Retourtermijn verlengd tot 31.01.2022

Verlovingscadeau van natuurlijke materialen

Bij een verloving hoort een verlovingscadeau! Als je gaat trouwen, ben je samen met je geliefde in de wolken. Nadat een van de twee de ander gevraagd heeft, of jullie samen hebben besloten om te gaan trouwen, zijn jullie verloofd tot aan de trouwdag. Je verloving kun je nu bekend maken aan vrienden en familie. Hoe je dit doet, is natuurlijk aan jullie. Je kunt bijvoorbeeld een groot verlovingsfeest geven of het simpelweg op een persoonlijke manier aan je vrienden en familie vertellen. Bij een verloving is het niet persé gebruikelijk om een cadeau te geven aan het koppel. De meesten bewaren dat cadeau liever als huwelijkscadeau.

Het verlovingscadeau is dus geen must, maar het is wel erg leuk om de tortelduifjes na het bekendmaken van een huwelijk in aantocht, te verrassen met een bijzonder verlovingscadeau. Ook kun je zelf je geliefde verrassen met een cadeau wanneer jullie verloofd zijn, of bij het doen van een aanzoek. Zoek je inspiratie voor een verlovingscadeau? Lees dan gauw verder.

Verlovingscadeau voor het koppel

Als je een verlovingscadeau wilt geven aan het koppel dat hun verloving bekend maakt, dan zijn er allerlei opties. Je kan ze verrassen met mooie bloemen, een kunstwerk, een romantisch diner voor twee of een set mokken met Mr. en Mrs. erop. Maar je kunt er ook voor kiezen om als aanstaande bruid de aanstaande bruidegom een cadeau te geven óf als aanstaande bruidegom de aanstaande bruid een cadeau te geven!

Voor meer inspiratie om een mooi verlovingscadeau te vinden voor een koppel, kun je ook onze artikelen over bijzondere bruiloft cadeaus, bruiloft cadeau ideeën en zelfgemaakte huwelijkscadeaus bekijken. Ideeën voor verlovingscadeaus voor je geliefde vind je in de volgende hoofdstukjes.

Verlovingscadeau voor de aanstaande bruid

Wil je jouw vriendin ten huwelijk vragen? Dan kun je haar verrassen met een verlovingscadeau. Er zijn talloze opties, want in principe ken jij haar als geen ander. Bedenk wat zij leuk vindt en waarmee je haar nu echt blij maakt. Een lijstje met ideeën volgt hieronder:

 • Een sieraad
 • Een mooie foto van jullie samen
 • Een fles champagne met glazen
 • Een kledingstuk

Verlovingscadeau voor de aanstaande bruidegom

Al komt het nog steeds vaker voor dat een man de vrouw ten huwelijk vraagt, is het anno 2020 ook veel gebruikelijker dat de vrouw de man kan vragen. Misschien wil je jouw vriend ten huwelijk vragen. Ontdek hieronder een aantal cadeau ideeën waarmee je hem kunt verrassen.

 • Een horloge
 • Een gadget
 • Manchetknopen
 • Een foto

Cadeaus voor elk type persoon

Als je graag een cadeau zoekt voor een bepaald type vrouw of man, dan kun je er ook voor kiezen om hierop te filteren en selecteren. Ontdek onze ideeën voor cadeaus per type.

 1. De avonturier

  Geef hem of haar een spannende activiteit zoals een bungee jump of een parachute sprong.

 2. De gadget-liefhebber

  Geef hem of haar een spannende nieuwe gadget. De nieuwste telefoon, een muziekbox, een computer accessoire.

 3. De sportieveling

  De sportieve dame of heer maak je blij met de nieuwste activity tracker of een paar nieuwe sportschoenen.

 4. De boekenwurm

  Een boekenwurm verblijd je met dat ene prachtige boek dat hij of zij nog niet gelezen heeft.

 5. De filmfanaat

  Geef de filmfanaat een filmbox met 10 mooie arthouse films óf een bon voor 5 bioscoopavondjes.

 6. De beauty queen

  De beauty queen geef je een bijzondere make-up set of een luxe behandeling bij de schoonheidsspecialist.

 7. De fashionista

  Maak de fashionista blij met een bon van een luxe kledingmerk of kies zelf een mooi kledingstuk voor haar uit als je durft.

5 tips voor het vinden van een verlovingscadeau

Wil je echter een leuk cadeau uniek maken? Dat is niet eenvoudig. Bedenk goed met wie je te maken hebt en waar iemand nu echt blij van zal worden. Daarom kun je, voor het vinden van een verlovingscadeau, je laten inspireren door ideeën voor huwelijkscadeaus. Als bruiloftscadeau voor je broer zal je ongetwijfeld een andere keuze maken dan wanneer je iets wilt geven aan je beste vriendin die verloofd is. Hieronder volgen 5 tips wanneer je een verlovingscadeau gaat zoeken.

 • Houd rekening met je budget en stel dit vooraf vast. Wees niet bang, iets kleins is al een prachtig gebaar!
 • Houd vervolgens rekening met wat de bruid of de bruidegom écht leuk vindt. Je hoeft dus niet aan bepaalde standaarden te voldoen.
 • Bedenk of je iets geeft aan de bruid, de bruidegom of het koppel. Alles mag en kan.
 • Je kunt ook zelf een cadeau maken! Lees hierover in het volgende hoofdstukje meer.
 • Ten slotte, maak je cadeau persoonlijk!

Uitgelicht: cadeau zelf maken

Je kunt er ook voor kiezen een verlovingscadeau zelf te maken. Van hapjes, zoete baksels of drankjes als kunst voor in huis. Ontdek een aantal opties voor een zelfgemaakt verlovingscadeau hieronder:

 • Bak een taart.
 • Maak een kunstwerk.
 • Verzamel foto’s in een mooi boek.
 • Vul bijvoorbeeld een picknickmand met lekkernijen voor een romantische picknick.
 • Laat verlovingsarmbandjes maken voor het koppel.

In 5 vragen naar een passend verlovingscadeau

Als je graag een verlovingscadeau wilt geven, dan kun je vast en zeker wel wat hulp gebruiken. Een mooie bos bloemen of een flesje wijn is natuurlijk altijd goed, maar als je er iets meer moeite voor wilt doen, dan is het resultaat waarschijnlijk nét even wat bijzonderder en persoonlijker. We verzamelden een lijstje met 5 vragen die jou kunnen helpen richting jouw perfecte verlovingscadeau.

Verlovingscadeau vinden in 5 stappen

 1. Wat is je budget? Geef je het cadeau alleen of samen met anderen?
 2. Kun je het stel in een hokje plaatsen? Zijn het bijvoorbeeld muziekliefhebbers, sportievelingen, avonturiers, Bourgondiërs, creatievelingen of boekenwurmen?
 3. Wil je liever iets geven aan de bruid en bruidegom apart, óf aan het koppel gezamenlijk?
 4. Ben je meer voor iets praktisch of iets ‘gewoon leuks’?
 5. Wil je een activiteit geven of een fysiek cadeau?

Vind jij het leuk om je vrienden, broer, buren of nichtje te verrassen met een verlovingscadeau?

Trouwt je zus voor de burgerlijke stand? Bekijk dan ook even ons artikel over burgerlijk huwelijk cadeaus! Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor je interieur én de beste tips en cadeau ideeën voor mooie verlovingscadeaus.