aftelkalender bruiloft westwing

Ben jij verloofd of ga je een aanzoek doen? Of ken je een koppel dat zich verloofd heeft? Bij een verloving of aanzoek hoort natuurlijk een verlovingscadeau! Maar wat geef je nu cadeau aan het verliefde koppel óf aan je aanstaande? Dit artikel staat jou bij in het zoeken naar een perfect verlovingscadeau: voor het koppel samen, een verlovingscadeau voor de aanstaande bruid en bruidegom apart, of voor je eigen aanstaande. Voor elk type en budget is er een geschikt cadeau. Daarnaast, vind je een bruiloft aftelkalender die je gratis kunt downloaden en printen om het verloofde koppel samen te laten aftellen naar hun grote dag.

Het verlovingsfeest

Stappen jullie in het huwelijksbootje? Dan willen jullie het waarschijnlijk van de daken schreeuwen. Zijn jullie er al uit hoe jullie de verloving gaan aankondigen? Een manier is natuurlijk om een verlovingsfeest te organiseren. Zo breng je iedereen tegelijkertijd op de hoogte van het nieuws! En op deze manier leren de gasten elkaar alvast kennen voor de bruiloft. Win-win dus! Ben jij uitgenodigd voor een verlovingsfeest? Lees dan snel verder en ontdek met welke cadeaus je het verloofde koppel kunt verrassen.

Een standaard verlovingscadeau voor het koppel

Als je een verlovingscadeau wilt geven aan het koppel dat hun verloving bekend maakt, dan zijn er allerlei opties. Je kan ze verrassen met mooie bloemen, een geldcadeau, een kunstwerk, een romantisch diner voor twee of een set mokken met Mr. en Mrs. erop. Ben je op zoek naar een uniek cadeau? Verderop in het artikel vind je 11 originele ideeën voor een verlovingscadeau. Maar eerst lees je een 5-stappenplan (inclusief handige tips) dat je een stukje dichter bij het perfecte cadeau brengt.

Wil jij jouw aanstaande verrassen met een mooi cadeau? Verderop in het artikel vind je ideeën om jouw verloofde te verrassen. Voor elk type en elk budget.

Ken je een koppel dat zich verloofd heeft? Of wil je graag je aanstaande verrassen met een geschenk? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal – met kortingen tot 70%! – voor een prachtig verlovingscadeau.

5 tips voor het vinden van het perfecte verlovingscadeau

Wil je echter een leuk cadeau uniek geven? Dat is niet eenvoudig. Bedenk goed met wie je te maken hebt en waar iemand nu echt blij van zal worden. Daarom kun je, voor het vinden van een verlovingscadeau, je laten inspireren door onze artikelen over een bijzonder bruiloft cadeau en onze ideeën voor persoonlijke huwelijkscadeaus. Als bruiloftscadeau voor je broer zal je ongetwijfeld een andere keuze maken dan wanneer je iets wilt geven aan je beste vriendin die verloofd is. Hieronder volgen 5 tips voor wanneer je een verlovingscadeau gaat zoeken.

 • Houd rekening met je budget en stel dit vooraf vast. Wees niet bang, iets kleins is al een prachtig gebaar!
 • Houd vervolgens rekening met wat de bruid of de bruidegom écht leuk vindt. Je hoeft dus niet aan bepaalde standaarden te voldoen.
 • Bedenk of je iets geeft aan de bruid, de bruidegom of het koppel. Alles mag en kan.
 • Je kunt ook zelf een cadeau maken! Lees hierover in het volgende hoofdstukje meer.
 • Ten slotte, maak je cadeau persoonlijk! Schrijf bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap op een kaart of spreek een lieve boodschap in!

Verlovingscadeau vinden in 5 stappen

Als je graag een verlovingscadeau wilt geven, dan kun je vast en zeker wel wat hulp gebruiken. Een mooie bos bloemen of een flesje wijn is natuurlijk altijd goed, maar als je er iets meer moeite voor wilt doen, dan is het resultaat waarschijnlijk nét even wat bijzonderder en persoonlijker. We verzamelden een lijstje met 5 vragen die jou kunnen helpen richting jouw perfecte verlovingscadeau.

 1. Wat is je budget? Geef je het cadeau alleen of samen met anderen?
 2. Kun je het stel in een hokje plaatsen? Zijn het bijvoorbeeld muziekliefhebbers, sportievelingen, avonturiers, Bourgondiërs, creatievelingen of boekenwurmen?
 3. Wil je liever iets geven aan de bruid en bruidegom apart, óf aan het koppel gezamenlijk?
 4. Ben je meer voor iets praktisch of iets ‘gewoon leuks’?
 5. Wil je een activiteit geven of een fysiek cadeau?

11 originele ideeën voor een verlovingscadeau

Een verloving is natuurlijk een bijzonder moment. En daar hoort een bijzonder geschenk bij! Heb je nog inspiratie nodig voor een mooi geschenk voor het koppel? Dit zijn onze favoriete 11 ideeën voor elk budget. Wil je graag de bruid en bruidegom to be een apart geschenk geven? Verderop in het artikel vind je 7 cadeau-ideeën voor elk type. 

1. Tijdschrift cadeau

Wil je het verloofde koppel verrassen met een kleinigheidje?  Geef dan een paar tijdschriften cadeau. Zo kan het bruidspaar to be inspiratie opdoen voor hun grote dag. Ook leuk! Maak zelf een collage en geef deze aan het bruidspaar.

2. Een bruiloft aftelkalender

Ben je op zoek naar een origineel verlovingscadeau? Wat dacht je van een aftelkalender? Er zijn kalenders in verschillende vormen: van houten blokjes tot een bordje aan de muur.

Maar ook bij Westwing hebben we speciaal voor jou een aftelkalender ontworpen die je eenvoudig kunt downloaden en printen op stevig karton.

3. Bon voor een verwendagje

Een bruiloft plannen kan natuurlijk heel hectisch zijn. Wat dacht je van een bon voor een heerlijke wellnessdagje? Zo kan het verloofde koppel even helemaal bijkomen in deze mogelijke stressvolle periode zo voor de grote dag/

4. Een culinaire verrassing

Ga zelf aan de slag in de keuken. Maak een prachtige taart of cupcakes en versier ze met feestlijk glazuur. Of organiseer een picknick voor het koppel. Vul bijvoorbeeld een picknickmand met lekkernijen voor een romantische middag.

5. Kaartjes

Een heel persoonlijk maar ook praktisch cadeau: geef een kaartje met alle dingen waar jij het bruidspaar mee kan helpen op de grote dag.

6. Plakboek

Gaan jullie vaker met het verloofde koppel op pad? Maak dan een gepersonaliseerd plakboek met alle mooie momenten.

7. Geef een fotoshoot cadeau

De verlovingsperiode is een bijzondere periode voor het koppel. Boek een professionele fotograaf en laat deze momenten vast leggen.

Ook leuk! Huur een professionele schrijver in en laat hun liefdesverhaal in schrift vastleggen.

8. Persoonlijke verzorgingsitems

Wat dacht je van een gepersonaliseerde toilettas voor het koppel? Laat matching toilettassen graveren met de datum van hun grote dag. Dit cadeau komt meteen van pas op de grote dag zelf.

Ook leuk! Weet je de maat van het koppel? Geef dan een set badjassen cadeau. Deze kun je ook laten personaliseren.

9. Plantcadeau

Een beetje symbolisch, maar wat dacht je van een plant? Deze staat gelijk aan de groeiende liefde tussen het koppel.

10. Een taartschep of -plateau

Geef een mooie taartschep of -plateau cadeau! Deze kunnen ze ook gebruiken voor op hun grote dag en het is een blijvende herinnering.

11. Notitieboekje en pennen

De grote dag vergt natuurlijk een flinke voorbereiding. Daarom kan een notitieboekje met een ppar mooie pennen zeker van pas komen. Wil je het nog persoonlijker maken? Laat de pennen dan graveren. Deze kunnen ze eventueel ook gebruiken bij het zetten van de handtekeningen

Een DIY-verlovingscadeau

Ga je liever zelf aan de slag? Er zjin genoeg leuke ideeën. Van hapjes, zoete baksels of drankjes als kunst voor in huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van verlovingsarmbandjes voor het koppel? Of maak zelf een mooi kunstwerk voor in de hal.

Ben je op zoek naar nog meer DIY-tips voor een bruiloftcadeau? In ons artikel lees je hoe je bijvoorbeeld een mooi gastenboek maakt.

Een verlovingscadeau voor jouw aanstaande

Een verlovingscadeau is vaak een mooi geschenk van de dierbaren om jullie heen. Máár je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om als aanstaande bruid de aanstaande bruidegom een cadeau te geven óf als aanstaande bruidegom de aanstaande bruid een cadeau te geven! Hieronder vind je een paar cadeau-ideeën voor jouw partner.

Verlovingscadeau voor de aanstaande bruid

Wil je jouw vriendin ten huwelijk vragen? Dan kun je haar verrassen met een verlovingscadeau. Er zijn talloze opties, want in principe ken jij haar als geen ander. Bedenk wat zij leuk vindt en waarmee je haar nu echt blij maakt. Een lijstje met ideeën volgt hieronder:

 • Een sieraad
 • Een mooie foto van jullie samen
 • Een fles champagne met glazen
 • Een kledingstuk

Verlovingscadeau voor de aanstaande bruidegom

Wil jij jouw vriend ten huwelijk vragen? Ontdek hieronder een aantal cadeau ideeën waarmee je hem kunt verrassen.

 • Een horloge
 • Een gadget
 • Manchetknopen
 • Een foto

Cadeaus voor elk budget en elk type persoon

 1. De avonturier

  Geef hem of haar een spannende activiteit zoals een bungee jump of een parachute sprong.
 2. De gadget-liefhebber

  Geef hem of haar een spannende nieuwe gadget. De nieuwste telefoon, een muziekbox, een computer accessoire.
 3. De sportieveling

  De sportieve dame of heer maak je blij met de nieuwste activity tracker of een paar nieuwe sportschoenen.
 4. De boekenwurm

  Een boekenwurm verblijd je met dat ene prachtige boek dat hij of zij nog niet gelezen heeft.
 5. De filmfanaat

  Geef de filmfanaat een filmbox met 10 mooie arthouse films óf een bon voor 5 bioscoopavondjes.
 6. De beauty queen

  De beauty queen geef je een bijzondere make-up set of een luxe behandeling bij de schoonheidsspecialist.
 7. De fashionista

  Maak de fashionista blij met een bon van een luxe kledingmerk of kies zelf een mooi kledingstuk voor haar uit als je durft.

En weet jij al welk verlovingscadeau je gaat geven? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor een prachtig geschenk.