Decoratieve boeken

Hou je van boeken en kan je gewoon niet genoeg krijgen van spannende en romantische liefdesverhalen? Staat je boekenplank vol met romans, detectiveverhalen en dergelijke? Wat je als echte boekenliefhebber nog steeds mist, is een decoratie maken van je boeken. We bedoelen niet dat je je boeken voortaan uitsluitend op kleur moet sorteren. Boeken zijn ook een uitstekende decoratie als je voor je favoriete werken een correct plaatst en een mooie plek vindt. Of het nu gaat om een salontafel of een nachtkastje, onze interieurspecialisten hebben speciaal voor jou de mooiste decoratie-ideeën uitgezocht!

Onze top 3 tips voor stijlvolle boekenplanken

Ben je nog steeds op zoek naar de juiste tips voor een harmonieuze boekenplank? Onze styling experts onthullen speciaal voor jou hun decoraties

 1. Een harmonieus kleurenbeeld

  Sorteer al je boeken op kleur om een harmonieus kleurenbeeld te creëren op je boekenplank. Zo kan je met verschillende boektitels alleen een aantrekkelijke sfeer creëren en de afzonderlijke werken als decoratieve elementen artistiek presenteren. Bovendien zorgt een kleurcombinatie – van licht naar donker – voor een serene uitstraling. Zo ziet de boekenplank die vaak overvol is, er netjes en niet overbelast uit. Dat maakt het niet alleen een stuk gemakkelijker voor jou om je favoriete boeken terug te vinden, maar ook om de hele ruimte moderner en schoner te maken.

 2. De grootte beslist

  Ken je dit ook? Je kijkt naar een boekenplank en hebt voortdurend het gevoel dat het toch niet helemaal harmonieus is? Dat is vaak te wijten aan het feit dat de boeken op de plank zelden op grootte worden gesorteerd, maar op een of andere manier kruiselings worden geplaatst. Maar het is het formaat dat een boek bepaalt – althans zolang het op de plank ligt of als decoratief boek wordt gebruikt. Heel omvangrijke boeken zijn ook zeer geschikt als decoratie-elementen op de bijzettafel. Een stapeltje boeken naast je bed is ook ene geweldige vervanger voor je nachtkastje!

 3. Toon je individuele interesses

  De boeken die je bezit, zijn niet alleen een leuk tijdverdrijf als je ze doorbladert en leest. Zij vertegenwoordigen ook je persoonlijke belangstellingen. Vooral albums en weelderige werken met een mooi ontwerp zijn voorbestemd om als decoratieve boeken te dienen. Laat je interesses blijken en creëer daarmee een effectieve decoratie op je salontafel of ladekast. Je kan ook individuele werken kiezen om een metalen plank stijlvol te decoreren.

Wand in Living Coral gestrichen mit Ton-in-ton Sofa neben einem improvisierten Couchtisch aus Büchern und mehreren Glasvasen

Tip: Stijlvol boekenverzamelpunt! Kleine metalen vrijhangende boekenplanken zijn niet alleen praktische opberg hulpmiddelen, maar ook decoratieve stukken op zich!

Tip: Pas de kleuren van geselecteerde boeken aan jouw woningtextiel aan!

Decoreren met boeken: onze meest creatieve deco-ideeën

Wil je een interieur make-over waarin je prachtige boekencollectie een grote rol speelt? Boeken zijn er niet alleen om te lezen. Afhankelijk van de grootte en het uiterlijk, kunnen individuele werken ook als decoratie voor andere doeleinden worden gebruikt.

Decoratieve boeken voor je salontafel

Versier je salontafel, de woonkamerplank of de ladekast in de gang met prachtige geïllustreerde boeken. Met koffietafelboeken wordt elke vrije hoek in je huis een stijlvolle blikvanger. De geïllustreerde boeken zijn niet alleen zeer elegant en chique maar kunnen ook als een grote bron van inspiratie of een ontspannen moment voor je gasten dienen. Plaats decoratieve boeken met adembenemende fotospreads, modieuze straatfoto’s en indrukwekkende landschapsfoto’s in je woonkamer. Op je vierkante salontafel komen deze unieke stukken tot hun recht. Je kan ook twee tot drie decoratieve boeken stapelen, altijd van groot naar klein . Nu nog een mooie vaas met bloemen en je salontafel ziet er super stijlvol uit!

Decoratieve boeken als nachtkastje

Je bezit veel boeken, maar geen nachtkastje? Dat is geen probleem!. Creëer eenvoudigweg je eigen nachtkastje – uit je decoratieve boeken! Zo werkt het: plaats een glazen of houten plaat op een stapel boeken op de gewenste hoogte. Zo heb je je gestapelde boeken al omgezet in een stijlvol nachtkastje. Deze decoratieve boeken komen vooral tot hun recht in een zeer eenvoudige en schone slaapkamer.

Decoratieve boekentoren zonder plankje

Wat dacht je van een kast gemaakt van boeken? Dat ziet er heel anders uit dan een saaie boekenrek. Een vrij zwevende boekenkast is niet alleen een echt hoogtepunt tussen je vier muren, maar biedt ook veel opbergruimte voor je boeken.

Stap voor stap naar de boektoren

 1. Voor de decoratieve boekentoren heb je een paar steunbeugels, schroeven en een boor nodig.
 2. Bevestig de steunbeugels aan de wand. Gebruik extra deuvels om de boeken op hun plaats te houden en te voorkomen dat de DIY-plank van de wand valt.
 3. Zodra de steunbeugels gemonteerd zijn, kan je de boeken eenvoudig op elkaar stapelen. Begin met het grootste werk en zorg ervoor dat je niet te veel zware boeken gebruikt.

Vooral opvallende decoratieve boeken creëren een bijzondere sfeer op je boekenwand. Als je een aantrekkelijke omgeving voor deze blikvangers wil creëren, maak dan gebruik van een houten boekenwand.

Ben je nog op zoek naar een mooie boekenkast of salontafel om je boeken te presenteren? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om deze eyecatchers te stijlen. Van metaal, hout of een mix – een boekenwand heeft veel stylingmogelijkheden en wordt alleen door decoratieve boeken tot leven gewekt. Kies bijvoorbeeld de drie mooiste boeken uit je collectie die er geweldig uitzien. Plaats deze boeken in je boekenwand zodat het uitzicht direct op de mooie werken valt. Met kaarsen, fotolijstjes en een klein vaasje met eucalyptus kan je de look afronden.