Kerstcadeau inspiratie houten tafel met cadeau verpakking

Hoewel kerstcadeaus krijgen leuk is, is kerstcadeaus geven het allerleukst. Die verraste en blije gezichten, daar doe je het voor! En of je nu op zoek bent naar een mooi kerstcadeau voor je moeder, collega of geliefde, deze kerstcadeautips geven je inspiratie om het leukste en origineelste cadeau te vinden. En zo’n cadeau hoeft echt geen fortuin te kosten. Het gaat om het gebaar, je laat zo iemand zien dat je om hem of haar geeft.

Daarom is geven tijdens kerst zo belangrijk

Je geeft niet alleen een cadeau aan iemand omdat het Kerst is. Met een cadeau bedank je degene voor wie hij of zij is. Omdat hij of zij het afgelopen jaar er altijd voor jou is geweest. Omdat jullie supermooie momenten met elkaar hebben gedeeld. Of omdat hij of zij je altijd aan het lachten maakt. Het zit in onze natuur dat we liever een cadeau geven dan krijgen. Op die manier zorgen we voor iemand en dat maakt ons happy.

Zo vind je een origineel cadeau

Ga niet als een kip zonder kop (online) winkelen. Verdiep je in degene voor wie je het cadeau koopt. Waar is diegene nu druk mee bezig? Is hij of zij aan het verhuizen? Dan is een leuk interieuritem een goed cadeau. Misschien is diegene wel bezig met zelfontwikkeling, een boek vol tips over dit onderwerp is voor hem of haar een prima kerstcadeau.

Kan diegene echt genieten van een lekker diner? Geef hem of haar een cadeaubon van zijn of haar favoriete restaurant. De mensen zullen je nog dankbaarder zijn, omdat ze zien dat je moeite hebt gestopt in het vinden van een leuk en origineel cadeau dat toegespitst is op zijn of haar interesses.

De origineelste kerstcadeaus voor Secret Santa

Secret Santa is een originele manier om kerstcadeaus uit te delen. Je trekt een naam, oftewel een lootje, en voor de persoon die op het briefje staat, koop je een cadeautje. Je kunt ook afspreken dat iedereen een algemeen en uniseks cadeau koopt. Door het spelen van een spel wordt uiteindelijk bepaald wie welk cadeau krijgt.

Of de kerstcadeaus worden genummerd waarna op de avond zelf iedereen een lootje trekt met een nummer. Jij mag dan het cadeautje pakken met het nummer dat jij hebt getrokken. Op die manier weet je dus niet van wie jij het cadeau hebt gekregen, vandaar de naam Secret Santa. De spelregels:

1. Spreek van tevoren een budget af

Zo loop je niet het risico dat je een te duur of juist te goedkoop cadeau koopt. Dit voorkomt discussies en teleurstellingen.

2. Worden de cadeaus serieus of grappig?

Ook dit is verstandig om van tevoren duidelijk te hebben, want dit voorkomt scheve gezichten. Het is namelijk niet leuk als jij een mooi en origineel cadeau krijgt, terwijl jijzelf een grappig cadeau hebt gekocht waar niemand iets aan heeft.

Ideeën voor een cadeauspel

Er zijn verschillende manieren om elkaar cadeautjes te geven. Wij noemen de leukste:

Het klassieke lootjes trekken

Een aantal weken voor de cadeau-avond maak je briefjes met hierop de namen van de mensen die meedoen aan het cadeauspel. Vouw de briefjes een paar keer dubbel en stop in een mand. Iedereen trekt vervolgens een lootje. De naam op het lootje is degene waarvoor je een cadeau moet kopen.

Tip! Een leuke variatie op het lootjes trekken: maak lootjes met letters. Het cadeautje dat je koopt, moet beginnen met de letter die op je lootje staat.

Het dobbelspel

Het dobbelspel zorgt gegarandeerd voor een avond plezier. Ken een regel toe aan elk nummer van de dobbelsteen. Bijvoorbeeld: nummer zes betekent dat alle kerstcadeaus met de klok mee een plaatsje opschuiven. Nummer vier betekent weer dat je jouw cadeau mag ruilen met een andere speler.

Leuke kerstcadeaus voor hem

Het kan nogal een opgave zijn om leuke cadeaus voor een man te vinden. Toch zijn er veel nuttige en stijlvolle kerstcadeaus waar je mannen blij mee maakt. Kleine cadeautjes zoals whiskystenen die dienen als ijsblokjes, houten barbecueaccessoires, een messenset, baardenverzorgingsset of schaakspel doen het altijd goed.

Leuke kerstcadeaus voor haar

De cadeaumogelijkheden voor vrouwen zijn eindeloos. We geven een paar suggesties: koffie- of theemokken, theepotten, geurstokjes, geurbranders, zachte plaids en kussens, vazen, droogbloemen, posters met een leuke quote of stilleven, wijnglazen, parfum, badschuim, sieraden, een mooie lipstick, een sieradenrekje, woonaccessoires en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

DIY-kerstcadeaus

Persoonlijker kan niet. Door zelf je kerstcadeau te maken of samen te stellen, kun je al je creativiteit kwijt.

Een paar leuke ideeën:

  1. Voor de filmliefhebber

    Vul een Weckpot met allerlei snoepgoed, zoals popcorn en M&M’s (of pas het aan aan wat diegene lekker vindt). Doe in een doos samen met wat blikjes cola of bier, natuurlijk een bioscoopcadeaukaart en een handgeschreven briefje. Pak de doos mooi in met inpakpapier en wat linten.

  2. Voor de fotoliefhebber

    Een super liefdevol kerstcadeau: een versierd plakboek vol foto’s van jullie samen en leuke citaten/herinneringen van jullie avonturen.

  3. Voor de eetliefhebber

    Bak een paar overheerlijke kerstkoekjes en versier ze mooi met glazuur. Liefde gaat immers door de maag, toch? Stop de koekjes in een koekblik, bind er een lint omheen, et voilà, klaar is je lekkere kerstcadeau.

Last-minute ideeën voor kerstcadeaus

Oeps, ben je vergeten om voor een collega of vage kennis een kerstcadeau te kopen? Geen zorgen, wij hebben leuke last-minute cadeau-ideeën voor je verzameld. Wat dacht je van een nieuwe agenda of mooi notitieblok met bijpassende pen? Ook leuk zijn een leesboek of tijdschrift. Nog leuker en sneller is een cadeauvoucher van Westwing. Hiermee maak je iedere man, vrouw, moeder, buurvrouw, collega of oma blij. De waardebon kan je online bestellen en meteen printen. Hoe handig en makkelijk is dit?

Op zoek naar nog meer kerst inspiratie?

Weten wat de nieuwste trends zijn met betrekking tot knutselen met kerst, kerstservetten vouwen, kerstballen, kerststukjes, kerstversiering en het dekken van de kersttafel. Klik dan snel verder!

Laat je inspireren door de leukste en origineelste kerstcadeaus. Van een mooie vaas tot waxinelichthouder of poster… Met een mooi cadeau laat je zien dat je om iemand geeft.

Registreer je nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om een uniek cadeau te kopen voor een dierbaar iemand.