een baby mobiel als babyshower cadeau

Het feit dat er een baby op komst is móet natuurlijk goed gevierd worden. En hoe doe je dat nou beter dan door een babyshower te organiseren? Dit feest is overgevlogen vanuit Amerika, maar wordt steeds vaker ook in Nederland georganiseerd. Tijdens een babyshower wordt de aanstaande moeder in het zonnetje gezet en draait de dag om haar en haar baby. Het is de bedoeling dat deze dag als verrassing voor de moeder in spe wordt georganiseerd door vrienden of familieleden. Vaak wordt er aan deze dag ook een thema verbonden: van een jungle thema tot aan een prinsessen thema of een kleuren thema. En daar hoort ook een babyshower cadeau bij! Maar wat voor cadeau geef je bij een babyshower? Wat voor cadeau geef je iemand die zwanger is? Je leest het hier!

Veel gestelde vragen over een babyshower

Laten we bij het begin beginnen, hieronder beantwoorden we een aantal veel gestelde vragen over een babyshower. Zo weten we wat deze feestelijke dag in houdt en dus ook hoe we een mooi en passend babyshower cadeau kunnen scoren.

12x de leukste babyshower cadeau ideeën

1. Luiertaart als babyshower cadeau

Een veelvoorkomend babyshowercadeau is een luiertaart. Mega leuk en vooral handig! Zeker omdat het kind de eerste twee jaar heel veel gebruik van luiers maakt en luiers zijn nou eenmaal niet de goedkoopste babyspullen. Ideaal dus om een luiertaart cadeau te doen. Een luiertaart wordt ook vaak als alternatief voor een kraammand cadeau gegeven.

2. Een voorleesboek

Of de baby de verhalen al begrijpt of niet, een voorleesboek of kijkboek is een erg leuk babyshowercadeau. Zo’n voorleesboek zit namelijk vol met korte, leuke verhalen en daar zal de familie later veel plezier mee hebben. Bonus: vaak zitten er in het boek ook dingen waar de baby aan kan voelen of komen er geluiden uit het boek. Wil je het nog persoonlijker maken? Ontwerp dan een kinderboek met de naam van het toekomstige kind erin. Als je die al weet, natuurlijk!

3. Een cadeaubon

Al die cadeaus tijdens een babyshower zijn superleuk, lief en vooral attent. Maar zeg nou zelf, soms is het gewoon fijner om zelf spullen uit te zoeken. Gewoon omdat je een bepaalde smaak hebt of omdat je zeker wilt zijn van de juiste kledingmaat. Dan is een cadeaubon ook gewoon het ideale babyshowercadeau. Je kiest zelf een winkel en een bedrag uit, maar de ouders in spe bepalen wat ze gaan kopen. Misschien niet de meest originele cadeau-inspiratie, maar het wordt zeker gewaardeerd!

4. Mijlpaalkaarten

Een erg leuk en origineel babyshowercadeau: mijlpaalkaarten. Dit zijn kaarten waarop verschillende mijlpalen en ontwikkelingen van de baby staan beschreven. Bijvoorbeeld de eerste lach, de eerste keer naar buiten of de eerste keer omrollen. Zo kan de moeder in spe de ontwikkelingen van haar kindje op een leuke manier vastleggen en bijhouden!

5. Waardebonnen voor persoonlijke diensten

Hoe leuk en vooral grappig is het om een zelfgemaakte waardebon cadeau te geven? De laatste weken voor de bevalling en de eerste weken daarna kan je vriendin, nicht, zus of tante waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken. Met een stapel waardebonnen geef je haar een uniek en persoonlijk babyshowercadeau dat bestaat uit liefde, tijd en aandacht.

Zo kun je een bon maken voor boodschappen doen, de was opvouwen, een middag/avond oppassen, een ritje naar de winkel, een lekkere maaltijd of de ophaaldienst voor de crèche. De moeder in spe kan deze bonnen bij je inleveren wanneer zij je hulp kan gebruiken. Ze zal je enorm dankbaar zijn met dit waardevolle cadeau!

6. Invulbabyboek

Een invulbabyboek is superleuk om te geven én om te krijgen tijdens een babyshower. Het is een boek waarin alle hoogtepunten van een baby worden vastgelegd. Een soort zelfde idee als mijlpaalkaarten, maar dan heb je alles in één overzicht bij elkaar. Wanneer draaide je baby zich voor het eerst om? Wanneer kwamen de eerste tandjes? Wat vond je baby van de eerste hapjes? Allemaal bijzondere momenten die je vast kunt leggen in dit babyboek. Er is voldoende ruimte voor teksten en foto’s. Een erg dierbaar babyshowercadeau!

7. Knuffeldoekje

Steeds vaker hoor je van mensen dat ze hun knuffeldoekje/slabbetje/speendoekje/tutdoekje nog hebben bewaard van vroeger. Vaak zien die er dan niet meer zo nieuw uit en zijn de gebruikssporen van veraf al te zien. Een knuffeldoekje is dan ook een heel speciaal klein cadeau voor een babyshower. De baby gaat het gegarandeerd veel gebruiken en misschien zelfs heel lang bewaren.

8. Cadeau zwanger: een bevallings-survivalpakket

Een babyshower cadeau hoeft niet alleen voor na de bevalling en voor de baby, zo kan je bijvoorbeeld ook een bevallings-survivalpakket cadeau geven. Wat zit er in zo een pakket? Heel simpel: alles wat een bevalling en de periodes ervoor en erna comfortabeler maken. Bijvoorbeeld het favoriete snoepgoed van je vriendin, een loungepak, sloffen, toiletspullen, een fijne playlist, telefoonoplader, een dekentje of een tijdschrift en misschien iets van haar zwangerschapscravings.

Op zoek naar een van deze cadeau ideeën? Wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel cadeaus voor zowel baby als moeder kan vinden, maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Haal het knuffeldoekje of survivalpakket nu in huis!

9. Speen als babyshower cadeau

Misschien vind je dit niet het leukste, origineelste of grootste cadeau om te geven maar een speen wordt wel heel erg gewaardeerd! Spenen komen en gaan: het komt zó vaak voor dat de baby een speen laat vallen, een speen kwijtraakt of dat de baby ineens zonder reden niet meer zijn of haar lievelingsspeen wil. Een erg praktisch babyshowercadeau dat altijd van pas komt, dus!

10. Verzorgingsproducten als babyshower cadeau

Het is heel leuk om de baby aan te kleden en te verwennen met allemaal boekjes, knuffeltjes of spelletjes. Maar ook heeft ie natuurlijk verzorgingsproducten nodig! Ga op zoek naar heerlijk ruikende crèmes en zalfjes voor de zachte babyhuid. Let erop dat je producten koopt die geschikt zijn voor baby’s: dat zijn ze namelijk lang niet allemaal! Wil je de producten leuk verpakken? Zoek er dan een leuke opbergmand bij: opgeruimd staat netjes!

11. Babyfoon

Een babyfoon is een super handig babyshower cadeau. Wel fijn om even van tevoren te checken of ze dit al in huis hebben. Want hoewel het superfijn is om meerdere slabbetjes en spenen te hebben, is het minder fijn om ineens met vier verschillende babyfoons opgescheept te zitten!

12. Liever geen spullen voor ‘later’

Als laatste een tip wat je beter niet tijdens een babyshower kan geven. Want ondanks dat alle cadeaus uit een goed hart komen en erg attent zijn, zijn er ook cadeaus die je tijdens een babyshower beter niet kunt geven. Dit zijn voornamelijk spullen voor ‘later’, zoals een loopfiets, een speelhuis, schommelpaard of een speeltractor. Deze cadeaus zijn namelijk veel leuker om te geven als cadeau voor een baby van 1 jaar! Tijdens een babyshower geef je het liefst een cadeau waar zowel ouders als baby meteen iets aan hebben. 

Bonus babyshower cadeau tips

Hebben we de keuzen aan babyshower cadeau iets te breed gemaakt voor je en is de keuze van welk cadeau nu nog lastig? Geen probleem, ook daar hebben we een aantal tips voor! Wanneer je een geschikt cadeau uit aan het kiezen ben, houdt de volgende drie vragen dan in gedachten:

  1. Wordt er een gezamenlijk cadeau gekocht voor de babyshower?

    Vraag het aan de organisator en zo ja dan kan je hier leuk aan mee doen! Het voordeel is dat jullie vaak samen iets groter en duurder cadeau kunnen kopen.
  2. Is er een verlanglijst?

    Vaak hebben aanstaande ouders een verlanglijstje met babyspullen die ze graag willen hebben. Je kan hier gerust naar vragen, zo heb jij een leuk cadeau idee en zij hun cadeauwensen. Win-win!
  3. Wie geeft welk cadeau?

    Wanneer er geen gezamenlijk cadeau wordt gegeven is het handig om te overleggen wie welk cadeau geeft. Dit hoeft natuurlijk niet maar is zeker een aanrader, vooral wanneer er een babyshower verlanglijst is. Zo voorkom je dat iedereen hetzelfde cadeau geeft!

Hopelijk hebben we jou met deze ideeën en tips verder geholpen in jouw zoektocht naar een origineel babyshowercadeau! Ben je uitgenodigd voor een babyshower? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale voor de mooiste babyshower cadeaus om de moeder in spe te verrassen!