meer balans en harmonie door een Feng Shui slaapkamer te creëren. Of je nu een volledig Feng Shui fan bent of een groentje, voor iedereen kan een beetje Feng Shui zorgen voor een betere nachtrust en meer ontspanning. Proberen kan dus geen kwaad!

Schrijf je in op Westwing en ontdek meer Feng Shui inspiratie!