Koffietafelboek op marmeren salontafel in zwart

Ben jij gek op interieur, decoratie, mode en lifestyle? Heb jij het liefst altijd mooie, inspirerende ideeën om je heen? Dan ben je vast en zeker fan van een mooi koffietafelboek. Met koffietafelboeken kun je bovendien je interieur verreiken. Je kunt deze decoratieve boeken namelijk op allerlei manieren stylen. Hoe je dat doet? Hier lees je er alles over. Ontdek wat je allemaal kunt met koffietafelboeken en laat je inspireren.

Origineel decoreren met een koffietafelboek

Een koffietafelboek staat vol informatie en prachtig foto’s of tekeningen over een bepaald onderwerp. Maar een koffietafelboek is niet alleen erg leuk om te lezen of doorheen te bladeren. Je kunt koffietafelboeken en fotografie boeken ook heel goed gebruiken als woondecoratie door ze op bijzondere wijze te stylen in je interieur. Vaak is de kaft al prachtig om te zien. Zorg er dus altijd voor dat je die goed kunt zien. Kies je ervoor om je koffietafelboeken weg te stoppen in een kast of juist een decoratieve ereplek te geven in je interieur?

In de boekenkast

De boekenkast is natuurlijk dé plek bij uitstek voor het presenteren van al je boeken. Geef je koffietafelboeken of inspiratieboeken hier een eigen sectie zodat je ze allemaal netjes bij elkaar hebt. Je kunt ze stapelen of rechtop zetten. Daarnaast kun je ze categoriseren op onderwerp of kleur van de kaft om er een harmonieus geheel van te maken. Kijk dus ook naar de kleur van de kaft!

In een kast

In een kast kun je je mooiste boeken een zichtbare plek geven op de bovenkant of in een vak. Ook achter een glazen deur kunnen koffietafel boeken een mooie decoratieve plek krijgen. Style ze hier samen met kleine plantjes, een vaasje, servies of een kandelaar.

Op de vensterbank

Zet je koffietafelboeken hier rechtop, op een rij. Of maak er een (of meer) mooie stapel(s) van.

Op een koffietafel of salontafel

Koffietafelboeken danken hun naam aan het feit dat ze vaak gebruikt worden op een salontafel of bijzetter.

Op een lage kast of dressoir

Stapel je koffietafel boeken mooi op en zet ze ter decoratie op een lage kast of dressoir. Combineer ze hier met leuke vetplantjes, een kandelaar of een vaasje.

Op de grond

Ook op de grond kun je je koffietafelboeken opstapelen. Dat ziet er prachtig uit en bovendien hoef je er dan geen extra kastruimte voor vrij te maken. Stapel ze op in de zithoek en zet bovenop een decoratief item of een lampje!

Aan een decoratieve ladder

Dit is een wel heel bijzondere manier van het presenteren van je koffietafel boeken. Kies alleen een aantal van je favorieten, bijvoorbeeld 3 stuks, en hang ze over de sporten van een ladder.

Onderwerpen voor een koffietafelboek

 1. Planten

  Botanische interieur inspiratie, informatie over de mooiste planten, hoe je kunt combineren met planten én tips voor planten in je tuin.
 2. Interieur

  Inrichten, verbouwen, meubels, trends, stijlen en design; het zijn inspirerende onderwerpen voor koffietafelboeken.
 3. Styling

  Niet iedereen is van nature een kei in stylen. Koffietafelboeken kunnen je helpen met het stylen van decoratieve items.
 4. Decoratie

  Decoratie valt eigenlijk altijd wel samen met styling. Met decoratie kun je de look van je interieur stijlvol afmaken. Inspiratieboeken over het decoreren van je interieur helpen je om bijzondere voorbeelden te vinden en te ontdekken wat er zoal mogelijk is.
 5. Architectuur

  Boeken over interieur zijn vaak interessant voor iedereen. Zowel voor architecten als voor liefhebbers. Droom weg bij het zien van bijzondere droomhuizen op bijzondere locaties.
 6. Design

  Merken, stijlen, trends en design van alle tijden vormt een grote bron van inspiratie voor veel interieur lovers.
 7. Kunst

  Kunstliefhebbers kunnen hun lol op met boeken over dit onderwerp. Laat je inspireren voor de kunst die je kiest in je eigen huis, of snuffel gewoon eens rond in de wondere wereld van de klassieke werken.
 8. Mode

  Kies voor een boek over Chanel, Tom Ford, Louis Vuitton, Dior, Prada of Vogue.
 9. Lifestyle

  Bij het onderwerp lifestyle kun je aan diverse onderwerpen denken. Duurzaamheid, mindfulness, fitness, maar ook eten, drinken en koken vallen hieronder.
 10. Reizen

  Zoek je tips en inspiratie voor een reis? Reisboeken zijn erg handig én ook zeer decoratief met mooie afbeeldingen en foto’s van een bepaalde plek op de wereld.
 11. Fotografie

  Bijna alle koffietafelboeken zijn tegelijk fotografie boeken. Ze staan vol prachtige foto’s en afbeeldingen. Er zijn ook fotografie boeken vol met de mooiste beelden van beroemde fotografen over de hele wereld.

Combineren met een koffietafelboek

Combineer een koffietafelboek of verschillende boeken met andere decoratieve items. Denk bijvoorbeeld aan plantjes, windlichten, een vaas met decoratieve takken, een mooi tafellampje, een elegante decoratieve schaal met bijzondere vondsten erin, of bijvoorbeeld een decoratief object van hout of aardewerk. Daarnaast kun je deze items zelfs óp het koffietafelboek zetten.

Thema’s voor een koffietafelboek

Voor de styling van koffietafelboeken kun je allerlei thema’s als uitgangspunt nemen. Zo kunnen seizoenen een mooi uitgangspunt vormen, maar ook feestelijke gelegenheden of vakanties.

 • Seizoenen zoals de herfst, winter, lente of de zomer kunnen een perfecte basis vormen voor de styling van koffietafelboeken in combinatie met andere items. In de herfst kies je voor herfsttakken, warme kleuren en kaarsen. Tijdens de zomer zijn kleurrijke bloemen, vrolijke ananas decoratie of flamingo decoratie en fellere zomerse kleuren ideaal. In de lente zien we ook veel bloemen en lichte pasteltinten terwijl de winter wit, koel en toch ook knus is.
 • Feesten zoals kerst en oud en nieuw vragen om bijzondere decoratie zoals raamdecoratie en glinsterende ballen. Ook koffietafelboeken in dit thema zijn erg leuk om een bijzondere plek te geven binnen dit thema. Met decoratieve materialen zoals bijvoorbeeld vloeipapier, crêpe papier of karton kun je een mooie basis vormen voor het decoratieve hoekje dat je wilt creëren.

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Wil jij graag aan de slag gaan met het decoratief weergeven van jouw favoriete koffietafelboeken? Goed idee! Hiermee kun je je interieur op stijlvolle wijze decoreren én je gasten laten zien waar jouw interesse ligt. Kortom: kies jouw mooiste boeken uit en ga aan de slag. Zoek je inspiratie over een ander onderwerp? Bij Westwing lees je alles over het inrichten en stylen van je huis. En het leuke is; je shopt hier ook alles wat je nodig hebt om jouw interieur een bijzondere update te geven.