Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
Feng Shui kantoor beige natuur tinten

Droom je van een prettige plek waar je rustig kunt werken? Een schone en opgeruimde kantoorruimte? Organiseer je kantoor dan volgens de Feng Shui principes! Breng alles perfect in balans en laat de energie goed doorstromen, zodat jij je goed voelt en optimaal aan het werk kunt.

Volgens Feng Shui, een Chinese filosofie, zijn we allemaal omgeven door Chi (vitale energie). Als deze energie vrij door je huis stroomt, kan ze je lichaam en geest optimaal laten functioneren. Een vrije energiestroom bereik je door je huis evenwichtig en harmonieus in te richten. In dit artikel lees je alles over Feng Shui op kantoor.

De kenmerken van een Feng Shui kantoor

Een Feng Shui kantoor biedt ruimte voor creativiteit. Daarvoor zijn er een aantal manieren om ervoor te zorgen dat de positieve energie ruimte krijgt.

 • Zet je bureau richting de deur. Dit symboliseert het zien van kansen in je loopbaan. Zet je bureau als het kan zo neer dat je een muur achter je hebt. Dit zorgt ervoor dat je je veilig en beschermd voelt. Is dit niet mogelijk? Kies dan voor een stoel met een hoge rugleuning. Zet je bureau niet zo neer dat je direct tegen een muur aankijkt.
 • Het belangrijkste in Feng Shui is dat alles netjes en op orde is. In een opgeruimde ruimte kan de Chi goed stromen. Dus ruim je bureau op, categoriseer je spullen en houd alleen het hoognodige bij de hand. Kortom, opgeruimd ziet er bureau een stuk mooier uit en bovendien kun je aan een georganiseerd bureau veel efficiënter werken.
 • De indeling van je bureau is ook belangrijk. Hierover lees je meer in het volgende hoofdstuk.

Thuiswerken volgens Feng Shui

Nu we allemaal veel thuiswerken, kun je thuis een goede werkplek voor jezelf creëren. Belangrijk hierbij? Houd werk en privé gescheiden én in balans. Een aparte ruimte voor je hoe office bijvoorbeeld is echt een must. Zo ben je productiever. Ook is het belangrijk om een bewuste keuze te maken voor een werkruimte en dus liever niet in een washok te gaan zitten werken bijvoorbeeld. Ook is de energie in de slaapkamer meestal niet geschikt voor werken. Planten kunnen bijdragen aan een prettig energielevel.

Feng Shui kantoor? Volg de Bagua

De Bagua is een kaart die je gebruikt om de Feng Shui-principes inzichtelijk te maken. De kaart verdeelt je ruimte daarvoor in 8 zones die ieder een aspect van je leven vertegenwoordigen. Volg de Bagua energiekaart om je home office in te richten en trek de goede dingen in het leven aan!

 • Het noorden is de bakermat van onze carrière. Je kunt die stimuleren met water, bijvoorbeeld door er een kleine fontein neer te zetten. Of door een foto van water op je computer in te stellen als screensaver of wallpaper.
 • Het zuiden vertegenwoordigt roem. Zet hier een kaars of rood licht neer.
 • Het oosten is de hoek voor familie en gezondheid. Zet hier een foto van je familie neer, of een cadeau van een geliefd persoon.
 • Het westen is de plek van je toekomstplannen. Zet daarom hier voorwerpen neer van goud, zilver of ander metaal.
 • In het noordwesten zitten de mensen die je helpen. Metaal, zwart, grijs en wit vertienvoudigen deze energie.
 • Het noordwesten is gereserveerd voor kennis en training. Zet hier aardewerken voorwerpen neer in aardekleuren, zoals oker, oranje en geel.
 • Het zuidoosten vertegenwoordigt je rijkdom. Door hier een voorwerp van hout of een groene plant neer te zetten, zullen je projecten hun vruchten afwerpen en je rijkdom groeien.
 • In het zuidwesten zijn relaties vertegenwoordigd. Zet ook hier aardse voorwerpen neer in de kleuren roze, wit en rood.

5 ultieme tips voor je thuis kantoor

 1. Schoon en gezond

  Vuil slurpt een hele hoop vitale energie op. Verfris het energieveld door stof en vuil tot in de kleinste hoekjes te verwijderen. Was de gordijnen, kussens en vloerkleden en wat heel belangrijk is: ventileer de kamer regelmatig!
 2. Ronde planten

  Verse bloemen en mooie vetplantjes zijn ideaal om je creativiteit te stimuleren. Feng Shui planten zorgen bovendien voor frisse lucht en hebben een stress verminderend effect. Wist je dat planten met ronde bladeren de negatieve energie van de computer en de telefoon absorberen? Cactussen en planten met puntige bladeren kun je beter niet neerzetten.
 3. Natuurlijk licht

  Qi stroomt goed door natuurlijk licht, dus plaats je bureau zoveel mogelijk op een lichte plek. Als je weinig daglicht in je home office hebt, kies je het beste voor warm kunstlicht.
 4. Ronde vormen

  Feng Shui raadt aan om hoeken en scherpe kanten zoveel mogelijk te vermijden. Kies daarom voor zachte, niet-agressieve vormen zoals een rond, ovaal of bijvoorbeeld een halvemaanvormig bureau.
 5. Kleuren

  Kleuren beïnvloeden ons humeur en onze activiteit daarom raadt Feng Shui voor verschillende doeleinden verschillende kleuren aan. Zachte kleuren horen bij Yin en ontspanning. Felle kleuren horen bij Yang en geven energie. In een kantoor werken blauw en groen kalmerend, stimuleert geel de creativiteit en is paars goed voor de concentratie. Je kunt met verschillende nuances werken, maar zorg er daarom wel voor dat alles in balans en harmonie blijft.

Feng Shui in elke ruimte in huis

Ben je toe aan een huis waarin jij optimaal kunt ontspannen? Ga dan voor Feng Shui in huis. Elke ruimte in huis kun je op dezelfde wijze inrichten volgens de Feng Shui richtlijnen. De badkamer, de keuken, de slaapkamer en de woonkamer. Ook de kinderkamer of de tuin kan gebaat zijn bij een beetje Feng Shui voor de juiste sfeer.

Ga je een Feng Shui kantoor inrichten? Verstandig! Als je merkt dat je niet helemaal comfortabel bent in je kantoor of werkruimte, dan kun je heel goed gaan spelen met de elementen uit de Feng Shui leer. Een fijne werkplek is een plek waar je je kunt concentreren, creatief kunt zijn en stress de baas bent. Onze artikelen over Feng Shui raken alle onderwerpen binnen deze categorie aan. Kies voor een Feng Shui kantoor en creëer een werkplek die voor jou werkt!

Schrijf je in op Westwing en ontdek meer Feng Shui inspiratie!