Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
interieur boeken in een houten kast met witte vazen

Zit jij graag met je neus in de boeken? Of ben jij meer iemand die plaatjes kijkt? Boekenwurm of niet; mooie interieur boeken mogen wat ons betreft in geen enkel huishouden ontbreken. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien en decoratief voor je interieur, je kunt er ook heel veel inspiratie uithalen! Misschien ben jij iemand die heel eenvoudig een interieur inricht en stylet? Sommigen kunnen misschien wel wat handige tips en inspiratie gebruiken. Naast blogs en tijdschriften zijn interieur boeken dé plek om interieurinspiratie te vinden. Welke interieur boeken moet je nu écht op je salontafel leggen? En hoe style je deze boeken het mooist? Hier vind je leestips, inspiratie, tips en ideeën over interieur boeken. Wat is jouw favoriet?

Interieur boeken: (w)elke stijl

Interieur boeken kunnen worden gevonden in elke denkbare stijl. Of jij nu gek bent op de pure Scandinavische, de weelderige klassieke stijl of een bijzondere eclectische mix; er is altijd een interieurboek te vinden dat bij jou past. Op die manier kun je inspiratie zoeken die compleet aansluit bij jouw huidige wensen en smaak. Ook kun je juist een compleet nieuwe weg inslaan! Wil je bijvoorbeeld je interieur een hele nieuwe look geven? Kies dan juist voor een boek dat jou helpt om een andere stijl in huis te halen.

Zo style je jouw interieur boeken

Waar kun je jouw favoriete interieur boeken nu het beste dat mooie plekje geven? Ze verdienen het immers om in de spotlights te staan. Hier volgen 3 tips voor het stylen van jouw interieur boeken.

  1. Op de salontafel

    Een plek waar interieur boeken zich helemaal thuis voelen? De salontafel. Het worden immers niet ‘koffietafelboeken’ genoemd! Hier kun je er een paar opstapelen, of je kunt 1 of 2 losse boeken op de tafel presenteren. De rest kun je eventueel onder het tafeltje kwijt.
  2. Op een plank

    Als je een plank aan de muur hebt, kun je hier ook enkele interieur boeken een mooi plekje geven. Zo worden het ware decoratieve items.
  3. Als een toren

    Je kunt jouw mooiste koffietafelboeken ook opstapelen op de grond. Zo kun je er als het ware een tafeltje van maken. Het geheel ziet er uniek, maar ook stijlvol uit.

Ga je aan de slag met het (her)inrichten van je interieur? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve sale – met kortingen tot 70%! – om jouw droominterieur te realiseren.

Soorten interieur boeken

Er zijn allerlei soorten interieur boeken. In sommige boeken wordt een specifieke stijl volledig uitgelicht met voorbeelden en tips. Sommige boeken laten vooral inkijkjes zien in bijzondere woningen over de wereld. Soms gaat een boek over interieurs in een bepaald land of geeft het een beeld van hoe je jouw home make-over nu het beste zou kunnen aanpakken. Kortom; of je nu vooral tips zoekt om aan de slag te kunnen met je eigen huis óf juist liever mooie inspirerende plaatjes wilt bekijken, voor elke wens is een mooi interieurboek te vinden! Ontdek gauw onze 12 leestips!

12x onze favoriete interieur boeken

1. Think Vintage

Think Vintage is een prachtig boek dat vol staat met unieke woningen. Ontdek bijzondere interieurs van beroemde kunstenaars, architecten en ontwerpers en laat je inspireren door hun vintage interieurs.

2. Interior Design – Bertram Beerbaum

Dit luxe, dikke boek is echt een kunstwerk op zich. Hierin vind je heel veel projecten, zowel in Nederland als internationaal. De projecten zijn superdivers. Een pareltje op je salontafel.

3. Little Escapes 2.0 – Maartje Diepstraten

Het tweede boek van Maartje Diepstraten, ook wel bekend als Barts Boekje. In dit boek vind je inspiratie in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Je vindt hier tips voor mooi gestylede hotels en eetadressen met een geweldig interieur.

4. Restyle je huis – Holly Becker en Joanna Copestick

Een geweldig boek als je van plan bent je interieur een nieuwe look te geven. Het boek gaat uit van minimale middelen, minimale aankopen én een klein budget. In dit boek geven o.a. bekende stylisten tips over het inrichten van je interieur. Hoe geef je bijvoorbeeld je interieur een persoonlijke touch of hoe richt je het praktisch in? Welke kleuren en vormen gebruik je? Ideaal voor iedereen die aan de slag gaat met zijn of haar interieur.

5. The Kinfolk home – Nathan Williams

Interiors for slow living. Neem bewust de tijd voor het creëren van een mooi interieur. Geef het de aandacht die het verdient. In dit boek ontdek je 40 huizen die dit motto prachtig illustreren. 

6. 100 interieurs around the world

Over de hele wereld zijn unieke pareltjes van interieurs te vinden. In dit boek zien we 100 prachtige interieurs in 71 verschillende internationale steden, gefotografeerd door toonaangevende interieurfotografen. Hebben!

7. Monochrome home – Hilary Robertson

Zocht jij nog naar overtuiging dat zwart-witte interieurs heel mooi kunnen zijn? Met dit boek ben je direct om. Hier vind je de mooiste zwart-witte (en grijze) interieurs die ondanks de eentonigheid toch heel sfeervol, warm en stijlvol zijn!

Ben je helemaal weg van een monochroom interieur? Bekijk dan eens ons artikel over deze woonstijl. Hier lees je alles over de klassieke, maar ook 2.0 versie.

8. Weg ermee – Dennis Storm 

Ondertitel van dit boek is: Over de schoonheid van minimalisme. Dat zegt eigenlijk genoeg. Het is een leuk boek dat je helpt om na te denken over wat je nu écht nodig hebt. Kom erachter dat je heel veel dingen niet nodig hebt!

9. Interieur basics – Cristy Bandriet

Wil je je interieur een weerspiegeling van jouw karakter laten zijn? Dan is dit boek een must-read! Hier lees je handige tips en ontdek je prachtige voorbeelden om jouw interieur functioneel, stijlvol maar ook persoonlijk in te richten.

10. Doe het lekker zelf – Jinske Verpalen 

Zoek jij de doe-het-zelver in jezelf? In die boek lees je alles over doe-het-zelven. Oude meubels opknappen of decoraties maken? Upcycling of meubels verven? Je vindt hier 30 lifestyle projecten waarmee je direct aan de slag kunt!

11. Tiny Houses – Monique van Orden

Tiny Houses zijn helemaal van deze tijd. Dit boek staat bomvol inspiratie voor deze kleine huisjes. 

12. Nordic Moods – Katrine Martensen-Larsen

Aan de hand van thema’s, moodboards en materialen neemt de schrijfster de lezer mee op een reis naar het perfecte Scandinavische interieur. Erg mooi én praktisch!

Heb jij hier jouw nieuwe interieurboek gevonden? Dan kun je lekker aan de slag met het stylen van je huis. Of misschien geef jij wel een interieurboek cadeau?

En is het lezen van interieurboeken je nieuwe hobby geworden? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw droominterieur te realiseren!