LOVE ballon met sitetable gebak en cadeaus

Staat jouw zus, schoonzus, beste vriendin, of buurmeisje op het punt om moeder te worden en heb je binnenkort een babyshower? Dan is het verstandig om tijdig na te denken over een babyshower cadeau. Zo’n cadeau kan praktisch zijn, maar ook mooi of gewoon heel leuk. Maar wat nu als je niet precies weet wat deze mama-to-be al heeft en wat nog niet? Welke standaard babyshower cadeaus zijn echt leuk om te krijgen? Je kunt een babyshower cadeau zelf maken, maar je kunt ze ook kopen. Hier vind je heel veel inspiratie voor jouw babyshower cadeau!

De leukste cadeaus voor een babyshower

Als je op internet gaat zoeken naar cadeaus voor een babyshower, dan vind je veel standaardlijsten waarop de welbekende ideeën te vinden zijn. Maar het is eigenlijk veel leuker om iets echt origineels te geven. Hieronder volgt een klein lijstje met ideeën.

Stel jezelf de volgende vragen als je een babyshower cadeau gaat kopen.

roze taart met roze donuts
 1. Voor wie is het cadeau?
 2. Wil je dat het cadeau grappig, nuttig of mooi is?
 3. Wat is het budget voor je cadeau?
 4. Is het een cadeau alleen van jou of geef je het samen met anderen?

Echt nuttige cadeaus voor de babyshower

Een bijna moeder heeft meestal veel van de nodige must-haves al ingeslagen wanneer het einde van de zwangerschap nadert. Toch kan het slim zijn om een poging te doen om te achterhalen of er nog iets is dat ze heel goed kan gebruiken. Ben jij zelf al moeder? Dan kun je vast en zeker zaken bedenken waar jij helemaal niet aan had gedacht toen je nog geen moeder was.

Hieronder volgen een aantal ideeën voor grotere (gezamenlijke) cadeaus én een lijstje met kleinere cadeaus. Stuk voor stuk nuttig en praktisch.

Grote cadeaus

 • Een moederfiets – Je fiets is meestal aan vervanging toe wanneer er een kleine komt die je wilt vervoeren. Er moet een fietszitje op kunnen, wat betekent dat er meer ruimte moet zijn tussen het zadel en het fietsstuur.
 • Een reisbedje – Ideaal voor als je op reis gaat, zijn de reisbedjes die lekker klein ingeklapt kunnen worden en daarnaast lekker licht zijn. Deze mag je meenemen in het vliegtuig en nemen in de auto niet te veel ruimte in.
 • Luiertas – Ideaal om alle babyspullen in mee te nemen wanneer de moeder ergens naartoe gaat. Er zijn heel veel soorten tassen te vinden; van rugzakken tot weekendtassen en handtassen.
 • Een kinderwagen of buggy! Veel moeders kopen deze zelf, maar er zijn ook mensen die daar wat hulp bij kunnen gebruiken. Een goede kinderwagen is onmisbaar voor jonge ouders.

Kleine cadeaus

 • Praktische babyspulletjes: flesjes, rompers, slofjes, sokjes, dekentjes
 • Een boekje – baby’s vinden het al heel vroeg, als ze nog heel klein zijn, leuk om boekjes te lezen.
 • Babykleren – goede tip bij het geven van babykleren is; koop niet de allerkleinste maat! Hoe groot een baby is als hij of zij geboren wordt kan nogal veel verschillen. Wij raden dus aan om niet de kleinste maat te kopen, aangezien je niet zeker weet of de baby het dan nog wel past. Je kunt ook kiezen voor kleertjes in een paar maatjes groter, bijvoorbeeld voor 3 of 6 maanden. Houd bij het kopen van kleertjes ook rekening met het seizoen. Zo koop je natuurlijk geen wollen trui als de baby in de zomer geboren wordt.
 • Een grote hydrofieldoek – Elke moeder weet dat je deze doeken werkelijk overal voor kunt gebruiken! Als luiers, maar ook als dun dekentje in de zomer, kleedje voor op het strand, in de auto tegen de zon of in de kinderwagen!

DIY: Zelf een luiertaart maken

De luiertaart is een klassieker als het gaat om babyshower cadeaus. Een luiertaart heeft de vorm van een taart, opgebouwd uit verschillende lagen die ook een beetje doen denken aan een bruidstaart. De lagen van zo’n taart bestaan uit luiers en er zitten vaak veel cadeautjes in. Een baby gebruikt namelijk zoveel luiers dat een paar extra geen kwaad kan als cadeau voor jonge ouders! De luiertaart is dus niet om te eten.

Je kunt een luiertaart kant-en-klaar kopen, maar je kunt ook zelf een luiertaart maken! Een eenvoudige variant maak je door heel veel luiers bij elkaar te binden in een cirkel. Eventueel kun je er nog in het midden een cadeautje in verstoppen. Online kun je nog veel meer ideeën voor het zelf maken van luiertaarten vinden.

Cadeaus voor de moeder

roze rituals pakker met gouden lint

Veel mensen denken in eerste instantie aan het geven van cadeaus aan de baby. Maar het is ook slim om te denken aan de moeder en een speciaal cadeau voor haar te kopen! Geef haar bijvoorbeeld een ontspannend moment voor zichzelf, daar zal ze, vlak voor of even na de bevalling wel aan toe zijn! Ontdek de ideeën hieronder.

 • Een bon voor een massage
 • Een dagje naar een spa
 • Een boek over het moederschap
 • Een manicure of pedicure
 • Een pakketje met verzorgingsproducten

Tips voor het vinden van het juiste cadeau voor een babyshower

cupcakes met blauwe glazuur

Als je een babyshower cadeau zoekt is het slim om wat informatie in te winnen over de zwangere. Wat heeft ze allemaal al, kan ze nog iets praktisch gebruiken of verwen je haar met iets voor haarzelf of iets leuks voor de babykamer? Je kunt ook een babyshower cadeau zelf maken! Denk hierbij aan rompers met een tekst erop, een kalender met foto’s van de genodigden of natuurlijk een luiertaart. Je kunt het babyshower cadeau zelf maken, maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn ook heel veel leuke cadeau-ideeën die je gewoon kunt kopen of eventueel kunt personaliseren.

Gewoon heel leuk: babyshower cadeaus

Er zijn ook veel cadeaus die gewoon erg leuk zijn, maar niet echt nuttig. Ontdek de ideeën hieronder en laat je inspireren!

 1. Kalender

  Een kalender met foto’s van alle dierbaren van de zwangere. De foto’s plak je natuurlijk bij de datum waarop die persoon jarig is.

 2. Foto album

  Een fotoboek waar ze alle eerste foto’s van haar baby in kan plakken. Er bestaan ook boeken waar je stukjes bij kunt schrijven. Zo kun je bijvoorbeeld heel goed bijhouden wanneer hij of zij zijn eerste stapjes zette, voor het eerst lachte, voor het eerst een fruithapje kreeg etc.

 3. Gipsbuik

  Pakket voor een gipsbuik is heel grappig. Er bestaan dus pakketten waarmee je zelf een gipsafdruk kunt maken van je buik waar de baby nog in zit. Je kunt zo’n gipsbuik ook laten maken.

 4. Belly paint

  Hierbij wordt de buik van de zwangere vrouw beschilderd met mooie kleuren en vormen.

 5. Fotoshoot

  Een bon voor een fotosessie als de baby net geboren is, is ook een geweldig cadeau voor zwangeren. Het is heel leuk om in de eerste of tweede maand een aantal mooie professionele foto’s te laten maken door een echte fotograaf.

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je vriendin te verrassen met een leuk cadeau tijdens haar babyshower. Of bekijk onze gehele Westwing collectie voor meubels, decoratie en interieur accessorises. Laat je inspireren!